Miért ordít a másfél éves gyerekem éjszaka?
Gondoltam én is a pavorra. Válaszolnátok nekem néhány kérdésre, akik találkoztak már ezzel? Akár privátban is.
Mikor kezdődött? Jártatok orvosnál? Milyen gyakran jelentkezett? Mit tettetek amikor “rohama” volt a gyereknek? Hogy tudtatok segíteni neki? Lehet tenni valamit ellene? Észrevettetek valamit ami kiváltotta?
Mi 6 évig voltunk benne, 3 és 9 éves kora között, azóta már csak alvajáró.
Semmit nem tudsz tenni roham közben, csak vigyázol rá hogy ne tegyen kárt magában. Néha 1 néha 5-6 percig is eltartott.
Orvos csak annyit mondott hogy kinövi, extrém esetben 12 éves korig is tarthat. Sokan ajánlanak ilyen olyan vitamint, eszkimó olajat. Nekünk nem segített egyik sem. A sok képernyő idő szokott rontani a rohamokon illetve ha aznap sok inger, élmény érte.
Ami nekünk segített az a lovaglás. Több más mozgásforma is ki volt próbálva de mióta jár heti két alkalommal azóta szinte elmúlt pedig előtte heti 4-5 éjszaka volt.
Köszönöm, hogy válaszoltál.
Orvos diagnosztizálta? Leírnád kérlek, hogy nézett ki egy roham? A kisfiamnál szerintem simán eltart akár 15 percig is, de nem vagyok biztos benne, hogy ez áll a háttérben. Volt olyan, hogy hajnali 3-kor enni akart és nem adtam neki ebből lett egy ilyen ördögűzés. Nem volt ekkor sem magánál , ilyen félálomban inkább. Lehet, hogy csak ebben a köztes állapotban ennyire belelovalja magát a hisztibe. Nappal egyébként ha nem beteg szinte mindig jó kedve van, ébredni viszont születése óta az esetek 90%-ában sírva szokott. Ez is mindig addig tart amíg teljesen fel nem ébred. Tanácstalan vagyok mert az az érzésem, hogy a gyerekorvosunknak ha elmesélem csak legyint rá egyet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!