Hogy mondjam meg a férjemnek, hogy szeretném, ha többet venne ki a gyerek körüli teendőkből?
Egy a lényeg, véletlenül se vállaljatok második gyereket!
Rengetegen esnek ebbe a hibába ès az esetek 99%-ban elválnak, ha màr most probléma van.
Hát akinek ekkora probléma a gyereknevelés és egész nap csak arra vár, hogy az apuka leváltsa, az minek szül akár egyet is?
Amikor már mindketten dolgoznak a gyerek minimum két éves tehát már egyáltalán nem kell hozzá felkelni minden egyes éjjel többször is, nem kell órákig szoptatni és ringatni..
Kérdező, azt írod, hogy a férjed segít, ha kéred. Hát akkor egyszerű: kérd. Nem gondolatolvasó, honnan kéne tudnia, hogy neked segítség kell. Te szó nélkül fürdetsz, altatsz, éjjel csönd van, azt hiszi, minden rendben.
Mondd el neki: "Jani, k*rva nehéz a gyerekkel, éjjel óránként ébreszt, ezen ugye te se tudsz segíteni, de mi lenne, ha átvennéd a fürdetést holnaptól. Ja, és egyértelmű, hogy amíg ilyen nehéz, addig nem lesz második."
Amúgy meg fogd le a kezét, ha a hajadat tépi. A gyerek se gondolatolvasó, valahogy értesd meg vele, hogy nem jó, amit csinál. Ha tép, karmol, akármi, fogd le a kezét. Ha emiatt ordít, akkor elengeded, de ha megint tép, karmol, akármi, akkor megint lefogod. 4-5 ilyen kör után rájön az összefüggésre.
Egyébként mi történik, ha nem veszed mellre?
Ha nem teszem cicire, addig forgolódik, nyűglődik míg teljesen felhergeli és felébreszti magát, sír, visít. Ha szólongatom, vagy sissegek, simizem a hátát, paskolom a fenekét, egyik se jó. Ha csak gyorsan odaadom neki a cicit hamar visszaalszik, ezért alakult így ahogy. Tudom hogy ennek véget kell vetni, csak még nem volt lelkierőm nekiállni, hogy akkor tényleg nem adok cicit, mert nálam az a sírni hagyás kategória. Igen ha megszokta volna, hogy nincs éjjel cici biztos nem szólna érte, de iszsz volt születésétől, így láttam legjobbnak. És ez most átcsapott a másik végletbe. Nappal amúgy már csak 1x max 2x szopizik.
A hajtépés miatt is már számtalanszor rászóltam, de elkezd sírni és utána csinálja ugyanúgy. Így nyugtatja magát. Van egy babája aminek hosszú haja van, és tapintásra is egészen olyan mint az emberi haj, nem kell neki éjjel. Nappal persze játszik vele, szereti, mint ahogy a plüssökhöz is bújik, szereti őket, de amikor eljön az a kritikus perc, hogy elaludna, akkor semmi nem kell neki, csak én. Minden más repül.
Kedves 28...erről csak annyit, hogy nem szívesen lennék a gyerekeid helyében. Nem ilyen jellegű tanácsokat vártam de azért köszönöm.
27 ❤❤❤❤
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!