Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan tudnám elérni, hogy...

Hogyan tudnám elérni, hogy ringatás nélkül aludjon el?

Figyelt kérdés

Kislányom 10 hónapos és több, mint 10kg. Sajnos akármilyen álmos nem tud elaludni csak ha ringatom. Volt egy időszak amikor este megetette a tápszert és szépen elaludt, úgy, hogy mellette feküdtem. Az utóbbi időben csak ringatva alszik el, mert nyűgös, sír.

Természetesen nem várom el tőle, hogy egyedül tanuljon meg elaludni a jelenlétem nélkül, de már elég nehéz fogni sokáig, mert hiába kimerült jó pár percbe telik mire elalszik.

Hogyan tudnám a ringatást leváltani inkább simogatásra vagy másra? Próbáltam már, mindig felült, mocorgott , sírt.

jún. 24. 17:23
 1/4 anonim ***** válasza:
65%

Ami nekünk bevált: floorbed, ülve ringattam az ölemben, majd amikor félálomban volt, lecsúsztattam magam mellé és picit ide-oda ringattam a fenekét még. Egy idő után az is elég volt. Illetve amikor bejött a meseolvasás, kb 1,5 évesen, akkor már csak mellé feküdtem.

Most 4 éves és szinte minden este kéri, hogy simogassam a hátát. Én minidg mondom, hogy kicsit simizem, de utána nyugodtan aludj el egyedül, mert én is úgy alszom el. Mindig csak akkor megyek ki, mikor már elaludt. Ezt még igényli.

jún. 24. 17:34
 2/4 anonim ***** válasza:
11 honaposan floorbedet kapott a kisfiam es onnantol kezdve egyszer sem igenyelte a ringatast, melle fekszunk.
jún. 24. 18:29
 3/4 anonim ***** válasza:
49%
A koromban volt mikor én nagyjából félig fekvő helyzetben voltam. A fenekét "paskoltam" és így aludt el. Miután megzuhant csak kicsúsztattam a karomból. Persze ehhez az kellett hogy alapból köztünk aludt
jún. 24. 18:40
 4/4 anonim ***** válasza:

Ringatni nem kell. Màr sehogy. Te nem bírod, gondolom neki is egyre tovább tart az elalvás.

2 út van:

1. drasztikus: beteszed az ágyába és majd megtanulja, hogy aludni kell

2. Az akár órákig is tartó- melléfekszel alvást szimulálsz és vársz, hogy elaludjon. Fehérzaj segíthet amúgy.

Nekünk a kettes sem segített, mert maradt az hogy játszani akart, nem értette mit akarok tőle. Jött kínomban az egyes módszer (igen, apuka sokat dolgozott én hulla voltam) sírt egy picit az elején, de nem keservesen, inkább csak nyöszörgve álmosan- fáradt volt már ő is csak nem tudta hogy kapcsoljon ki. Minden ingert megvontam tőle, full sötét volt. Három nap után ez lett a rutin, azóta is megy aludni magátol. De onnantól fogva már átaludta az éjszakát.

jún. 26. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!