Miert csinálhatja?
9 hetes babám, minden hajnalban úgy kel, hogy elotte nyöszörög es dobalja kezét lábát, fejet jobbra balra rángatja. Lábát rugdalja. Szo szerint vergődik a kis teste.
Este pedig igy alszik el.
Ha a cumit a szajaba teszem megnyugszik altalban, de ban neha hogy meg ugy is izeg mozog. A szeme vegig csukva van.
Mi lehet ez?
Másnak nem csinálta ezt a babaja?
Szia! Nem vagyok szakértő, és kérem, hogy aki jártas a témában, és valami butaságot írtam, nyugodtan javítson ki.
Szerintem az ilyen pici babáknak vannak akaratlanos mozgásai, amit a fejletlen idegrendszer okoz. Ez gyakran fel is ébreszti őket álmukból. A kis lábak és kezek akaratlanos mozgása szerintem normális.
Ehez akkor sajnos én kevés vagyok, várjuk a tapasztaltabb hozzászólókat.
Érdekel engem is a téma, remélem mihamarabb releváns válasz érkezik! 🙏 🤗
Sok kisbabára vigyáztam még bébiszitterként. Nem egynél tapasztaltam ezt én is. Viszont én találtam összefüggést legtöbbjüknél: azokon a napokon nagyon sok inger érte őket (sok ember, hangos gyerekek, tv, rádió stb is okozhatja). Erős Fények és hangok leginkább a kiváltó okok. Éjjel ők feldolgozzák a napközben történteket.
Ilyenkor legtöbbjüknek az kellett, hogy hozzábújjak, simogassam, de volt, akinek ez nem segített.
Szia! Ezt a babám is csinálta.
Egyszer azt olvastam, hogy a babáknak hajnalban indul be az emésztése, lehet, hogy ezért ilyen nyugtalan akkor.
Az esti elalvásnál szerintem is akaratlagos a mozgás, vagy önnyugtatás az elalváshoz.
Mindenesetre teljesen normális, elfogja nőni. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!