Van valaki, akinek a gyerekét sikerült hozzászoktatni, hogy “zajban” is tudjon aludni?
Még nincs hat hetes a kislányom, de pici a lakás és most ott tartunk, hogy semmit nem lehet csinálni, hacsak nem valaki babakocsizik vele.
Bármelyik szobában rakjuk le, nem tudjuk bezárni az ajtót, mert felriad (pedig nem hangos, míg meg nem született, addig fel sem tűnt, hogy kattan egyet, ahogy elengeded a kilincset).
Ezután felriad arra, ha reccsen a padló a szomszéd szobában, ha hozzáér a kanál/villa a tányérhoz, ha megpróbálnék főzni, ha előveszem a teregetőállványt stb.
Konkrétan egész nap gyereket altatok, mert mindig van valami hang, amire felriad. Volt valaki, akinek ilyen babája volt és sikerült valahogy túllendülni a helyzeten?
Az én babám mellett ennyi idősen normál hangerővel beszélgetni lehetett, ő meg aludt, mint a bunda 🤷
Később kezdődött, hogy felriadt kisebb zajokra, de ez is változó. Most 11 hónapos, halkan tudunk pár szót váltani az ágya mellett is (egy szobában alszunk), de ébredt már fel arra, hogy kattant a térdem 😀
Hát nálunk zajban el sem alszik, sőt a babakocsival is olyan utcákba kell menni, ahol nincs sok zaj. Az autókat már jól viseli (eleinte azokra is felébredt), a kutyákkal pl. nincs baja, de ha beszélsz miközben tolod a babakocsit arra felkel.
Meg nem tudom milyen zajt csináljak, ketten-hárman vagyunk itthon és nagyon csendes lakást választottunk.
Nem sikerült. Én sem szeretek zajban, így őt sem kínoztam ezzel...
9-10 hónapos kora körül érett meg annyira az alvása és az idegrendszere, hogy mélyebben aludjon és ne zavarja minden is.
Mondjuk később kiderült, hogy szenzoros, így a zajra szoktatás nettó gyerekkínzás lett volna neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!