Akinek sikerült altatásnál leszoktatni a gyereket arról, hogy ringatásra aludjon el, hogy csinálta?
Én amikor már úgy éreztem nem bírom, akkor melléfeküdtem, megfogtam a kezét és becsuktam a szemem. Nem rácsos ágya volt, mert azt egyik gyerekem sem bírta (alvás közben sem tudtam belopni őket, azonnal felriadtak mintha szöges ágyra dobtam volna őket, nem pedig pihe-puha meleg ágyikóba)
Persze volt cirkusz az elején, de nekem annyira fájt a derekam, hogy nagyon elszánt voltam, egyszerűen nem voltam hajlandó újra felvenni. Lehet, hogy ezt érezte meg, hogy tényleg itt a vége, anyu nem bepalizható többet.
Úgyhogy én mást nem tudok tanácsolni, talán próbáljatok összebújni ahol tudtok, aztán beteszed a kiságyba ha elaludt.
"Amúgy azon gondolkodtam épp, ha beadnám bölcsibe, ott a 10 gyereket biztos nem ringatják, hogy aludjanak, akkor mi lenne?"
3. vagyok.
Na nekem ez volt, a kisnaccsád a kisebbik akinek ringatni kellett a popóját sokáig. Utána is kellett a kézsimogatás, pocaksimi, odabújás, de legalább nem kellett hurcolásznom egy bálnabébit. Cumi persze legyen, a kedvenc, nem akármelyik, mert akkor kitör a 3. világháború. Gondolni sem mertem arra, mi lesz a bölcsiben.
Bekerült, vihette a cumiját. Második nap ő maga hozta haza, mert azt látta, hogy a társainak sincs. Senki nem csúfolta, meg is volt engedve, ő maga döntött úgy, hogy nem kell. Otthonra igen, de bölcsiben ne is legyen.
Két hét után az altatás úgy zajlott este otthon is, hogy betakartam, megpusziltam, becsukta a szemét és pár perc után elaludt.
Nem tudom milyen ráolvasás vagy boszorkányfőzet segítségével érte el a gondozónője napok alatt ami nekem 20 hónap alatt sem sikerült, de áldott legyen a neve érte.
11 hónapos koráig ringatva aludt el a kislányom, majd egy nap úgy csináltam, hogy leültem vele egy fotelba, hátradőltem és a mellkasomra fektettem. Ő szépen a vállamra hajtotta a fejét, én pedig dúdoltam neki és simogattam a hátát. Negyed óra alatt elaludt. Azóta is így alszik (1 éves múlt).
Érdekes, mert korábban hiába próbáltam ezerféle módszert (köztük a dúdolós, hátsimizőst is), sehogy máshogy nem aludt el, csak ringatva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!