Van valaki, akinek a gyerekét sikerült hozzászoktatni, hogy “zajban” is tudjon aludni?
Még nincs hat hetes a kislányom, de pici a lakás és most ott tartunk, hogy semmit nem lehet csinálni, hacsak nem valaki babakocsizik vele.
Bármelyik szobában rakjuk le, nem tudjuk bezárni az ajtót, mert felriad (pedig nem hangos, míg meg nem született, addig fel sem tűnt, hogy kattan egyet, ahogy elengeded a kilincset).
Ezután felriad arra, ha reccsen a padló a szomszéd szobában, ha hozzáér a kanál/villa a tányérhoz, ha megpróbálnék főzni, ha előveszem a teregetőállványt stb.
Konkrétan egész nap gyereket altatok, mert mindig van valami hang, amire felriad. Volt valaki, akinek ilyen babája volt és sikerült valahogy túllendülni a helyzeten?
7 Ezen ijedtem meg. A fehérzaj egyre kevésbé működik. Eleinte 10 perc alatt bealudt rajta vagy legalábbis megnyugodott. Most néha órákig megy 80 decibellel és a vége az, hogy üvöltve sír, mert mondjuk egyszer tüsszentettem, mikor majdnem elaludt, aztán felriadt a moro reflex miatt (ekkor még mindig kézben van), aztán hangosan megrecsegett a padló miközben altattam, utána kint elment a fagyis.
De ma este én még semmit nem aludtam, mert folyton felébred valamire.
Hu, szerintem azert ez durva. En 7 honaposom max arra kel fel, hogy elmegy a mento a haz elott.
Nem lehet, hogy a Moro reflex kelti fel? Az elejen a fiam azert kelt allandoan, 3 hetes koraig 10 percenkent. Azota hason alszik, nincs ilyen gond. Probald hasra tenni (legzesfigyelovel termeszetesen). Ha hasra nem akarod, akkor oldalra, es parnazd ki a hata mogott.
Születésétől fogva nem voltunk csendben.
Ne úgy értsd,hogy orditoztunk,fúrtunk stb.
Hanem simán mosogattam,ment a mosógép,takarítottam.
16 hónapos,és soha nem kellett lopakodó üzemmódban lenni amikor aludt.
Amikor nem alszik, nem tudsz enni? Magadra kötni vagy ha elvan pihenőszékben, berakni, és közben téged nézhet?
Egy idő után a kisfiam ott is nyűgös, de ha közben szórakoztatom, elvan. Íg szoktam főzni is.
Ez nem annyira szoktatás kérdése. Van amelyik gyerek mellett már első naptól fogva alszik mint a bunda zajban is, van amelyiket zavarja.
Én pl zajhoz voltam szoktatva, vagyis akartak mégis minden szirre felébredek. De mindenre.
Férjemet úgy kell felrázni.
Gyerekünket úgy kell felrázni. Gyönyörűen alszik tüzijáték alatt is, én meg felpattanokarra ha egy autó hangosabban megy a 100 méterre lévő úton.
Nem szoktattam zajhoz a fiunkat, mégse igényli a csendet. Kifejezetten csendben voltam mikor aludt mert tudom hogy engem zavarna a zaj, mégse ehhez szokott hozzá.
AB-SZO-LÚT gyerekfüggő!
#18 Igen, mi igyekszünk a szenzorosságot kezelni, mert unokahúgomnál és nálam is volt.
De a nyári szabik miatt csak szeptember közepére kaptunk időpontot fejlődésneurológushoz és gyógytornászhoz még nem is. De azt látom én is, hogy nagyon feszes a válla, gyönyörűen repülőzik három hetes kora óta, úgyhogy megyünk majd dévényeshez, csak a magán fejlődésneurológus, akinél voltunk, azt mondta, hogy szerinte kinövi fél éves korra. Úgyhogy most megyünk máshova.
Újszülöttként porszívóra aludt el.
Nem zajongtunk szándékosan, de éltük az életünk mellette is.
Tegnap a nagybátyja 30. szülinapja volt, simán aludt, pedig hangosak voltak a vendégek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!