Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogy mondjam meg a férjemnek,...

Hogy mondjam meg a férjemnek, hogy szeretném, ha többet venne ki a gyerek körüli teendőkből?

Figyelt kérdés
1 éves gyerekünk van, konkrétan óránként lóg a cicin egész éjjel, és mindig én kelek. Vagyis ott alszok a gyerekkel a másik szobába, így amikor csönd van ő azt hiszi gondolom, hogy minden fasza és alszunk. Pedig rohadtul nem. Vagy lóg a cicin, vagy ülő helyzetben ringatom, ő meg a hajamat tépkedi, hogy még ülve se tudjak véletlenül se elaludni. Én fürdetek. Én altatok. Én pelenkázok. Nem mondom, hogy sose csinálta, de két kezemen meg tudom számolni hányszor kelt éjjel. Az első pár hónapban együtt fürdettünk most semmi. Konkrétan már azon gondolkoztam, megfenyegetem hogy addig nem lesz kistesó, amíg nem segít többet. Tudom, dolgozik, fáradt, ő se tud nyugodtan aludni stb. De olyan jól esne ha csak egy héten 2x ő kelne hozzá. Sokat várok el? Hogy tálaljam neki, hogy szeretném ha többet segítene?
2021. okt. 24. 08:33
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
89%

Egy a lényeg, véletlenül se vállaljatok második gyereket!

Rengetegen esnek ebbe a hibába ès az esetek 99%-ban elválnak, ha màr most probléma van.

2021. okt. 24. 13:37
 22/36 anonim ***** válasza:
12%

Hát akinek ekkora probléma a gyereknevelés és egész nap csak arra vár, hogy az apuka leváltsa, az minek szül akár egyet is?

Amikor már mindketten dolgoznak a gyerek minimum két éves tehát már egyáltalán nem kell hozzá felkelni minden egyes éjjel többször is, nem kell órákig szoptatni és ringatni..

2021. okt. 24. 13:48
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, azt írod, hogy a férjed segít, ha kéred. Hát akkor egyszerű: kérd. Nem gondolatolvasó, honnan kéne tudnia, hogy neked segítség kell. Te szó nélkül fürdetsz, altatsz, éjjel csönd van, azt hiszi, minden rendben.

Mondd el neki: "Jani, k*rva nehéz a gyerekkel, éjjel óránként ébreszt, ezen ugye te se tudsz segíteni, de mi lenne, ha átvennéd a fürdetést holnaptól. Ja, és egyértelmű, hogy amíg ilyen nehéz, addig nem lesz második."

2021. okt. 24. 14:16
 24/36 anonim ***** válasza:
95%
nem szégyen, ha valaki elrontja. mivel megoldást keresel, valószínűleg javítani akarsz. ez a lényeg. a másik nem találja ki, hogy te mit szeretnél. mondd el neki szépen.
2021. okt. 24. 14:19
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy meg fogd le a kezét, ha a hajadat tépi. A gyerek se gondolatolvasó, valahogy értesd meg vele, hogy nem jó, amit csinál. Ha tép, karmol, akármi, fogd le a kezét. Ha emiatt ordít, akkor elengeded, de ha megint tép, karmol, akármi, akkor megint lefogod. 4-5 ilyen kör után rájön az összefüggésre.

Egyébként mi történik, ha nem veszed mellre?

2021. okt. 24. 14:20
 26/36 A kérdező kommentje:

Ha nem teszem cicire, addig forgolódik, nyűglődik míg teljesen felhergeli és felébreszti magát, sír, visít. Ha szólongatom, vagy sissegek, simizem a hátát, paskolom a fenekét, egyik se jó. Ha csak gyorsan odaadom neki a cicit hamar visszaalszik, ezért alakult így ahogy. Tudom hogy ennek véget kell vetni, csak még nem volt lelkierőm nekiállni, hogy akkor tényleg nem adok cicit, mert nálam az a sírni hagyás kategória. Igen ha megszokta volna, hogy nincs éjjel cici biztos nem szólna érte, de iszsz volt születésétől, így láttam legjobbnak. És ez most átcsapott a másik végletbe. Nappal amúgy már csak 1x max 2x szopizik.

A hajtépés miatt is már számtalanszor rászóltam, de elkezd sírni és utána csinálja ugyanúgy. Így nyugtatja magát. Van egy babája aminek hosszú haja van, és tapintásra is egészen olyan mint az emberi haj, nem kell neki éjjel. Nappal persze játszik vele, szereti, mint ahogy a plüssökhöz is bújik, szereti őket, de amikor eljön az a kritikus perc, hogy elaludna, akkor semmi nem kell neki, csak én. Minden más repül.

2021. okt. 24. 17:17
 27/36 anonim ***** válasza:
84%
Baszki 22 és társai, nem lehetne, hogy a köpködős csak-mereszted-otthon-a-segged típusú kommenteket mellőzzétek már legalább az olyan posztok alatt, ahol egy nő segítséget kér? Menjetek a politika kategóriába osztani az észt, vagy bánom is én, de itt ez annyira szüksegtelen. Szerinted egy anya lepihenhet napközben. Szerintem meg alvasidőben házimunkázik, a férj meg a Nagyon Fontos Munkahelyén a fél órásra nyújtott kávészünetekben fűzheti Icukát a marketingről.
2021. okt. 24. 18:34
 28/36 anonim ***** válasza:
29%
Nem véletlenül kell a cicizest 6 hónaposan abbahagyni. Utána jöhet a cumisüveg. Nekem mind a 2 hat hónapig kapott cicit. Igen, én ilyen vagyok. De nem is volt gond ha egy évesen más vigyázott rá éjjel . Ez van.
2021. okt. 24. 20:25
 29/36 A kérdező kommentje:

Kedves 28...erről csak annyit, hogy nem szívesen lennék a gyerekeid helyében. Nem ilyen jellegű tanácsokat vártam de azért köszönöm.

27 ❤❤❤❤

2021. okt. 24. 20:57
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
egyébként a leszoktatás pont jó alkalom apa bevonására. egyszerűbben megy, ha nem te vagy vele éjjel, könnyebben megszokja, hogy cici nélkül aludjon tovább. ha dolgozik, akkor hétvégén kéne elkezdeni.
2021. okt. 24. 21:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!