Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Szörnyen alvó babák anyukái,...

Szörnyen alvó babák anyukái, hogyan alszik a babátok?

Figyelt kérdés

3 honapos múlt a fiam, de meg mindig szornyen alszik. Leirom a napunkat: 19:00 furdes, kremezes, pici pletyi, játék, majd cici, és altatás, annak általában 20:30 ig vege.

—-> 22:30 ig alvas ezután minden maximum 2 órában kel cicizik kb 2 percet majd általában altatás nélkül visszaalszik. De van hogy orankent kel… és ilyenkor hiába simizem hogy cicizzen meg, enyhén szólva le se tojja. Cicizesek kozben nincs nyitva a szeme.

7 kor ébred először normalisan, ekkor szokott lenni a reggeli kaki, de ilyenkor vissza is altatom

8:20 ebredes, játék, pletyi, szeretgetes, reggelinél o a pihenoszekbe lazul, utána a jatszoszonyegen partizunk, majmoskodok, zenézunk.

10 korul újabb alvas- eddig simán aludt 2-2,5 orat viszont 2 hete ra kell segitenem. Egy óra utan felkel és annyira keresi a cicit, belesziv 2 t majd alszik, vagyis együtt alszunk.

12 után ebred játék pelus stb stb cici

14 korul megyünk seta egeszen 16:30 ig, a hidegben mindog nagyon jókat alszik

Hazajovunk cici, játék, apazas, ha úgy látom hogy nyugos akkor elaltatom, tehat kb 18:00 kor alszik 20 percet aztán így tovább.

Olyan meg sosem volt h ataludta volna az éjszakát, vagy aludt volna 5 óránál többet…. Hogy tudnek az éjszakákon valtoztatni, hogy ne keljen ennyiszer? Vagy ez így rendben van és birjam ki?

2022. jan. 7. 03:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
94%

Esküszöm nem szokott zavarni ha valaki becéz szavakat, de ez tényleg sok. Nagyon fájt olvasni, hogy ennyire elment az eszed babaföldre, és visszafejlődött.

Engem nem zavar ha valaki a gyerekének azt mondja hogy gyere majmóca majomkodjunk, de mi felnőttek vagyunk

2022. jan. 7. 08:38
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy éreztem magam olvasás közben, mintha nekem gügyögne a kérdező. Felnőtt embereknek írsz, felnőtt módjára fogalmazz.

De, hogy a kérdésedre válaszoljak. Egyáltalán nem "szörnyen alvó" a babád. Sőt. Örülj neki, hogy ennyit alszik. Mert amit leírtál, az sok alvásnak számít, még ha te nem is úgy érzed. És hogy éjszaka nem kell minden ébredése után újra órákig altatni az megint egy nagyon jó dolog. A közelében sincs a gyereked egy rossz alvó babának.

2022. jan. 7. 09:40
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

"De van hogy orankent kel… és ilyenkor hiába simizem hogy cicizzen meg, enyhén szólva le se tojja. Cicizesek kozben nincs nyitva a szeme."

Akkor te mit hívsz ébredésnek?

2022. jan. 7. 09:42
 14/17 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem ez tök jó, én fiam 3 hónapos, maximum addig bóbiskol 30-40 percet, amíg cicin van, aztán pörög és nem hajlandó aludni napközben. Inkább már cicin altatom, mert különben nem hajlandó, és csak sír a fáradtságtól. Biztos le leszek köpködve, de nekünk napirendnek nevezhető programunk sincs, mert full kiszámíthatatlan, hogy aznap épp mennyire lesz együttműködő. Én csak sodródok az árral, ha nyűgös, akkor cici én meg közben sorozatot nézek, ha jó kedvű, akkor tornáztatom, vagy viszem sétálni. Általában 7kor fürdés, de ha 6kor tarkóig fossa magát, akkor nem várunk 7-ig, illetve ha délelőtt 11kor teszi ezt, szintén van egy extra gyors fürdés. Este meg vagy alszik, vagy nem. :D Néha reggel 7ig meg se nyikkan, máskor 3 óránként nyöszörög ciciért.

Szóval ha legalább kb tudsz vele tervezni, az szerintem nem olyan rossz.

2022. jan. 7. 10:06
 15/17 A kérdező kommentje:

Na igen, làtom én is miket írtam 😂 hiába fáradt voltam 😂

A pletyi annyit jelent, hogy beszélek hozzá ő pedig visszagügyög. Akkor valószínű túl sok vagyok neki 😂

Köszi a válaszokat! :)

2022. jan. 7. 10:19
 16/17 anonim ***** válasza:
83%
Attól mert más babája 10 percenként fent van éjjel, nem jelenti azt, hogy a tiéd jól alszik. A babáknak is vannak alvási ciklusai mint a felnőtteknek, a tiéd hozzá lett szoktatva, hogy amint egy kicsit is megébred (kb óránként szoktak), azonnal kapja a cicit, így már igényli is. Nem éhes, csak komfortszopi. A “jól alvó” babák abban mások, hogy ilyenkor képesek magukat visszaaltatni a szülő nélkül is.
2022. jan. 8. 08:09
 17/17 A kérdező kommentje:
Hogyan segíthetek rajta?
2022. jan. 8. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!