Érett már az egy alvásra?
Nalunk este 7-kor van alvas es 5-ig alszik reggel. Szoval nyilvan kozel sem biztos, hogy sokaig fog aludni, de nincs az az isten, hogy en 14 honaposan delutan 5-kor meg altassam, sose aludna este :D
Viszont az elejen napkozben 20-30 percet aludt o is, de aztan idovel beallt es mar 1-1,5 orat alszik egyszer. Nagyon ritkan 2 orat is alszik, de ez azert meg tenyleg ritka.
Talan ez is valtozni fog, hosszabbat fog aludni :)
A 12 óra hogy alakult ki? Első alváshoz (kettőből) későnek tűnik, egy alváshoz meg korainak.
Mikor ebédel? Ez előtte vagy utána van?
Mindkétszer könnyen altatható?
Nálunk mindig onnan látszott, hogy már nem igényli az adott alvást, hogy nagyon szenvedés volt elaltatni napokon keresztül, és ha sikerült is, nagyon hamar ébredt.
Az enyém most lett 1 éves. Nálunk így néz ki a nap: reggel 5 és 6 közt valamikor ébred, reggelizünk. 9 körül alszik egyet, ez max egy óra, de inkább 45 perc. Tízóraizik. Dél, fél 1 körül ebédelünk, utána alszik. Ez a második alvás is kb 1 óra. 3-körül uzsonnázik és 6-kor vacsorázunk. Van egy nagyobb fiunk is, úgyhogy mire mindkettő fürdik, mesét olvasunk, addigra már fél 8-8. Este 8 után picivel már alszik.
Én is gondolkoztam, hogy talán jobb lenne lassan átállni az 1 alvásra, mert elég rövideket alszik, de a szokott alvásidejében már ásítozik, dörzsöli a szemét, úgyhogy most még maradunk így.
Én a helyedben megpróbálnám még délelőtt letenni, vagy ha az végképp nem megy, akkor késő délután már nem raknám le.
Szerintem állna át 1 alvásra.
Vagy kelted a 2. Alvásból kb 20-30 perc után, de akkor még mindig későn fog este elaludni. Vagy elkezded húzni a fentléteit. Nekem is azt kellett, nagyon hamar eldobta a 2. Alvást így kénytelen voltam 1 alvásra állni.
Told ki 14:00re a nappali alvast es tedd le hamarabb este.
Az nem baj ha 30 perceket alszik akkor. Majd atall.
Nem értem miért csak délben teszed le az első alvásra?
Ha korán kel, 10 körül simán le tudod tenni, délelőtt általában kevesebbet bírnak a babák. Akkor délután is le tudod tenni 3 körül és este sem lesz ilyen késő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!