Hány hónapos korig nem baj, hogy eszik éjjel a baba? Hogyan lehet leszoktatni (főleg, ha éhes is, nem csak megszokásból ébred)?
1 éves
A gyerekorvosunk azt mondta, 1 éves korában próbáljam leszoktatni az éjjeli tápszerről.
De hogyan csináljam?
Meddig evett a ti babátok éjjel? (Most légyszi olyanok ne válaszoljanak, akiknek utoljára 1 hónapos korukban evett éjjel a gyerekük.)
7-kor vacsora (tejpép vagy husis főzelék)
8-kor tápszer (2 deci)
Éjjel 3-kor ébred, hogy éhes. Megiszik 2 deci tápszert, aztán továbbalszik 7- fél 8-ig, utána 8-kor szokott reggelizni (gyümölcsöt vagy tejpépet).
Szerintem hagyd, majd leszokik róla magától, ha már nincs rá szüksége.
Az én kisfiam kb 16 hónapos koráig evett éjszaka is. Utána fokozatosan kitolódott az időpont, amikor ébredt, most másfél éves, ott tartunk, hogy reggel 7-kor kéri a tápot, és utána még alszik 1-2 órát, és utána, amikor ébred, nem éhes, kb 11 körül szokott "tízóraizni". Én a reggel 7-es tápszert már nem éjszakai evésnek hívom, hanem korai reggelinek, így a probléma megoldva :)
ne szoktasd le, mert le fog szokni magától--kár lenne nyúzni, azért eszik, mert kell neki, és kész.
Az én lányom még 2 évesen is volt néha, hogy felébredt, és ivott tejet.
De olyan masszívan minden éjjel kb. 18-20 hós koráig volt.
Most őszintén, minden szadizni, ha ténylegesen éhes?? Csak mindketten sírnátok...:-))
Engem is halálra szekírozott mindenki, hogy még 5 évesen is cumisüvegezik majd, meg etethetem éjjel, de nem hallgattam rájuk, és nagyon örülök neki..:-)) Olyan 2 éves kora után mintha elvágták volna, elhagyta az éjjeli evést, a cumisüveget, az átmászkálást, a csőrös poharat, és mindent tök magától, én egyáltalán nem erőltettem, csak felkínáltam neki a másik lehetőségeket is...:-))
bocsi, ez már eltért a tárgytól..:-)
Szerintem ez gyerekfüggő.
6 hónapos koruk körül már elég nagy a gyomruk ahhoz, hogy annyira teleegyék magukat az esti evéskor, hogy éjjel ne éhezzenek meg.
Én kb. ennyi idősen kezdtem el az éjjeli evésekről leszoktatni. Éjjel ha felkelt, csak vízzel kínálgattam, utána vissza is aludt, de ő szerencsére éjjel mindig jól aludt.
Szia!
Kisfiam 5 hós koráig evett éjszaka. Azóta teázik éjszaka... :)
Elkezdtem estére több tápszert adni neki, így volt hogy átaludta az éjszakát. Majd amikor újra elkezdett kelni éjszaka már csak teát kapott, mert úgy gondoltam hogy ha 1 hétig nem volt éhes éjszaka akkor most sem az, inkább szomjas lehet.
Nem lehet hogy a te gyerkőcöd is inkább csak kívánja hogy egyen-igyon valamit? Próbáltad lecserélni teára az éjszakait? Mert ha a tea bejön akkor akár magától is tud majd inni késöbb és akkor nem kell felkelned neked is.
én sem erőltetném de azért egy próbát megér!
Az esti tápszerébe keverj egy kis tejpépet!
ha éjszaka ébred(mert valóban ébredhet már megszokásból is) akkor kínáld meg vízzel vagy esetleg gyenge natúr citromfűteával!Ha azzal visszaalszik akkor már nem az éhségtől kel ha meg sír nyűglődik vagy esetleg fél ór a-óra múlva megint kel akkor adjad neki továbbra is a tápszert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!