S. O. S. Segítség, mit tegyek? Nem akar nekem napközben elaludni, de apjának, nagymamának van, hogy 10-15 perc alatt bealszik.
Szia,
a fektetésnél nem csak az a lényeg, hogy a baba milyen állapotban van, és ő el tud-e aludni, hanem az is, hogy te milyen állapotban vagy, hagyod-e elaludni.
Ha félsz attól, hogy nem fog aludni, vagy hogy neked nem megy, a baba megérzi.
Nem csak ez lehet az oka, persze, ez csak egy tipp.
Próbáld meg azt, hogy leteszed, majd kimégy. Ordítani fog. Aztán 10 perc múlva bemész, beszélsz hozzá, simogatod kicsit. Aztán újra.
Ezt megcsinálod vagy 100-szor első pár nap, és megtanul vele egyedül is elaludni.
Ezzel nem lesz semmi baja, hiszen nem hagyod magára, bemész hozzá, csak önállósítod is, amolyan középút. Nem jó, ha álomba sírja magát, mert ezzel azt tanítod neki, hogy nem számíthat rád. De ha bemégy, tudatosítod vele, hogy ott vagy, csak aludni kell.
Ő is frusztrált, ha nem tud aludni, ezért is van néha a hiszti.
Kitartást!
Hát ez az, az én lányom is eszméletlenül be tudja magát hergelni, elakad a lélegzete, volt már hogy hányt is nem egyszer... Emiatt nem is merem túl sokáig sírni hagyni... Közben tudom, hogy ez sem jó, mert ezzel tud manipulálni...
Persze, hogy az én lelkiállapotom se mindig kiegyensúlyozott, főleg, ha napok óta ez megy és kissé kudarcélmény-halomnak érzem már... Nyílván senkinek nem könnyű, próbálok türelmesen hozzáállni, de sokszor nem sikerül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!