Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Kisgyereketek is ezt csinálja...

Kisgyereketek is ezt csinálja a pléddel?

Figyelt kérdés

20 hónapos a lányom. Én mindig is féltem betakarni alváshoz, nehogy megfulladjon. Pizsamában alszik, előtte hálózsákban aludt. Viszont hónapok óta imádja a puha plédeket, összeszedte a lakásból, a szekrényből őket, van neki 4 most, amit mindig keres ('pici', 'nagy', 'sárga', 'szürke' XD), cipel, bújik hozzájuk. Este úgy szokott elaludni, hogy bent vannak az ágyban, azokhoz bújik, azokon fekszik. Ha elaludt, ezeket ki szoktam venni mellőle, lerakom az ágy mellé a földre.

Sajnos másodszorra mentem be arra hajnalban (felkeltem pisilni és benéztem hozzá), hogy éjjel lemászott az ágyról, felvitte a plédet, és konkrétan a fejére tette. Semmi más nem volt betakarva, csak a feje... Levettem róla, utána jó nagyokat szuszogott... Nem értem, miért teszi a fejére, és nagyon félek, hogy egyszer arra megyek be, hogy megfulladt tőle. Az a tervem, hogy éjjelre elrakom a plédeket, de akkor meg nem tudom mit fog csinálni, keresi majd őket ott éjjel... A ti gyereketek is csinált ilyet, hogy betakarta a fejét?

2021. nov. 3. 06:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én 46 éves vagyok és úgy alszom, hogy takaró van a fejemen. Szerencsére a férjem nem szedi le rólam, pláne nem dugja el. Nem lehet megfulladni a pléd alatt.
2021. nov. 3. 06:45
 2/11 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem túlaggódod. Azok a babák (nem gyerekek) akik takaró alatt megfulladtak fixen nem egy könnyű kis szellős plédbe voltak betekerve, hanem masszív takaróba.

Vannak ezek a könnyű nyári lyukacsos/lazán kötött, vagy horgolt plédek mi azt adjuk oda éjjelre (az én fiam is gyűjti a puhát, viszi magával a kis takarót).

2021. nov. 3. 06:49
 3/11 anonim ***** válasza:
82%

Jézusom, takard be azt a szegény gyereket!

Nyugi, nem fog megfulladni, lassan 2 éves lesz, nem baba már.

2021. nov. 3. 06:51
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én felnőttként is betakart fejjel alszom, gyerekként is így volt, mindig az arcomnak hagytam helyet. :)

Próbáld ki, hogy nem veszed el tőle este, csak betakarod vele vagy hagyod ölelgetni. Lehet, hogy akkor nem tekeri bele magát ennyire, ha nem kell attól félni, hogy anyaelviszi.

2021. nov. 3. 07:04
 5/11 A kérdező kommentje:

Azt sosem engedi, hogy betakarjam, mindig lerúgja magáról, nem is tud

úgy elaludni... Azért szoktam kivenni az ágyból! Ezért is lepődtem meg, hogy miért teszi a fejére.

2021. nov. 3. 07:17
 6/11 anonim ***** válasza:
Tedd a feje alá. Biztos jó érzés neki, ahogy az arcához ér.
2021. nov. 3. 08:19
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Megfulladni nem fog,már nagy hozzá.
2021. nov. 3. 10:13
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Az èn lànyom szopta a plèd sarkàt cumi helyett.6èves koràig ragaszkodott hozzà,ha sírt az megnyugtatta.Egyik naprôl a màsikra szokott le rôla.Ne vedd el ,Neki bíztonsàgot nyújt.
2021. nov. 3. 20:15
 9/11 A kérdező kommentje:
Nagy nehezen benthagytam nála a plédet, megint arra mentem be 5-kor, hogy a fején van :( ez nekem olyan rossz... Nagyon félek, hogy valami baja lesz.
2021. nov. 4. 06:21
 10/11 anonim ***** válasza:

Próbáld ki, hogy a fejedre teszed a babád plédjét. Megfulladsz?

Írtuk már: ha nem nagy és vastag takaróról van szó, nem lesz gond.

A gyereked már nem magatehetetlen bébi, ha zavarja, le fogja szedni magáról.

2021. nov. 4. 06:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!