3 hetes kisbabámat altathatom háton éjszaka is?
Eddig éjszaka legtöbbet hol egyik hol másik oldalon aludt, nappal háton is de csak amikor mellette voltam,abban az esetben ha bukik.
Hány hetes kortól lehet éjszaka is háton altatni, vagy hason?
6és fél hetes a lányom. Csak hason alszik.
Kórházban is mar a csecsemősök úgy hozták nekem vissza minden vizsgálat utan, hogy hason volt a kocsiban és aludt.
(Amugy igen. Háton bukik, oldalt meg a csípő miatt nem szabad. A legjobb lenne, ha lebegve aludna kb 😆)
Valószínűleg neked is a Moro-reflex miatt riad fel, ha nem ismered mi az, olvass utána. Ez hason nem jelentkezik, csak háton fekve, ezért is fordítják meg sokan a babát. Nem mindegyik ébred fel rá, van amelyik baba alvás közben csinálja, de pl a fiamat is mindig felébresztette.
Próbáld ki a hason altatást nyugodtan, hátha jobb úgy neki. Szerezz be egy légzésfigyelőt, ha még nincs (az mondjuk akkor is jó ha van, ha háton alszik), és akkor nem kell aggódnod. Meg amúgy sem úgy kell elképzelni ezt a "hason nagyobb az esélye a bölcsőhalálnak" dolgot, hogy 1000 háton alvó babából 1 hal bölcsőhalált, 1000 hason alvóból meg 300. Ez nem ilyen drasztikus, gondolom megvizsgáltak több ezer esetet, és a végén az jött ki, hogy mondjuk 1.8%-kal több volt a hason alvó baba azok közül, akik bölcsőhalált haltak, vagy valami ilyesmi.
A legrosszabb ami történhet, hogy hason sem alszik jobban, de legalább tettél egy próbát. (#9 voltam)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!