Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mit csináljak még vele?

Mit csináljak még vele?

Figyelt kérdés
3 gyerekünk van. 8 éves, 4 éves és 2 éves fiúk. A 8 és 2 évesekkel semmi baj nincs este. Villanyoltás után, még 15 percet beszélgetnek helyezkednek, a középső viszont ... Katasztrófa. Minden egyes este, villanyoltás után , minimum 2 órás cirkusz van. Eleinte azt csináltuk, hogy minden igényt kielégítettünk amit kért (éhes, szomjas, pisilni kell, kakilni kell stb) de ez nem vált be. Később próbáltuk, hogy nem foglalkoztunk vele, akkor ment a cikrusz senki nem tudott miatta aludni, nyári időszakban nyitott ablaknál az egész utca tőle zengett 🤦🏽‍♀️ egyszerűen nem tudjuk már mit kezdjünk vele. Minden este nem akarok aludni, ha rászólunn visszabeszél, üvölt, egyszerűen kezelhetetlen lesz míg el nem alszik. És ez mindig este van, a délutáni alvásnál nincs vele gond, szót fogad, az oviban is dícsérik, hogy jó gyerek 🤷🏽‍♀️ de ilyenkor este..... Ép ésszel ezt nem tudom meddig lehet bírni.... nem tudom már mit csináljunk vele 😭
2021. nov. 3. 22:36
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Arról nem is beszélve, hogy így mi senkinél nem tudunk ott aludni vele, és nálunk sem tud senki vendégeskedni. Nagyszülők messze laknak, jönnének szívesen, de 2 ilyen este után közölték, hogy ezt ők nem bírják hallgatni. 😓
2021. nov. 3. 22:38
 2/19 A kérdező kommentje:
Most is. 20;30kor megvolt a villanyoltás. A 8 es a 2 éves már alszik, a középső még mindig dobálja magát könnyek nélkül 'sírva', hogy nem akarok aludni ... Én meg hulla fáradt vagyok már miatta 😭
2021. nov. 3. 22:42
 3/19 anonim ***** válasza:
50%
Hogyan van fegyelmezve mikor megy ez a hiszti? Kapott már hidegvizes arcmosást vagy esetleg egy sallert a fejmosás mellé mikor nekiáll üvölteni? Milyen indokot ad, miért nem alszik?
2021. nov. 3. 22:42
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Mennyit alszik délután? Lehet nem kene hagyni aludni, és akkor hamarabb aludna el.
2021. nov. 3. 22:45
 5/19 anonim ***** válasza:
91%

Ha ez nem csak egy időszak, hanem régóta tart, akkor én biztos kikérném a gyerekorvos véleményét, hogy ilyen esetben mi a teendő. Viselkedési szakember vagy pszichológus vagy alvással kapcsolatos szakember.

Ha megpróbálod messziről nézni a helyzetet, akkor látsz bármi olyat, ami mondjuk azt feltételezi, hogy a napjaihoz van köze? Túl pörög az agya, nincs elég figyelem neki, van valamilyen félelme/traumája?

2021. nov. 3. 22:46
 6/19 anonim ***** válasza:
83%
Próbáltad már, hogy mellé fekszel? Akkor nem nyugszik le?
2021. nov. 3. 22:47
 7/19 anonim ***** válasza:
56%
Az én faterom akkora sallert lekavart volna neki, hogy esténként menekülve menne aludni. Mellesleg én is ezt tenném, azért ami sok, az sok.
2021. nov. 3. 22:51
 8/19 A kérdező kommentje:

3as oda megyek, és elmondom neki nagyjából 2 óra alatt 1000x, hogy próbáljon aludni, ne keltse fel a többieket, ez nem jó, fogadjon szót stb . Türelemmel próbálom kezelni, de már fogytán van a türelmem....

4es 12-14.30ig alszanak az oviban, utána már nem alszik estig

5ös nem fél semmitől, legalábbis ha kérdezzük nem mond semmit.

6os. Szoptatott baba volt, sokáig velem aludt, majd magától szokott át a saját ágyába. Mellé feküdni nem tudok, mert galérián alszik, de ott vagyok mellette ilyenkor végig ott állok ha kell, de ez sem nyugtatja meg

7es. Ha megütik a gyereket, az csak félni fog. Én ezt nem akarom, engem eleget vertek a szüleim.

2021. nov. 3. 22:59
 9/19 anonim ***** válasza:
37%

Tudom, hogy az újmódi nevelésben nem divat a pofon, mert hirtelen csak joga van egy gyereknek (ezért tartunk most itt, de ez más történet), de ha hagytátok magatokat hetekig ugráltatni, ki-be járkálsz hozzá még mindig és ilyenkor csak vele foglalkozol, akkor elérte, amit akart: addig fog csesztetni míg csak lehet, hogy tutujgasd.

Ki kellene mutatni, hogy nincs visszaduma és hazug kamusírás vagy retorzió van. Hidegvizes arcmosás vagy szájöblítés a minimum, ha már odáig engedtétek fajulni, hogy üvölthet kénye kedvére! Mi az, hogy egy gyerek visszadumál és torka szakadtából kiabál? Tudja már meg végre, hogy hol a helye! Szomszéd nem jött még át megnevelni helyettetek? :D

2021. nov. 3. 23:07
 10/19 anonim ***** válasza:
89%
2 ès fèl òra alvàs soj egy ekkora gyereknek dèlutàn. Valòszìnűleg nincs mar rà szüksège. Ha az óvónők nem együttműködőek, hogy èbren tartsàk, akkor pròbàljàtok meg kèsőbb lefektetni. Olvassatok neki, tàrsasozzatok, hagyd jatszani, ès 2 òraval kèsőbb fektessètek, mikor àlmos.
2021. nov. 3. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!