Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Már nem annyira pici babátokná...

Már nem annyira pici babátoknál éjjeli felsíráskor mindig kínáltátok őt szopival/tápszerrel is?

Figyelt kérdés
9 hónap körüli babánál? Gondolok arra, amikor úgy ébredt meg, hogy pár perc alatt nem volt visszaaltatható. Akkor mindig kínáltatok neki cicit/tápszert is? Vagy mi volt az a pont, amikor már azt éreztétek, tényleg szükséges éjjel is ennie? És ha 2 óránként megébred, minden alkalommal kínálnátok?
aug. 20. 10:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
10 hónapos lesz holnap a babám. Egyszer adok még neki éjszaka/hajnalban tápszert. Ha este ébred, víz van neki bekeszitve. De ő mondjuk nem kelt gyakran soha szerencsere
aug. 20. 10:29
 2/11 anonim ***** válasza:
58%
Nem.Mert nem feltétlen azért ébred fel mert éhes..Nekem a lányom felkel párszor keresi a cumit, megtalálja alszik tovább, nem feltétlen éhesek..
aug. 20. 10:34
 3/11 anonim ***** válasza:
78%

10 hónapos kora után sokszor kivártam, hogy valóban felébred vagy csak egy átmeneti nyűgje van.

Az esetek nagy részében simán visszaaludt. Amikor meg nem akkor tényleg kellett a cici.

aug. 20. 10:43
 4/11 anonim ***** válasza:
78%
Ha nem alszik vissza, akkor valószínűleg éhes. Nekem mindkét gyerekem kb 2 éves koráig kelt éjjel enni.
aug. 20. 10:44
 5/11 anonim ***** válasza:
39%

10 hónapos koráig ha megebredt csak cicivel aludt vissza.

Hiába volt ott a cumi, csak a cici segített.

Nem mindig evett, volt, hogy csak egy percig szívta és már aludt is vissza.

Utána amikor befejeztem a szoptatást nem kelt éjjel már

2 eveszha véletlenül megebred iszik pár korty vizet és alszik is vissza.

aug. 20. 10:49
 6/11 anonim ***** válasza:
31%
Nálunk szepa vagy fogzás miatt kelt legtöbbször este úgyhogy jelzett, amúgy kamerán láttam, hogy van, hogy megébred de visszaalszik szépen. Csak akkor kínáltam kajával, ha sírt és ha visszaraktam és 15-20 perc múlva sem aludt vagy jelzett megint.
aug. 20. 11:23
 7/11 anonim ***** válasza:
46%
15 hós koráig igen. Utána választottam le éjszakára mert már sok lett, majd később nappalra is.
aug. 20. 11:48
 8/11 anonim ***** válasza:
58%
Igen. Minden alkalommal. A nagyobb lányom 17 hónaposan választottam el éjszakára, de utána is ugyanúgy ébredt, szóval nem éhes volt előtte sem, csak akkor már több meló volt nekem visszaaltatni. A kicsi viszont ilyen "elcseszett", neki nem jó a cumi, nem jó az alvós állatka, nem jó a víz, nem jó a bújás a ringatás a semmi, neki kizárólag a cici jó, pedig hamarosan már 2 éves lesz. Egészen biztos vagyok benne, hogy se nem éhes, se nem szomjas, de a szopizás (és gyanítom tápszeres gyereknél a tápszer/cumisüveg) nem kizárólag az evésről és ivásról szól, főleg nagyobb gyereknél, aki már normálisan eszik mindent. Ha neki ez a lelki szükséglete és kapcsolódási pontja hozzám, akkor a fejem tetejére állhatok, akkor sem fogom tudni megnyugtatni máshogy, amíg ő nem képes más alternatívát elfogadni. Egyébként örülnék neki, ha 2 óránként ébredne, vannak éjszakák (fogzás, szepa, beszédfejlődés perpill, betegség, stb), amikor ha elveszem a cicit és átfordulok a másik oldalamra, akkor már megébred. De minimum 10 perccel később. Szerencsére nem ez az általános, de nálunk elég durva végletek vannak, amiket nem tudok ráhagyni, mert akkor nemcsak a család többi tagját, de az egész utcát felveri a kis mini-légvédelmi szirénám.
aug. 20. 13:23
 9/11 anonim ***** válasza:
Igen. Első gyerekkel is ezt csináltam, csak akkor még izgultam miatta, hogy mi van ha elrontom, másodikkal már kicsit se érdekel, csak aludjunk. Az első se maradt örökké anyatejes, a kicsi se fog, de az én idegeim nyugodtabbak, ha csak odafordulok, és tessék cici, aztán alszunk is. Igen, együtt is alszunk, és már ez sem érdekel.
aug. 20. 16:51
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia én ritkán etetem éjjel kb 2-4 hónapos koráig átaludta az éjjelt aztán jött a regresszió, mozgásfejlődés, fogzás, szepa,..sokat kelt de volt hogy visszaadtam a cumit a szájába és aludt vagy ha sírva kelt akkor néha fel kell vennem megnyugtatni de pár perc és alszik tovább néha kínálom vízzel

De vannak olyan éjszakák mikor felkel és órákig nem alszik vissza és olyankor adok neki tápot mert akkor már megéhezik

2 óránként biztos nem tömném

Most sokan lehurrognak de nem jó visszaszoktatni a babát az éjjeli evésre ha mondjuk már nem evett éjjel vagy eddig 1x evett aztán elkezd többször kelni és mindig tápozni/cicizni mert átáll az éjjeli evésre. A közeli barátnőm tapsztalata…eddig éjjel 1x evett a babája és elkezdett többször kelni és éjjel ott tartanak hogy többször eszik mint nappal

aug. 20. 21:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!