Miért ítéli el mindenki az alvás treninges módszert?
Mi alvás szakértővel dolgozunk, és nem sírni hagyos módszert használunk. Mégis mindenki kritizálja a döntésünk.
Ha sír a gyerek, azonnal felvesszuk. Ha csak nyoszorog akkor hagyjuk. Már addig eljutotrunk hogy letesszuk és magától elalszik sírás nélkül. 5 hónapos a baba.
Mégis mindenki ítélkezik hogy milyen szar anya lennék mert treningelem a babát ahelyett hogy ringatnam vagy velem aludna.
Ne szorakozzunk mar, 3 eves gyerekem is igenyli az “altatast”, te meg 5 honapossal treningezel?
🥲
32, betesszuk a gyereket a kisagyba, ha sír nem vesszük figyelembe.
Jelen esetben nincs sírás, csak nyoszorges, de anyuka nem veszi ki, hanem idiotan vigyorogva suttog a gyereknek .
A gyerek meg abbahagyja mert felfogja, hogy nincs értelme kinlodani úgysem lesz kivéve az ágyból, úgyhogy inkább belenyugszik és elalszik
"betesszuk a gyereket a kisagyba, ha sír nem vesszük figyelembe.
Jelen esetben nincs sírás, csak nyoszorges, de anyuka nem veszi ki, hanem idiotan vigyorogva suttog a gyereknek ."
Ha nem sír, csak nyöszörög és még lehet nyugtatni miért kellene kivenni az ágyból?
#33 És az hogy a te 3 éves gyereked nem képes egyedül elaludni, automatikusan azt jelenti, hogy a többi sem?
Mert az enyémeknek pl ment 3 évesen, jóval előbb is, és köszönik szépen, jól vannak mindketten.
Látod kérdező, itt is mindenki rögtön arra gondol, hogy azért nem sír a gyereked, mert korábban nem reagáltál a jelzéseire.
Írod, hogy azért ha sírt, felvetted. Szerintem van annyi esze egy ilyen kicsinek is, hogy ha nem reagálsz a kisebb jelzésére (nyöszörgés), akkor fokozza a dolgot és sírni kezd. Ergó a te gyereked nagyjából elégedett volt azzal ahogy csináltátok, mert sírt volna különben.
Úgy tűnik, mások viszont úgy gondolják, hogy azbis probléma, hogy a nyöszörgésre nem vetted ki. Mivel nem vagyok gyerekpszichológus, nem tudom, kinek van igaza. Józan paraszti ésszel ez hülyeségnek tűnik. Inkább arra gondolok, hogy ők hallották, hogy az alvástréning az sírni hagyás és rossz, akkor biztosan a tiétek is rossz, és ebből következik hogy a nyöszörgő gyerek ágyban hagyása is rossz.
Szerintem válaszoltam a kérdésedre. A többiektől jöhet a lepontozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!