Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan altassam a nehezen...

Hogyan altassam a nehezen elalvo 9 honapos kisfiam?

Figyelt kérdés

A kisfiam a kezdetektöl ‚rossz‘ alvo volt es nehezen aludt el. Utana rajöttem ha ringatom akkor könnyebben elalszik. Ez reszben müködött is. Hisz nagyon sokaig kellett ringatnom, hogy elaludjon. (40-60 percet). De mostmar ez sem jo! Semmi sem jo neki es sehogy sem akar elaludni. Nem tudom hogy mit csinaljak vele. Ringatasrol attertünk a tancolasra az is jo volt egy darabig. Most mar az sem. 1 honapja fogzik az elsö kettö nagyon könnyen ment neki, nem viselte meg. Most jön neki a felsö es ezeket mar nem birja annyira jol, kap fajdalomcsillapitot.

Szoval a kerdesem az lenne hogyan altassam ugy hogy ne kelljen cipelnem? Probaltam mar susogassal, popo paskolassal es cicin elalvassal (az is jol müködött egy darabig) is.

Es ha ez meg nem lenne eleg hajnalban kb 2-3 orankent kel. Olyan mintha megint ujszülött lenne… A hosszu altatasok napközben es a hajnali kelesek elegge kicsinalnak. A segitsegeteket szeretnem kerni. Ha van ötletetek arra hogy mit csinaljak vele hogy ne keljen hajnalban azokat is nyugodtan irjatok!

Köszönöm!

2023. júl. 3. 09:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

10-es válaszomhoz annyit hozzátennék, hogy tök mindegy volt mit és mikor kapott enni. Hogy hűvösebb volt-e a szoba vagy melegebb. Hogy mikor fektetjük stb.

Én is azt hittem valamit elszúrok. De csak a fogzás volt a ludas. Tök mindegy volt mivel próbálkoztam.

Ringatva altattam, volt hogy 1 órát mászkáltam vele éjjel.

Szóval azért írom, hogy kitartás, nem vagy egyedül! Pontosan átérzem a helyzetet.

U.i: ne mosd próbáld leszoktatni a ringatva altatásról. Próbáltam, de ilyenkor esélytelen. Csak a testközelség nyugtatja meg őket.

2023. júl. 8. 21:31
 12/12 A kérdező kommentje:

Kedves #9!

A baj nem az a kisfiamnak hogy fagyasztott, mert mar kapott belöle es megitta nagyon jol. Hanem az hogy most ‚cumisüveg-fobiaja‘ van nala 🤣. Nem tudom hogy miert de nem akar cumisüvegböl inni.

Mintha csak a kisfiamat irtad volna le. Az enyem is 10kg es minidig barangol almaban.

Kedves #10!

Hat igen eleg nehez idöszak ez es szinte egyik naprol a masikra törtent. En meg csak pislogok. A fogai meg ugy nönek ki mint a gomba. Nem tudom hogy mas babaknak is ilyen gyorsan bujnak ki a fogai. Ma ‚hivatalosan‘ van neki mar 4 foga ezek 1 honap alatt bujtak ki. Remelem most lesz par nyugodtabb ejszakank.

Adok neki fajdalomcsillapitot. Nekünk a Dentinox nem nagyon valt be.

Nagyon szepen köszönöm a megnyugtato soraidat.

2023. júl. 9. 02:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!