Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Szerintetek ér valamit a...

Szerintetek ér valamit a legzesfigyelo ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Hason alszik jól az 1 hónapos babám, azt mondta az orvos hogy ebben az esetben legyen alatta legzesfigyelo. Van itthon, de tényleg érdemes beüzemelni? Úgyse menti meg az életét, akkor már rég késő ha szól. Elvileg valami enzim hiány okozza a bolcsohalalt, semmi köze ahhoz hogyan alszik a baba.

Persze ezen ne múljon beüzemelem a készüléket ha indokolt, de már az első gyereknél se szerettem, mert csak a macera volt vele. Ti mit gondoltok?

2022. dec. 22. 15:09
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
78%
A légzésfigyelő nem csak arra jó, hogy a szülőket figyelmeztesse. Ha van légzés kimaradás, és beriaszt, felriad rá és újra lélegzik. Úgyhogy igenis van előnye bekapcsolni, főleg ha úgyis van.
2022. dec. 22. 18:00
 12/34 anonim ***** válasza:
8%
ha nem tudsz szakszerűen újraéleszteni, akkor ilyen picinél mire kiér a mentő már úgyis mindegy. tudtok esetleg olyan történetet ahol életben maradt és fel is épült rendben a baba? (nem ismerős ismerősének a harmadik szomszédjának másodunokatestvére story, hanem ami dokumentált) mert én sajnos csak olyat tudok, ahol bár újraélesztették de olyan károsodásai lettek, hogy gépi lélegeztetés után agyhalottnak nyilvánították a babákat.
2022. dec. 22. 18:23
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Tessék, pár hónapos hír:

[link]

[link]

[link]

2022. dec. 22. 18:51
 14/34 anonim ***** válasza:
53%
köszi. 👍 ennek örülök, hogy van pozitív végkifejlet is. reméljük nem is marad vissza semmi károsodása a babának 😊
2022. dec. 22. 19:09
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
#12 konkrétan olyan orvos tartotta a babaelsősegélyt, akinek a fiát újra kellett éleszteni. Még azt is elmondta, hogy ő akkor még orvostanhallgatóként leblokkolt. A férje cselekedett.
2022. dec. 22. 19:29
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Attól még szerintem egy szülő sem mondaná azt, hogy áh, valószínűleg úgysem sikerült volna újraéleszteni... (Bár a kérdező most így gondolkodik) Hanem ott motoszkálna a fejükben örökké, mi lett volna, ha van légzésfigyelő. Akkor élhetne-e?

Ha az azonnal megkezdett újraélesztés ellenére sem marad életben a baba, legalább az a tudat megvan, hogy ők mindent megtettek, tényleg nem rajtuk múlt a kicsi élete.

2022. dec. 22. 19:40
 17/34 A kérdező kommentje:

Inkább úgy vagyok vele hogy nem altatom hason, ha ennyire veszélyes, hogy legzesfigyelo kell. Ha nem téves a riasztás akkor ott már kevés az esély.

Beraktam már az ágyába a cuccot, és elég macerás több szempontból is, de nem kezdem sorolni. Tudom milyen mivel előző gyereknél használtam.

2022. dec. 22. 20:12
 18/34 anonim ***** válasza:
73%

Háton alvásnál is kell légzésfigyelő.

A "kevés esély" nem egyenlő a nullával.

Ha 0000,1 % is van, hogy megmentsd a gyerek életét nem éri meg???

Az eszem megáll.

2022. dec. 22. 20:30
 19/34 A kérdező kommentje:
Dehogy kell, semmilyen kockázati tényező nem áll fent. Csak azért tettem be, mert hason jobban tud aludni, de inkább akkor próbálom nem hason altatni, ha így kockázatosabb.
2022. dec. 22. 20:55
 20/34 anonim ***** válasza:
78%
Te nem vagy normális, ne haragudj.
2022. dec. 22. 21:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!