Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogy mondjam meg a férjemnek,...

Hogy mondjam meg a férjemnek, hogy szeretném, ha többet venne ki a gyerek körüli teendőkből?

Figyelt kérdés
1 éves gyerekünk van, konkrétan óránként lóg a cicin egész éjjel, és mindig én kelek. Vagyis ott alszok a gyerekkel a másik szobába, így amikor csönd van ő azt hiszi gondolom, hogy minden fasza és alszunk. Pedig rohadtul nem. Vagy lóg a cicin, vagy ülő helyzetben ringatom, ő meg a hajamat tépkedi, hogy még ülve se tudjak véletlenül se elaludni. Én fürdetek. Én altatok. Én pelenkázok. Nem mondom, hogy sose csinálta, de két kezemen meg tudom számolni hányszor kelt éjjel. Az első pár hónapban együtt fürdettünk most semmi. Konkrétan már azon gondolkoztam, megfenyegetem hogy addig nem lesz kistesó, amíg nem segít többet. Tudom, dolgozik, fáradt, ő se tud nyugodtan aludni stb. De olyan jól esne ha csak egy héten 2x ő kelne hozzá. Sokat várok el? Hogy tálaljam neki, hogy szeretném ha többet segítene?
2021. okt. 24. 08:33
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, beszéld meg a pároddal, hogy te ennyi feladattal egyedül már nem bírsz el 0-24-ben. Ha kell, írd össze egy lapra tételszerűen, hogy te milyen feladatokat bíznál rá, és mikor. Aztán beszéljétek meg, hogy ő hogyan gondolja, mit tud ebből vállalni. Tehát kössetek kompromisszumot.

Attól, hogy ő dolgozik, még éjszaka felkelhet a gyerekhez hétvégén péntek és szombat éjszaka. Lehet, hogy ez először nem lesz egyszerű, de talán pont ez segíti hozzá a kislányodat, hogy leszokjon az állandó éjszakai cicizésről.

Aki úgy gondolja, hogy a gyed-en lévő anyuka nappal alhat a gyerekével: hát sajnos nem mindig. Én az első 6 hónapban egy percet sem tudtam volna aludni mellette. Nagyon nyugtalanul, sokszor felsírva, nyöszörögve aludt, maximum! 20-30 perceket egyhuzamban. Nem tudtam "vele aludni", hisz mire elaludtam volna, már kelhettem is fel vele. Kemény dolog ez. Igen az apa munkahelyen van, ahol elvárások vannak, észen kell lenni. Viszont az otthon lévő anya sem elemmel működő robotgép, aki minimális, folyton megszakított alvásokkal a végtelenségig bírja. Ő is dolgozik, hiszen egész nap el kell látnia a gyereket, és ez a munkaidő nem jár le sem hétvégén, sem délután 4-5 óra után. És igen, neki is észen kell lennie. Mert nem ejtheti ki a kezéből a babát, majd, amikor jobban mozog, folyton a nyomában kell lennie. És ezt csak az érzi, aki volt már Istenesen, hosszú ideig kialvatlan. Mikor már a felkeléskor bőgni tudna az ember a kimerültségtől, és szinte remegnek az idegei, nulla reakcióidővel. Ilyenkor élmény lenyomni a napot reggel 6-tól este 8-ig (plusz a következő éjszaka) úgy, hogy folyton a gyereket lesed, mit töm a szájába, mire mászik fel, sétálni vinni, cipelni...ja nyilván úgy, hogy nem eshet ki a kezedből, mint bármilyen egyéb tárgy, ha hulla fáradt vagy. Tehát igen, a józan ész keretei közt a dolgozó féltől is jogos elvárás az időszakos éjszakai kelés a gyerekhez. Nem mondom, hogy mindig és minden nap. De attól, hogy otthon van, az anya sem válik géppé.

2021. okt. 25. 22:13
 32/36 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg pár ezt csinálja, hogy már az elsőnél is vannak gondok, nem tudnak megbeszélni dolgokat és egyenlőtlen a feladatok felosztása.. De azért vállalnak még egyet, ahol ugyanezek a problémák lesznek duplán számolva. Aztán lehet válni meg vakarni a fejünket, hogy mi legyen a házzal meg egy fizuból hogy lesznek nevelve a gyerekek.

Nem szabad mindenáron másodikat vállalni szerintem. Inkább a kapcsolatotokra fordítsatok több időt, energiát. Ha úgy döntötök, később is lehet gyerek, nem kell ragaszkodni a kevés korkulonbseghez

2021. okt. 29. 07:57
 33/36 anonim ***** válasza:
10%
28 as nak tokre igaza van. most ehhez tedd hozza hogy en 3 hetig szoptattam mert ruhelltem e nemes fejostehen uzemmodot, nem altattam , nem paskoltam, egyszeruen tisztaba raktam megetettem es ha nem volt beteg beraktam az agyaba. ha elaludt jo, ha orditott egy ideig utana belefaradt es abbahagyta. es par het utan nem is sirt ejszaka, valoszinuleg megertette hogy felesleges erofeszites. ja es a mellembol nem lett tejeszacsko es nem utaltam meg a kolykomet mert tonkre vagja az eletemet es nem tudok mellette emberkent letezni. a no nemcsak anya hanem no, feleseg vagy baratno de semmikeppen egy tejelo uzemmodra beallitott fialo masina. Mi a banatnak gondolkozol masik gyerekben amikor ez is elveszi az erodet?? kivancsi lennek a ferjed mikor cicizhetett utoljara. ha ot szaggatna a hajadat mondjuk sex kozben biztosan kikerned magadnak. nade a baboca! jajistenem hat szaggassa ki tovig az se baj. az apa helyeben en idonkent mar szorakozni is eljarnek, hiszen az elmult 1 ev es az elotte levo mar csak babocarol szolt es szol. ciciztesd meg 2-3 evig ha az a jo neki.
2022. febr. 4. 17:26
 34/36 anonim ***** válasza:
88%

"ha elaludt jo, ha orditott egy ideig utana belefaradt es abbahagyta. es par het utan nem is sirt ejszaka, valoszinuleg megertette hogy felesleges erofeszites"

Anyák gyöngye is megérkezett...

2022. febr. 4. 17:28
 35/36 anonim ***** válasza:
86%
33as és remélem azt várod a férjedtől is hogy hasonlóan melegen viselkedjen veled igaz? Ha valami nem tetszik neked otthagy bőgj a sarokban, és tojik az igényeidre.
2022. febr. 4. 17:38
 36/36 A kérdező kommentje:
Huhh 33-as... inkább nem fűznék hozzá sokmindent, de akkor inkább meggebedek minthogy úgy viselkedjek a gyerekemmel mint te.
2022. febr. 5. 15:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!