Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Van valaki, akinek a gyerekét...

Van valaki, akinek a gyerekét sikerült hozzászoktatni, hogy “zajban” is tudjon aludni?

Figyelt kérdés

Még nincs hat hetes a kislányom, de pici a lakás és most ott tartunk, hogy semmit nem lehet csinálni, hacsak nem valaki babakocsizik vele.

Bármelyik szobában rakjuk le, nem tudjuk bezárni az ajtót, mert felriad (pedig nem hangos, míg meg nem született, addig fel sem tűnt, hogy kattan egyet, ahogy elengeded a kilincset).

Ezután felriad arra, ha reccsen a padló a szomszéd szobában, ha hozzáér a kanál/villa a tányérhoz, ha megpróbálnék főzni, ha előveszem a teregetőállványt stb.

Konkrétan egész nap gyereket altatok, mert mindig van valami hang, amire felriad. Volt valaki, akinek ilyen babája volt és sikerült valahogy túllendülni a helyzeten?

2023. aug. 19. 23:13
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
88%

18 vagyok

A szenzorosságot nem lehet kinőni. Csak idővel kevésbé hátráltató/feltűnő (nálunk férjemtől örökölte).

Ő még pici a terápiás fejlesztésrkhez, de később akár azokat is kipróbálhatjátok. Pl Ayres.

Ne várd el tőle, hogy átlag baba legyen, mert ő másképp működik. Hiába írják majd itt huszan, hogy "ó mi csak élünk, partizunk ugyanúgy és megszokta", na nekik nem szenzoros a gyerekük.....

2023. aug. 20. 08:50
 22/28 A kérdező kommentje:
Kipróbáltuk az itthon lévő hurcikendőt, teljes kudarc. Amint a fejéhez ért a kendő, rögtön kiborult.
2023. aug. 20. 11:39
 23/28 anonim ***** válasza:

Ez normális. Sok baba, nem szereti a folyamatot, níg elkészül a kötés. Utána már jó.

De mivel írtad, hogy esélyesen feszes, az is lehet gond, emiatt kényelmetlen neki

2023. aug. 20. 16:17
 24/28 anonim ***** válasza:
47%

Az összes harmadik, negyedik, sokadik és iker gyerek így jár és kénytelen hozzászokni. :)

Nem genyózok, de ez tényleg így van.

Tudom milyen a nehezen alvó gyerek, a második nálam is ilyen volt.

A harmadik gyerekemnek esélye nincs már csendre, alszik akkor, ha tud. És tud, mert kénytelen.

2023. aug. 20. 19:40
 25/28 anonim ***** válasza:
56%

Olyan hülyeséget írsz #24es

Én írtam, hogy a férjemtől örökölte a gyerekem a szenzorosságot. A férjem 4. gyerek és nem szokott hozzá....se gyerekként, de még felnőttként sem. Még egyszer leírom, hogy szenzorosság nem ilyen.....

2023. aug. 20. 20:40
 26/28 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem ez nem szoktatás kérdése. Ha olyan típus, hogy érzékeny a zajokra, akkor a fejed tetejére is állhatsz.

A fiam is ilyen. Pedig következetesen ment a rádió, porszívóztam, mikor megszületett. Na nála nem vált be ez az alapzaj keltés. Azóta is mindenre kel. Ha kiosonok tőle és megroppan a térdem már hallja :,) Ez van, remélem a 2. gyerek már könnyebben hozzászokik, mert akkor már tényleg nem lesz csend.

2023. aug. 23. 06:40
 27/28 anonim ***** válasza:
51%

Ez így van 26. Csak az hangoztatja hogy zajhoz szoktatta akinek szerencsésen egy mélyen alvó gyereket dobott egy gép, és zavjban aludt, emiatt úgy tűnik mintha ehhez szokott volna. Tudom mert én magamból kiindulva csendben voltam szunya alatt meg este, nehogy felkeljen, aztán 3 éves korában jöttem rá hogy konyhagép is mehet mellette mert semmi se veri fel.

Ellenkező esetben lehet próbálni zajhoz szoktatni ha minden reccsenésre felkel akkor a zajosak is igyekeznének csendben maradni..

2023. aug. 24. 19:29
 28/28 anonim ***** válasza:

24-es vagyok.

Az első gyerekem szenzoros (taktilis, hallási, ízlelés), a második ADHD kivizsgálás alatt, végfázisban, szintem biztosan ADHD-s. ADHD karöltve jár a szenzorossággal. 7 évesen a mai napig borzalmas alvó, pontosan tudom, hogy mit jelent egy ilyen gyerek.

A harmadik gyerekem valóban nyugodt, de az első kettő miatt van összehasonlítási alapom, így továbbra is állítom: esélye nincs egy sokadik gyereknek arra a figyelemre, óvásra, amire az első kettőnek (persze cserébe sok más dologban szerencsésebb, nem kell sajnálni), így kevésbé is alakul ki az alvással probléma.

2023. aug. 27. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!