3 gyerekünk van. 8 éves, 4 éves és 2 éves fiúk. A 8 és 2 évesekkel semmi baj nincs este. Villanyoltás után, még 15 percet beszélgetnek helyezkednek, a középső viszont ... Katasztrófa. Minden egyes este, villanyoltás után , minimum 2 órás cirkusz van. Eleinte azt csináltuk, hogy minden igényt kielégítettünk amit kért (éhes, szomjas, pisilni kell, kakilni kell stb) de ez nem vált be. Később próbáltuk, hogy nem foglalkoztunk vele, akkor ment a cikrusz senki nem tudott miatta aludni, nyári időszakban nyitott ablaknál az egész utca tőle zengett 🤦🏽♀️ egyszerűen nem tudjuk már mit kezdjünk vele. Minden este nem akarok aludni, ha rászólunn visszabeszél, üvölt, egyszerűen kezelhetetlen lesz míg el nem alszik. És ez mindig este van, a délutáni alvásnál nincs vele gond, szót fogad, az oviban is dícsérik, hogy jó gyerek 🤷🏽♀️ de ilyenkor este..... Ép ésszel ezt nem tudom meddig lehet bírni.... nem tudom már mit csináljunk vele 😭
Lehet nem kellene már aludnia délután. Vagy lehet fél a sötétben csak nem mondja valami éjjeli fény vagy olyan kis fény ami csillagokat vetít a plafonra meg próbálni vagy valami halk nyugtató zene. Nem lehet hogy fél a galerián hogy le esik és ezért nem akar aludni?
2021. nov. 4. 00:38
12/19 anonim válasza:
Nekem akkor is a jelenléted hiányzik a történetből.
Adj egy esélyt, hogy valamelyik este szabaddá teszed magad, bemész hozzájuk fektetésre és ott is maradsz. Szőnyegen vagy kanapén sötétben kislámpa fénynél olvassatok valamit, a kicsi nagy menjen ágyba ha akar és te foglalkozz csendes dolgokkal beszélgetéssel a középsővel. Ha látod, hogy már fárad, csendesedik, akkor kísérd ágyba és érezze hogy kedvesen elköszönsz. Kérdezd meg hogy maradj-e egy picit, lehet tök normálisan fog rá válaszolni.
Nekem is bicska nyitogató, ha egy gyerek visszabeszél, de a te leírásod alapján szerintem csak törődésre vágyik a gyerek. Főleg mert csak egymásra kiabálással tudjátok le a fektetést. Én sem tudok esténként még parádézni a gyerek szobában, de ha szükséges akkor bizony ott kell lenni végig. Nálatok is látható hogy valami nem oké.
2021. nov. 4. 07:42
13/19 anonim válasza:
A harmadik ilyen este után kapna olyan pofont, hogy a fal adná a másikat. Azért a lóf.sznak is van vége, 4 éves, nem baba már, nagyon jól tudja, hogy alvásidő van. Nehogymár az egész család amiatt szívjon, hogy az uraságnak nincs kedve aludni. Lehet lepontozni.
2021. nov. 4. 09:43
14/19 A kérdező kommentje:
12es Egy szobában alszom vele, 2 méterre tőle. 🤷🏽♀️ Ennél hogy legyek jobban jelen?
2021. nov. 5. 17:11
15/19 A kérdező kommentje:
11es van éjjeli fény a szobában, ő választotta magának.
12es. Egymásra kiabálás? Ilyet hol olvastál, hogy kiabálok vele? Nem szokásom. Még mindig türelmes vagyok, és szépen beszélek vele, annak ellenére, hogy minden este balhézik, mert nem akarom bántani.
2021. nov. 6. 08:45
16/19 anonim válasza:
Biztos, hogy a délutáni alvás a ludas. Később kell lefektetni, mert így neki korán van még alváshoz. Nekem is cirkuszoltak egy órát az ikreim lefekvésnél, én a délutáni alvást szüntettem meg náluk, így most már szinte azonnal elalszanak, mikor leteszem őket este
2021. nov. 8. 18:07
17/19 A kérdező kommentje:
Óvodába jár, az óvónők nem hajlandóak hamarabb kelteni, illetve ébren hagyni, míg a többiek alszanak 😕😓
2021. nov. 8. 21:15
18/19 anonim válasza:
Igen, azt értem, azért javasoltam, hogy este később fektesd le. Bár nyilván nem könnyű, mert gondolom, te is fáradt vagy, és pihenni szeretnél, de szerintem nincs más megoldás, mert az elmondásod alapján egyértelműen azért nem alszik el, mert még nem fáradt. Az ovis alvás szerintem rengeteg, én max 1 órát engedtem az ikreimnek napközben aludni, de aztán azt is elhagytuk, mert az esti lefekvés rovására ment (Ők még csak jövőre mennek oviba) Nem tudom, hogy minden oviban ez-e a szokás, ha nem, akkor lehet, hogy érdemes akár ovit is váltani (ha máshol nem altatják a gyerekeket ilyen sokáig).
2021. nov. 8. 21:24
19/19 anonim válasza:
milyen nagyon igaza van azoknak akik azt mondjak hogy el van kapatva . ha konnyek nelkul hisztibol sir akkor lehet ne haragudj meg hogy van valami hiba a fejeben. egyebkent ha nem vagy kepes vegre lefektetni a szabalyokat hogy marpedig miatta nem fog mindenki szenvedni es a legnagyobb hiszti kozepen kepen zuhintani egy bogre hideg vizzel akkor csak kinlodjatok tovabb. majd tini koraban masert fogja magat a foldhoz verni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!