Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan fog tudni korán felkeln...

Hogyan fog tudni korán felkelni a kislányom, ha majd oviba kell menni?

Figyelt kérdés
Lassan 2 és fél éves lesz, átalussza már nagyon régota az éjszakát, viszont egy jó ideje van hogy 10 előtt alszik el kicsivel. Nyár óta mikor elkezdett beszélni délutáni esti alvásnál is mondja a dolgait forgolódik és rugdossa sokszor a falat. Neki mindig is volt napirendje és általában fél 9kor visszük el aludni de akkor is mostanában 10 óra vagy fél 10 mire elalszik. Reggel viszont még fél 8kor is aludna ha nem ébresztem fel 7 után. Mire megissza a tejet reggelizni meg nem nagyon akar sokszor. 8 körül szoktunk lemenni reggelizni fél 10 körül meg tízóraizik. Az ebéd már régóta előbb történik fél 12kor és délben vagy kicsivel utána jövünk fel aludni. Sokszor van hogy csak fél 2 2 körül alszik el vagy volt hogy nem aludt délután. Akkor mindig fél 9 9kor már forgolodas hiszti nélkül elalszik de ugye még neki kell a délutáni alvás. Általaban 3 körül szokott kelni de van hogy fél 4kor is aludna még. Nem tudom így hogy fog tudni majd korán felkelni az ovi miatt meg hát ki tudja nekem is hányra kell majd dolgozni járnom. Ha kiveszem az ágyból nyűgös hisztizik tiltakozik szval meg kell várnom míg felül magától. Sose egyedül aludt el mindig egy ágyon altatjuk és úgy rakjuk a helyére. A kiságyat még nem alakítottuk át leesésgatlo ágyra mert elfér benne szereti meg nem tudom mennyire lehetne egyedül hagyni azon az ágyon. Sajnos van hogy 1 másfél óra az altatás ami senkinek se jó.
2022. okt. 19. 13:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

"ugye még neki kell a délutáni alvás"

Miért? Délben berakod az ágyba, fél kettő körül elalszik. Na nekem ebből nem az jön le, hogy annyira szüksége lenne rá. B@sszus másfél óráig csak fekszik alvás nélkül, ugyanez este is, az 3 óra naponta! Inkább ennyi időre menjetek a játszótérre, vagy adj a kezébe egy színezőt (de akár Rubik kockát, még annak is több értelme van).

2022. okt. 19. 14:54
 12/18 anonim ***** válasza:
A lányom is ilyen volt. 2,5 évesen ovit kezdett mini csoportban. Az elején macera volt az ébresztés, de viszonylag hamar hozzászokott. Nyáron nem járt oviba, vissza is szokott a későn keléshez, most ősszel kezdhettük elölről, megint visszaállt, de néha még mindig nehezére esik neki a kelés, de nem vészes. Meg fogja szokni, szerintem felesleges szoktatni.
2022. okt. 19. 15:12
 13/18 anonim ***** válasza:
Meg fogja szokni. Ha elfárad, plusz korábban is kel, időben el fog aludni este.
2022. okt. 19. 15:59
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

1 éves fiam úgy alszik el délben hogy reggel fél 7kor ébred magától

Ha valamiért 8 körül ébred reggel, fél 2 előtt ágyba se teszem

Nem fárad el még eléggé

Te rá akarod erőltetni a pici gyerekedre a te fejedben elképzelt és jónak látott napi rendet

Ez a legrosszabb

Hagyd hagy aludjon amíg akar

Ne eroltesd az evést

Ha délben még nem elég fáradt akkor hagy játszon majd alszik 2kor

Majd ha eljön az ovi ideje megszokja a rendet

2022. okt. 19. 16:05
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Fuu, nem lennek a gyereked, ez ugy hangzik mint valami borton.

Ertsd meg, hogy a gyereked egy onallo emberi leny, nem robot, vagy nem tankonyv.

2 orankent meg az ujszulottek sem esznek, nemhogy a 2 evesek !

2022. okt. 19. 17:17
 16/18 anonim ***** válasza:
60%
Nem ertem, hogy miert kell olyan koran kirangatni az agybol?
2022. okt. 19. 19:27
 17/18 anonim ***** válasza:
Az én fiam mindig 22 órakor fekszik le. Hiába teszem le korábban, nem alszik el. 15-30 perc mire elalszik. Reggel keltem, iszik kakaót és indulunk az oviba. Megszokta, én is tartottam a reggeli keléstől.
2022. okt. 19. 19:36
 18/18 anonim ***** válasza:

Te is ugyanolyan agyhalott leszel, mint mostohaanyám.

Amit kigondolsz az úgy van és pont, minimális rugalmasság nincs benned, amit a gyerek szív meg.

2022. okt. 21. 14:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!