Mikor érdemes lecserélni a rácsos babaágyat (leesésgátlós) gyerekágyra?
Most egy éves a kisfiam. Elkezdem gondolkozni azon, hogy mikor érdemes lecserélni a rácsos ágyat. Nagyon ízek, mozog alvás közben. Nem sietős a dolog, de ha esetleg érkezne a kistesó, akkor aktuális lenne.
Ti mikor cseréltétek le?
Milyen típuso ágyat vettetek?
Egy szobában voltak a gyerekek?
Teljesen egyéni
Egyikük majdnem 3 volt.
Másikuk 1,5
Nekem a kiságyal költöztek koràbban àt a sajàt szobájukba.IKEA kura ágyat kaptak.
Àtalakítottuk, hogy lenn legyen a matrac, ne magasítva.
2 év múlva tervezem megfordítani, amikor kuckós lesz.
Nálunk is IKEA kura ágyat kapott a lányom 11 hónaposan, úgy átalakítva, mint ahogy az 1es írja.
Előtte már 8 hónapos kora óta egy matracon aludt a mi ágyunk mellett.
Ilyen montessori földszintes matracágyakat bármikor, bár szerintem egyévessel az is veszélyes. Nem a leesés, hanem az, hogy felügyelet nélkül elindul éjnek idején felfedezni és nincs az a bababiztos otthon amiben ez oké lenne. Bezárni meg nem zárnám a gyereket.
Normális rácsvédőn pedig rajta van a figyelmeztetés, hogy 18 hónapos kortól. Kb. az a minimum, hogy ne felette akarjanak kimászni fejjel előre, hanem megkerüljék.
Nálunk 15 hónap lesz a két gyerek közt, akkor jó lenne áttenni saját ágyba. Nem mert nem tudok venni még egy kiságyat, csak ha már úgyis új kell, akkor kényelmesebb neki egy nagy.
Én ilyet szeretnék neki, ebben kiskorában is könnyen tud mozogni ki be.
A lányom 1 évesen kapott Ikea Minnen ágyat. Ő korához képest magas volt, nem volt már kényelmes neki a rácsos. Azonnal megszokta, nagyon tetszett neki. Nem esett le, és nem is mászkált le róla.
A fiam most 9 hónapos, nála el nem tudom képzelni, hogy 1 évesen már rendes ágyban aludjon. De nyilván addig még sokat változik majd ő is.
Én a sima ágyat, amin én aludtam a kiságy mellett, azt cseréltem le leesésgátlósra.
Sima ágyon már balesetveszélyes volt altatni, ha kimentem pisilni vagy bármiért, félő volt h leesik.
Létezik olyan ágy, ahol a rácsok olyan magasak, mint a kiságy rácsa, csak annak nincs kapuja, azt kell rá csináltatni.
Mindenképp min. 200x90-es ágyat vegyél, hogy mellé tudj feküdni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!