Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan segithetne a ferjem is...

Hogyan segithetne a ferjem is az altatasban/alvasban?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Teljesen tanacstalanok vagyunk a 1,5 eves kisfiammal kapcsolatban.

Amugy imadja az apjat es nelkulem is jol elvan vele, bar neha ilyenkor is emleget es sirdogal picit, ha nem vagyok epp ott, de nappal ezt meg siman tudja rendezni a ferjem, nincs baj.

De az este…csak en altathatom es csak velem hajlando aludni. Az altatas resze nem is lenne baj, de kb 2 ora mulva felebred es onnantol kezdve mellette kell fekudnom, vele aludni, nem allhatok fel. Igy nyilvan ezt nehezen viselem, hogy egy nyugodt estem sincsen.

A ferjem nagyon szeretne segiteni, de ha o megy be hozza helyettem, total vege a vilagnak. Annyira kiborul a gyerek es sir, hogy utana orakig vissza se alszik.

Hogyan lehetne ezen javitani? Nem szoptatom mar, szoval nem cici kell neki es nem is volt ez mindig igy. Kulon szobaban, kulon agyban aludt 15 honapos koraig,de ott borult minden valamiert.

okt. 16. 13:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk is ilyen volt ennyi idősen (ekkor van egy újabb kör szeparációs szorongás). AZtán jött egy kör, amikor csak ap altathatta és csak ő mehetett be hozzá éjszaka - ha meglátott, kiborult. Most már 4,5 éves tök mindegy ki altatja, ki megy be hozzá... Ez ilyen, meg fog majd változni. Szerintem azzal csak rontotok a helyzeten, ha most erőltetitek az apa-vonalat, ha ekkora az ellenállás.

Most jut eszembe, hogy nálunk 3 évesen volt 3 hét, amikor elutaztam. Akkor csak apa volt. Nah az egy kifejezett fordulópont volt. Ott nagyon összeszoktak. De 15 hónapos korában ezt még azért nem játszanám meg.

okt. 16. 13:26
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Lányom is ezt csinálja/csinálta.

Ő is nappal simán elalszik az apjával, de este csak én vagyok. Ha férjem csak melléfekszik, már ordít a mai napig.

Múlt hónapban lett 3 éves. Kb 2 hete alussza végig az éjszakát. Elötte nekem is költöznöm kellett éjjel mellé, különben nem volt alvás.

Mi próbáltunk mindent is. Semmi nem jött be.

okt. 16. 13:35
 3/13 A kérdező kommentje:

Hat igen, csak tenyleg kezdek nagyon befordulni, hogy keves idom van magamra. Egyebkent sincs segitsegunk, bennem az tartotta regen is a lelket, hogy akkor lefekves utan nyugi van ejfelig (en alapbol ekkor aludnek).

Nyilvan ez tudom, hogy velejaroja a dolognak, elmeletben, de hogy este 9-tol agyba vagyok kenyszeritve ugy, hogy en meg rohadtul nem aludnek ilyenkor, az pokol.

Es a tok sotetben ott kell fekudni.

Olyan jo lenne egy hosszabb filmet megnezni vagy csak olvasni nyugodtan, tornazni. De jut osszesen max 2 oram altatas utan, ez nekem nem eleg ennyi mindenre 😂

Nem eroltetjuk persze, csak na. Kezdek begolyozni.

okt. 16. 13:36
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Jah, nekünk az első 2 évünk volt ilyen, neked volt 15 hónap nyugid.

Nem örökké tart ez az állapot. El fog múlni, mégha idegőrlő is.

Olvass e-bookon, az nem zavarja a gyereket. Vagy én azt csinálom - mert a 4 éves mellé még altatásnál mellé kell feküdni, és megvárni, míg mélyen alszik - akkor az ágya mellett lévő matracon fekve a fejemre húzok egy paplant és a telefonomon olvasok, vagy angolozok. Mikor elaludt, kijövök. De volt már olyan, hogy az intimtorna gyakorlataimat csináltam akkor - ahhoz meg se kell mozdulnom, mégis piszok hasznos.

