Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Ki meddig ringatta a babáját?

Ki meddig ringatta a babáját?

Figyelt kérdés

9 hónapos és lassan 10 kiló a kisfiam szeretném át szoktatni arra, hogy önállóan aludjon el és az esetek 50%-ban sikerül is viszont tökre tartok attól, hogy elkéstem. Biztos vagyok benne hogy nem és hogy kitartónak kell lennem hiszen korábban a mellkasról altatásról is át álltunk hamar, de ez nehezebb dió.

Viszont érdekelne kinek mennyi idő volt még átszoktatta teljesen?

Bocsi a helyesírási hibákért, de diszgráfiám van.

2023. júl. 30. 19:24
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Haaat nem iagazn jutott eszembe h ringatva altassam egyiket sem.

Nalam szopival aludtak el kb 2 eves korig (az volt az utolso szopi amit letettunk) utana siman a sajat agyukban mese utan puszi villany oltas. (Mar nem racsos agy volt akkor) ejjel neha atjottek.

2023. júl. 31. 04:03
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Napközben még mindig kendőben kizárólag, este meg a nagy ágyban mellettem cumisüveggel.

Azért nem ringatom hanem kendő mert nem bírom el egyszerűen a kezemmel, addig ameddig végre elálmosodik. Így közben én is tudok haladni.

2023. júl. 31. 09:43
 23/31 anonim ***** válasza:
2 éves kora előtt nem sokkal szokott le az állva ringatásról. Azóta is mellettünk alszik, de legalább elég ha csak ott fekszünk mellette. Kemény 2 év volt, pedig én is próbáltam saját ágyba szoktatni, de elég volt 1x 2óra sírás, illetve 1x1 óra sírás, vègén már én is majdnem sírtam. Szóval nem erőltettem, megérett a jobb alvásformára magától.
2023. júl. 31. 10:28
 24/31 anonim ***** válasza:
72%

A ringatásra nem lehet rászoktatni mert eleve rá van szokva.

Az anyaméhben folyamatosan ringott, élete elején ringatással aludt el, neki ez a természetes akkor is, amikor világra jön.

LESZOKtatni lehet, de nem minden baba fogadja el azonnal az új módszereket.

Amikor üvölt a gyerek az álmosságtól, 8 órája nem aludt, de nem tud elaludni, akkor a szülők egy része megsajnálja a saját gyerekét, és elringatja. (Aki nem, inkább hagyja ordítani de bizazértse ringatja el, az pszichopata, azokról most ne beszéljünk).

Szóval aki simán leszoktatta a gyerekét a ringatásról, az nem azért volt mert akkora f.sza gyerek, hanem mert a baba elfogadta a dolgot (hacsak nem ordíttatta napokon keresztül).

Másfél éves kora előtt kezdtük a leszoktatást, most elérte a másfél éves kort, napközben még van h ringatom mert kisebb az alvásnyomás, nehezebben alszik el, mint este.

Plusz ha nem otthon vagyunk akkor is elringatom.

De csatos hordozóban, máshogy már nem bírom el.

2023. júl. 31. 11:09
 25/31 anonim ***** válasza:
24: tök jól leírta. Végre valaki!
2023. júl. 31. 11:15
 26/31 anonim ***** válasza:
0%

Alváshoz soha, maximum ha játszottunk pl. hinta-palintát, vagy ilyesmit.

Én úgy voltam vele, hogy alapvetően a "lerakom a kiságyba és alvás" a cél, nyilván ha nem megy, akkor nem fogom őket hagyni ordítani, hanem nyitott lettem volna alternatív altatási módszerekre, de a ringatás és főleg a járkálva ringatás lesz az utolsó utáni dolog, amit kipróbálok.

Most nem azért, aki akarja, nyugodtan b.ssza tönkre a derekát, karját, lábait, vállát, ízületeit, stb. a 10-12 kilós gyerekkel való napi 2-3 óra sétálgatással, de én a magam részéről nem vagyok hajlandó beáldozni az egészségemet az anyaság szent oltárán. Egy családban mindenki jólléte fontos, ebbe a mindenkibe az anya is beletartozik. Ha mindenki másnak baromi jó, ő meg tönkremegy, na az úgy akkor nem jó. Mindig is így gondoltam, most is, és a jövőben is így fogom.

A gyerekeim szerencsére szuper alvók egészen pici koruktól (és igen, tudom, hogy ez nem az én érdemem), így nem is volt erre szükség. Mindig is kiságyban aludtak, külön szobában, légzésfigyelővel. Ha láttam rajtuk, hogy álmosak, akkor leraktam őket, kis simogatás és aludtak. Most 7 (fiú) és 3 (lány) évesek, a kicsit még most is szoktam ringatni meg "dobálni" játékból, sőt a férjem a nagyot is :D, de azért ez nem ugyanaz, mint napi rendszerességgel órákig csinálni.

2023. júl. 31. 13:17
 27/31 anonim ***** válasza:

21 vagyok

Annyit fuznek hozza a hintamozgas(ringatas) jot tesz nekik. A gyerekeim siman imadtak ezt libikoka hinta porges barmi ami hasonlit a hintamozgasra (ringatasra)

En extrem szedulos vagyok (mar a letvanyra is hanyingerem van vahy konkretan is) szoval nalam ez kizart volt. Ezert sem jutott eszembe h kellene. Kompenzaltam massal.

2023. júl. 31. 19:53
 28/31 anonim ***** válasza:
62%

#26 te most aztán megmondtad a tutit.

A te hozzászólásod most annyit ért, mint döglött lónak a műköröm...

Neked k.rva nagy mákod volt, lövésed sincs arról, milyen ha 3 napja nem aludtál, ordít a gyerek és még járkálva ringatás közben se alszik el.

Csak el akartál dicsekedni h te milyen mákos vagy.

Nem tudhatod hogyan viselkedtél volna, ha olyan babát kaptál volna, aki nem alszik el csak ha ringatod és a szentnek se akar leszokni róla, ha fejre állsz se.

Megtapsolunk és megkérünk h fogd be, mert úgy beszélsz erről a témáról, mint vakok a színekről...

2023. aug. 1. 09:39
 29/31 anonim ***** válasza:
35%

Igen, az teljesen reális, hogy 3 napig nem alszol (ami eleve bullshit), de még van energiád az üvöltő gyerekkel órákat sétálgatni, meg nem félsz, hogy leejted, összeesel, stb. Ráadásul a gyerek járkálás közben is ugyanúgy üvölt, és nem alszik el (te írtad), de te már csak azért se ülsz vagy fekszel le vele. Mert az ülve/fekve ringatás az az ördögtől való, csak a járkálva ringatás a jó. Még akkor is, a gyerek mindkét esetben ordít.

Ne már...

2023. aug. 1. 11:24
 30/31 anonim ***** válasza:
68%

Hallod neked tényleg fogalmad nincs erről (első hozzászóló vagyok).

Nem azért járkálunk ringatva, mert ez a perverziónk, hanem pl ha én leülök a gyerekkel és úgy próbálom ringatni torka szakadtából ordít. Akkor meg felébred az egész család...

Ha magam mellé fektetem 50-50% hogy elalszik, vagy nem. Ha nem muszáj vele mászkálni, különben torka szakadtából ordít és az egész családot felveri.

A nem alvást a válaszoló gondolom úgy értette, hogy kialvatlanság ha 4-5 órát alszol 4 részletben.

Nem kell még csak empatikusnak sem lenned, de nem mindenki olyan szerencsés, hogy megússza a ringatást.

2023. aug. 1. 16:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!