Mikor valtott at a gyermeketek a napi egy alvasra? Hogyan zajlott?
Fiam 10hónapisan, egyik napról a másikra.
Lányom 21hónapisan, 3hónap küzdelem után
A fiam 1 éves kora után nem sokkal. A délelőtti alvása tolódott ki neki. Előtte elaludt fél 10-10 körül. Aztán ebből lett fél 11, majd 11, fél 12, dél. Amikor fél 11-kor aludt el, akkor nyűgösebbek voltak a kora esték már. Nem voltak nagy balhék, csak érezni lehetett, hogy mondjuk 13 órakor kelt fel.
Aztán szépen megszokta. Most 16 hónapos, kb.déltől alszik 2-2,5 órát. De van, hogy már fél 12-kor alszik, meg olyan is, hogy csak 1,5 órát sikerül. Annyi, hogy most már ilyenkor sincs szenvedés délután, jól elvan estig.
1.: 15 hónaposan. Szép fokozatosan egyre későbbre tolódott a délelőtti alvása (nyilván ezt észlelve toltam is), míg délutáni nem lett belőle és azzal együtt elég volt az az egy.
2.: 20 hónaposan szintén fokozatosan, de nála nehezebben ment (nem segített ha beavatkoztam), nem állt át stabilan, nagyobb az alvásigénye a mai napig.
A nagy másfél évesen állt át végleg de hónapokig kinlódtunk. Az volt a baj, hogy 10 körül nagyon álmos volt és persze elaltattam. Délután nem mindig aludt el, de órákig álmos volt késő délután, szenvedés volt a fürdés előtti kb 2 óra. Ha húztam volna a délelőtti alvást, akkor csak fél órát aludt és onnantól volt nagyon álmos. Másfél évesen viszont nem volt álmos 11-ig, fél 12ig így előbb ebédelt, utána aludt.
A kicsi 1 évesen állt át, nagyjából zökkenőmentesen. Nem aludt el délután ő sem, és mivel a délelőtti altatás is egyre szenvedősebb volt, nem altattam délelőtt, csak ebéd után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!