Mit csináljak még vele?
Ha ez nem csak egy időszak, hanem régóta tart, akkor én biztos kikérném a gyerekorvos véleményét, hogy ilyen esetben mi a teendő. Viselkedési szakember vagy pszichológus vagy alvással kapcsolatos szakember.
Ha megpróbálod messziről nézni a helyzetet, akkor látsz bármi olyat, ami mondjuk azt feltételezi, hogy a napjaihoz van köze? Túl pörög az agya, nincs elég figyelem neki, van valamilyen félelme/traumája?
3as oda megyek, és elmondom neki nagyjából 2 óra alatt 1000x, hogy próbáljon aludni, ne keltse fel a többieket, ez nem jó, fogadjon szót stb . Türelemmel próbálom kezelni, de már fogytán van a türelmem....
4es 12-14.30ig alszanak az oviban, utána már nem alszik estig
5ös nem fél semmitől, legalábbis ha kérdezzük nem mond semmit.
6os. Szoptatott baba volt, sokáig velem aludt, majd magától szokott át a saját ágyába. Mellé feküdni nem tudok, mert galérián alszik, de ott vagyok mellette ilyenkor végig ott állok ha kell, de ez sem nyugtatja meg
7es. Ha megütik a gyereket, az csak félni fog. Én ezt nem akarom, engem eleget vertek a szüleim.
Tudom, hogy az újmódi nevelésben nem divat a pofon, mert hirtelen csak joga van egy gyereknek (ezért tartunk most itt, de ez más történet), de ha hagytátok magatokat hetekig ugráltatni, ki-be járkálsz hozzá még mindig és ilyenkor csak vele foglalkozol, akkor elérte, amit akart: addig fog csesztetni míg csak lehet, hogy tutujgasd.
Ki kellene mutatni, hogy nincs visszaduma és hazug kamusírás vagy retorzió van. Hidegvizes arcmosás vagy szájöblítés a minimum, ha már odáig engedtétek fajulni, hogy üvölthet kénye kedvére! Mi az, hogy egy gyerek visszadumál és torka szakadtából kiabál? Tudja már meg végre, hogy hol a helye! Szomszéd nem jött még át megnevelni helyettetek? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!