Kisfiam 4 hós. Mostanában elkezdett nagyon rosszul aludni éjjel, pedig eddig 2x kelt. Úgy látom, hogy sokszor kel arra, hogy csapkodja a kezeit meg a lábait. Szerintem csavarja a fing a pociját, ilyenkor a lábát szinte a fejéig húzza, aztán visszacsapja, erre felébred. Tegnap a férjem hason tette le, és 6 órát aludt egyhuzamban, ami már hónapokkal ezelőtt volt utoljára. És valóban, nappal is szoktam hason altatni, és jobbakat alszik, mint háton. Viszont külön szobában van éjjel. Sokat hallottam már arról, hogy nem biztonságos hason altatni, a gyerekorvos is azt mondta, hogy csak felügyelet mellett, így most tanácstalan vagyok, hogy merjem-e így altatni. Őszintén nem tudom, hogy mekkora a veszélye ennek. Forgolódni amúgy próbálgat már, oldalra megy neki. Fejét szépen tudja tartani hason.
3! Az se nenti meg az életét,mivel a légzésleállást a keringés leállása okozza.
2022. júl. 29. 13:35
22/30 anonim válasza:
Én személy szerint nem merném, amíg nem tud forogni, de ez én vagyok, mindenesetre légzésfigyelőt mindenképp ajánlanék. Az én fiam még most is, pedig már forog minden iránba, ha hasra fordul alvás közben, teljesen belefúrja a fejét a matracba, pedig természetesen tudja forgatni a fejét, így meg a frász tör rám azonnal 🤷♀️
Az meg hogy hogy ajánlanak altatni országonként változik, én nem Magyarországon élek, itt nem ajánlanak hason altatni. Azonban a kórházban pl. oldalt fekve altatták, meg ez volt az ajánlás, könyvekben meg a háton alvást ajánlják (nem nagyobb a fulladásveszély, ez egy tévhit).
2022. júl. 29. 13:39
23/30 anonim válasza:
9
Az együtt alvás már megdőlt,pont hogy csökken a sids kockázata ( időre született,egészséges újszülött esetében,betartva a szabályokat).
A hason alvás kockázatos,abban igazat adok. De itt senki nem hisz a gyerekorvosoknak,szakkönyveknek.
2022. júl. 29. 14:04
24/30 anonim válasza:
Nemrég jelent meg egy új kutatás, miszerint a SIDS-et egy bizonyos enzim alacsony szintje okozza.
Egyébként ez az egész olyan,mint egy akna mező. Ne altasd hason,mert sids, ne oldalt,mert nem tesz jót a csípőnek, háton meg belefullad a bukásba. Akkor mégis hogyan aludjon? Lebegve? Szóval minden szülő eldönti,hogy ő mit vállal be.
A babafeszek és a racsvedo se ajánlott a bölcső halál miatt, mégis sokan használják 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Mellesleg az én lányom is hason alvó a mai napig. Próbáltam a háton alvást, de refluxos volt, utálta. Hamar (14 hetesen) meg is tanult hasra fordulni, letettem aludni a hátán,mire kijöttem a szobából már hasra is vágta magát 😊😊
Nem csak a SIDS-ről van szó. Rengeteg a fulladásos halál. Persze amíg nem hal meg egy gyerek a családodban, addig bátran tanácsolod itt a marhaságokat. Utána kicsit elgondolkodnál, és soha nem altatnád hason vagy magatok között a gyerekedet.
2022. júl. 29. 14:41
28/30 anonim válasza:
#26 eredetileg angolul olvastam, de gondoltam ide magyart rakok be, nehogy probléma legyen, lám így is bele lett kötve 👏👏, de ha beírod google-be csecsemő halál +enzim, millió találat fog ugyanerre a kutatásra hivatkozni👍🏻👍🏻
2022. júl. 29. 14:43
29/30 anonim válasza:
Ha beírom, hogy csillámpóni, arra is kiad sok mindent, attól még nem fog létezni.
2022. júl. 29. 14:45
30/30 anonim válasza:
#29 gondolom te vagy az a bolond aki egész éjjel fordítgatja vissza a gyereket a hátára. A sids és a fulladásos halál nem ugyanaz, ez azért megvan, ugye?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!