Legyél kreatívabb! Nehéz ez az időszak, viszont nem a világ vége...

okt. 16. 13:42
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Jól értem, hogy 7-kor már fekteted? Szerintem ez elég korai. Lehet meg kellene próbálnod kicsit kitolni a lefekvést, hátha akkor nem is ébredne meg 2 óra múlva.
okt. 16. 13:43
 6/13 A kérdező kommentje:

Semmilyen feny nem lehet a szobaban, azonnal felkel sajnos. Koromsotetnek kell lenni. Hiper-szuper uj redony is emiatt kellett, mert az elozo az nem zarta ki a fenyt tokeletesen es akkor addig sokszor ebredt :D

Van ebook-om, de azzal a fenyerovel, amivel latnek is, az zavarja.

En altatnam kesobb is, de nem birja. Nem mondom, hogy soha nem alszik el kesobb, de ez az atlag, viszont felkel akkor is max 2 ora mulva, van, hogy eddig se jut, ez nala valami belso ora, nem tudom :D

Egyebkent reggel 7-ig alszik, azzal nincs baj, de mellette kell lenni.

Hozzatartozik az igazsaghoz, hogy nappal csak 30 percet alszik, de igy van ez mar 0 napos koratol kezdve, soha eleteben 1 orat nem aludt egyben. Csak nyilvan csecsemokent sokszor 30 percet aludt, aztan ahogy egyre nagyobb lett, ugy hagyta el az alvasokat.

Tartok attol, hogy hamarosan aludni se fog nappal, mert mar volt tobbszor, hogy ez az alvasa is kimaradt..:(

okt. 16. 13:54
 7/13 anonim ***** válasza:
28%
Miért van "töksötét" a gyerek szobájában? Könnyen lehet, hogy ez zavarja.
okt. 16. 14:16
 8/13 A kérdező kommentje:

Mert ha nincs, akkor tobbszor kel. Pont a feny zavarja/zavarta, ezen mar tulvagyunk, de koszi.

Volt ra 1,5 evunk kitapasztalni, elhiheted.

okt. 16. 14:25
 9/13 anonim ***** válasza:
34%
Hú, nagyon látszik, hogy első gyerek. Még redőnyt is csináltattok hogy korom sötét legyen. Ilyen pici, ha napközben fél órát alszik, akkor 2x kellene aludnia nappal. Kisfiam 15 hónapos. Éjjel szintén 12 órát alszik, viszont nappal 3 órát. Ahhoz képest a ti fél órátok rettentő kevés. Mikor teszed le napközben? Lehet ha 10 körül letennéd akkor délután még egyszer aludna és este mondjuk bírná 8-9ig.
okt. 16. 14:26
 10/13 A kérdező kommentje:

Elso es utolso gyermek igen. Birom ezt az “elsogyerekezest”, foleg akkor, ha valamiben megiscsak igaza van a tapasztalatlan szuloknek is! :D

Amikor orankent (neha fel orankent) kel ejszaka es nem tudod mi a baj, akkor talalgatsz.

Es mi ezt talaltuk ki es segitett is, mert utana elkezdte ataludni nagyjabol ejszakat es max 2x-3x kelt enni 5 percre. 7 honapos volt ekkor, szoval addig szenvedtunk 🤷‍♀️ Ha nem lett volna megoldas, nem lett volna. De lett es en orulok neki!

Magatol hagyta el a masodik alvast 14 honaposan, nem tudom elaltatni masodjara. Este fel7kor lesz leghamarabb almos,elotte semmi. Deltol alszik fel1-ig. Elotte se almos nyilvan.

Egyebkent 1,5 evesen a napi 12,5 ora alvas az egyaltalan nem keves, atlagos, kerdeztem en mar errol orvost, vedonot is.

Az alapproblema annyi, hogy bent kell fekudnom vele. Az hogy mennyit es hanyszor alszik, abba en mar beletorodtem, kinlodtam ezzel eleget en is elhiheted, de ezen a ponton elengedem, mert nem alszik rosszul vagy keveset, csak ez a resze rossz, hogy ott kell fekudni sotetben.

Lehetne rosszabb is, igen, mindig van rosszabb, a kerdes nem ez volt.

Hanem hogy apuka hogy tudna segiteni, ha mar egyszer szeretne es az en mentalis egeszsegemnek jot tenne, ha tudna vallalni 1-2 plusz orat mellette.

De nyilvan ha nem tud, nem tud, ez megy mar honapok ota, csak erdeklodtem, hatha mond valaki valami okosat.

okt. 16. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!