Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Ki meddig ringatta a babáját?

Ki meddig ringatta a babáját?

Figyelt kérdés

9 hónapos és lassan 10 kiló a kisfiam szeretném át szoktatni arra, hogy önállóan aludjon el és az esetek 50%-ban sikerül is viszont tökre tartok attól, hogy elkéstem. Biztos vagyok benne hogy nem és hogy kitartónak kell lennem hiszen korábban a mellkasról altatásról is át álltunk hamar, de ez nehezebb dió.

Viszont érdekelne kinek mennyi idő volt még átszoktatta teljesen?

Bocsi a helyesírási hibákért, de diszgráfiám van.

2023. júl. 30. 19:24
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Lassan 11 hónapos és még ringatom.. nem látom a kiutat🙃 sehogy máshogy nem álmosodik el.. pörög forog, mászik, feláll még akkor is amikor már semmi ereje :/ nem tudom hogyan kéne átszoktatnom
2023. júl. 30. 21:01
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

7-es! Ez a ringatásra szoktatás csak úgy választható! 🤣🤣🤣

Első gyerekemnél működött a kiságyban álomba simogatás. A második cicinalvós volt. A harmadik sehogy se akart aludni és ezerszer kel éjjel. Amikor már hónapok óta nem alszol és semmi nem válik be, még az előző gyerekek praktikái sem, akkor már mindegy az a ringatás, csak tudjunk aludni pár órát. Na ennyit a szoktatásról.

2023. júl. 30. 21:03
 13/31 anonim ***** válasza:
15%

12!

Ha valamit nem ismersz nagy valószínűséggel nem tudsz hozzászokni...

A ringatáson kívül ezer meg egy lehetőség van

2023. júl. 30. 21:53
 14/31 anonim ***** válasza:
Kb 5-6 hós volt mikor áttértünk a cumisüvegen elalvásra. Amikor már kb fix napirend volt, kb tudtam mikor lesz álmos akkor befeküdtem mellé, nekünk floorbed van szóval beférek és kb azóta is ha egy cumisüveget megiszik a végére már alszik. Kb 10 p az altatás nálunk
2023. júl. 30. 21:54
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Sosem ringattam egyik gyerekemet sem, viszont az 5 éves is igényli a jelenlétem

Volt 1 èv, amikor simán ment magàtól aludni.. most megint nem..

2023. júl. 30. 21:56
 16/31 A kérdező kommentje:

Hu köszönöm szépen a kommenteket akkor nem vagyok ezzel egyedül. Most már én is csinálom azt, hogy fogom és leülök vele, de vagy szereti vagy nem… Én mindig úgy szoktam egyedül altatni, hogy mikor már álmos picit tartom a kezembe majd berakom a kiságyba és mivel a fiam cumizik van bent 4 cumija azzal el bíbelődik majd el is alszik egy idő után, ha meg nem sikerül akkor kiveszem picit tartom majd beteszem és ez folytatódik amíg nem sikerül, de sose hagyom sírni. Viszont nálunk is beköszönt az alvás regresszió, szepa szóval kemény estéink vannak 😩

Itt valaki írta, hogy sose ringatta nekem sajnos kellett hasfájós volt és csak így nyugodott meg vagy amíg tudtam szoptatni a cicin vagy mellkasomon.

2023. júl. 30. 22:13
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

13: mi az az ezer és egy?

Nálunk a 3,5 éves lányom szokta kérni néha, hogy ringassam (ülve az ölemben) - ha nagyon fáradt és mégse tud elaludni, mert túltolta. Kb 8-9 hónapos kora óta rángatás nélkül altatok, és még így is kéri néha. Miért? Mert szereti, megnyugtatja, belelazul - egy szóval, igényli. Én meg nem vonom meg tőle.

2023. júl. 30. 22:33
 18/31 anonim ***** válasza:
20 hónapos, 10 kiló, ha kell, ringatom
2023. júl. 30. 22:52
 19/31 anonim ***** válasza:
0%
Ballagás meg volt már?
2023. júl. 30. 23:01
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

13! Nem mondod!!! 🫢Eszembe se jutott, hogy bármivel próbálkozzak 🤣🤣🤣 Szerinted megszületett és egyből elringattam? Írtam, hogy mindenfélét próbáltunk. És azt is írtam, hogy az első két gyereket nem kellett ringatni. Én is el akartam kerülni. De amik beváltak az elsőknél, az nem működött a harmadiknál. Sőt, már szinte mindennel próbálkoztunk. És ha az ember 3-4-5 órát alszik száz részletben, akkor már mindegy is az a ringatás, ha attól meg elalszik a gyerek. Vannak elvek, de a helyzet néha felülírja. 1,5 éves és eddig kb kétszer aludta át az éjszakát. De arra se emlékszem. Szóval 3 gyereknél nem mondom, hogy 0 a tapasztalat, de ugyanúgy jönnek a megoldásra váró helyzetek, mint a friss anyukáknál.

Ja, és én is kíváncsi lennék a módszerekre, amit nem fejtettél ki! Remélem, nem a cici, babakocsi, kendő, hordozó, zene, hideg, meleg, ének, mese, bújás, szemsimogatás, homlok simi, kiságy, nagyágy, együtt, külön, porszívó vagy ilyesmire gondoltál, mert ezeket próbáltuk, néha bevált ez-az, de tartósan nem. Várom építőjellegű válaszod! Köszi! 😘

2023. júl. 30. 23:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!