Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan lehet az ágyába altatni...

Hogyan lehet az ágyába altatni a babátt napközben ha eddig ringattuk?

Figyelt kérdés
Mindeni aztmondja hogy tegyem le és simogassam, de ha csak sír? Valakinek sikerült már megoldania? Tényleg hagyni kell egy tízhetes babát sírni?
2013. júl. 3. 12:06
 1/7 anonim ***** válasza:

Olyan idősen még nem hagynám sírni. Próbáld meg elaltatni, és úgy letenni.

Vagy betenni az ágyba, és odahajolni hozzá, hogy érezzen, amíg el nem alszik. Én így szoktam, közben suttogok neki, hogy minden rendben, stb. Így el tudsz jönni, ha elaludt.

Esetleg még lehet, hogy egymás mellé fekszetek, bár ez a kiságyban nem megoldható.

2013. júl. 3. 12:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha már kézben elaludt, akkor utána le tudod tenni úgy, hogy nem ébred fel újra? Az első hetekben az én fiam is kézben aludt csak el, de mostmár szerencsére bárhol el tud aludni. Napközben babakocsiba teszem és tologatom, és így oda viszem, ahol épp dolgom van a házban, udvaron. Van olyan is, hogy úgy szoptatok, hogy mellettem fekszik és amikor bealszik, akkor rakom az ágyába. A saját ágyában is elalszik ha közben simogatom, beszélek hozzá vagy zenét hallgat. Ha az ágyában kókuszmatrac van és nem raksz még rá takarót, akkor az is lehet, hogy fázik, mert a kókuszmatrac nagyon jól szellőzik ezért hideg.
2013. júl. 3. 12:25
 3/7 A kérdező kommentje:
Sajnos próbáltuk már ezeket, de csak akkor alszik el ha másfél órát fentvan szopi után , és játék stb. után legalább hatvanhatszor körbe nem sétáljuk a lakást és minden zegzugot polcot virágot meg nem néz ringatva..
2013. júl. 3. 20:24
 4/7 anonim ***** válasza:

próbáltátok már a pólyát? Nekünk olyan volt, hogy jó szorosan bele kell tekerni (úgy néz ki benne, mint egy kis múmia), és abban olyan szépen elaludt. Szinte letettünk, és már aludt is. Az elején ő is sírós volt, de ezzel szinte azonnal megszűnt a probléma. Mellette érdemes kitapasztalni, hogy esetleg nem hasfájás-e a gond.

Az én fiam ugyan tápszeres, de azt is lecseréltünk, kapott szélgörcs elleni cseppeket, plusz a pólya, és minden gond megszűnt.

2013. júl. 3. 20:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem, nem kell hagyni:)!

Ki kell alakítani, rájönni, hogy hogyan teheted könnyebbé az altatást. De egy "módszert" ne egy estén tégy próbára, legalább 3- 4 alkalom, mire használ(vagy nem).

2013. júl. 3. 23:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem is pont 10 hetes a babám,a helyzet ugyanez,mint nálatok. Segíteni nem tudok sajos,de megírnád,hogy nektek hogy telik a nap,miket csináltok,te tudsz-e valamit csinálni mellette,hányszor eszik,milyen az éjszaka stb. ?
2013. júl. 4. 09:00
 7/7 anonim ***** válasza:
nálunk is volt ilyen, mire rájöttem, hogy ő már többet szeretne fenn lenni! Hiába dörzsölte a szemét, inkább unatkozott, így áttettem máshova, vagy játszottunk még egy rövidet - most már kb 2 órát van fenn. Ezek után már kicsi ringatással , még ébren be tudom tenni az ágyába, simizem, susogok és így elalszik :) Szóval lehet, hogy csak tiltakozik még az alvás ellen, mert még nem álmos, igazán. Próbáld ki, az, hogy még nézelődik, szerintem annak a jele, hogy csak unatkozott már, de mivel új ingereket adsz neki, azt szívesen veszi, és ha abban is elfáradt, akkor lesz alvásra "kész" :) 12 hetes baba anyukája
2013. júl. 8. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!