Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogy mondjam meg a férjemnek,...

Hogy mondjam meg a férjemnek, hogy szeretném, ha többet venne ki a gyerek körüli teendőkből?

Figyelt kérdés
1 éves gyerekünk van, konkrétan óránként lóg a cicin egész éjjel, és mindig én kelek. Vagyis ott alszok a gyerekkel a másik szobába, így amikor csönd van ő azt hiszi gondolom, hogy minden fasza és alszunk. Pedig rohadtul nem. Vagy lóg a cicin, vagy ülő helyzetben ringatom, ő meg a hajamat tépkedi, hogy még ülve se tudjak véletlenül se elaludni. Én fürdetek. Én altatok. Én pelenkázok. Nem mondom, hogy sose csinálta, de két kezemen meg tudom számolni hányszor kelt éjjel. Az első pár hónapban együtt fürdettünk most semmi. Konkrétan már azon gondolkoztam, megfenyegetem hogy addig nem lesz kistesó, amíg nem segít többet. Tudom, dolgozik, fáradt, ő se tud nyugodtan aludni stb. De olyan jól esne ha csak egy héten 2x ő kelne hozzá. Sokat várok el? Hogy tálaljam neki, hogy szeretném ha többet segítene?
2021. okt. 24. 08:33
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem nagyon nagy baj van a kapcsolatotokban, ha ezt a kérdést itt fel kellett tenned és nem vele beszélted meg automatikusan. A férjed, gondolom évek óta együtt vagytok, együtt laktok, gyereketek is van. Mi az, hogy hogy beszéld meg vele? Meg hogy megfenyegeted, hogy nem lesz tesó.

Ezen a szinten a tinik kommunikálnak kb.

Ülj le vele és egyszerűen mondd el neki, hogy mi a szitu. Bár az éjszakai kelést szerintem nem fair elvárni, ha dolgozik. A fürdetés, pelenkázás és a többi full jogos, hogy közösen menjen. De hadd ne éjszakázzon már, heti többször, ha reggel megy dolgozni.

De igazából meg kell beszélni felnőttek módjára. Nagyon sok gyerek nő úgy fel, hogy hiába él együtt az apjával is, kb semmilyen kapcsolatuk nincs, nem beszélgetnek, nincsenek bizalmi viszonyban. Ez pont itt kezdődik, hogy már a fürdetésből sem veszi ki a részét.

Nem is értem miért gondolkozok második gyerekben így. Kell a csok, vagy mi? Te is kivagy, ő nem segít. A második biztos javítana a helyzeten, valóban.

2021. okt. 24. 09:50
 12/36 anonim ***** válasza:
66%

Nálunk is ilyen volt mindkét gyerek, én éjjel nem vártam el a segítséget, egyetlen egyszerű oknál fogva: nem tudott velük mit csinálni, mert cici kellett nekik. Csakis cici. Cumi repült, cumisüveg repült, ha ringatta őket, csak üvöltöttek, mert a cici kellett. Megpróbálta pedig a férjem többször is, egész éjszaka, nem úgy kell elképzelni, hogy két perc után átadta, mert nem megy. Így meg mondjuk azért nem tudtam aludni, mert azt hallgattam, ahogy ordít a gyerek. Szóval ha a baba cicimániás, akkor éjszaka sajna csak te leszel jó.

Az egyéb dolgokban viszont igenis segítsen szépen, azokat ugyanúgy meg tudja csinálni, mint te. Nálunk ezzel nem volt gond, a reggeli szoptatás után pl. fel is kelt a babával a férjem, és hagytak engem tovább aludni, mert ugye éjjel én ugráltam. Fürdetés, pelenkázás, később etetés, játék, séta, minden ment. Ezt beszéld meg vele, hogy tessék beszállni, övé is a gyerek.

2021. okt. 24. 09:51
 13/36 anonim ***** válasza:
80%

de tényleg, minek erre még egy tesó?

egyébként gondolom az, hogy külön alszotok, jót tesz a kapcsolatotoknak. te elbújtál a gyerek mellé, mert ő rád van utalva, az meg jó érzés. csak azt felejted el, hogy nem csak a gyerekről szól az élet

2021. okt. 24. 10:04
 14/36 anonim ***** válasza:
98%

Nálunk mikor az első gyereknél egyszercsak azt vettem észre, hogy este fürdetek, aztán szoptatok, aztán az ágy mellett állva altatok, és ez konkrétan azt jelenti, hogy 2 órát megszakítás nélkül a kezemben van a gyerek, és durvára elfáradtam benne, így szó szerint elmondtam a férjemnek, aki békésen tévézett közben. Belátta, hogy ez így sok, és átvette a fürdetést vagy az altatást, már frankón nem emlékszem, melyiket. És éjjel magától felkelt, ha érzékelte, hogy a szoptatás megvolt, de fél órán belül harmadszor nyíg a ded csak úgy, akkor átment ő is egyszer megsimizni helyettem.

Nem kell ezt túlgondolni, csak mondd el, de ha lehet ne indulatból, és ne úgy, hogy mert te bezzeg soha, és amíg én addig te csak, hanem normálisan kedvesen kérd, hogy segítsen.

2021. okt. 24. 10:30
 15/36 A kérdező kommentje:

Nyilván én szoktattam így éjszakára cicire, direkt keltettem óránként hogy légyszi szopizzál már. Igen így történt. Köszi hogy felvilagosítottatok, bennem van a hiba.

A normális válaszokat tényleg köszönöm. Nálunk is így van: nem kell cumi, se cumisüvegy se víz, se plüss, szundikendő, Jézuskrisztus az égből. Csak a cici. Mivel még nem próbáltuk ki hogy mi van ha nem én vagyok ott, nem tudom mi lenne. Az a baj hogy a férjem nem veszi észre, hogy mikor jött el az a pont amikor segíteni kéne. Ha szólok, segít, csak nem hiszem el hogy mindent a szájába kell rágni. Ettől még a kapcsolatunk jó, nem tudom hogy jön ahoz bárki, hogy ezt így kijelentse, meg hogy minek második gyerek. Igen csak a csok miatt. Nyilván.

2021. okt. 24. 10:51
 16/36 A kérdező kommentje:
Az meg hogy miért itt teszem fel a kérdést ahelyett hogy megbeszélném vele. Igen lehet ez csak egy segélykiáltás volt. Vagy meg szerettem volna tudni, hogy én várok el tőle sokat, vagy csak túl kevés vagyok ehez.
2021. okt. 24. 11:08
 17/36 anonim ***** válasza:
85%
Egy dolgozó embertől nem várható el, hogy keljen éjjel? Érdekes, amikor az anya visszamegy dolgozni, akkor ezek szerint már senkinek se kell kelni a gyerekekhez, hadd ordítsanak? Egy anyának is kell néha pihenni. Legyen a szombat éjjel az apáé, hogy legalább 1 éjjele legyen az anyának is egy héten. Nehogymár egy felnőtt férfi ezt ne tudja megoldani, amikor a haverokkal hajnalig iszogatni azert szokott sikerülni.
2021. okt. 24. 11:40
 18/36 anonim ***** válasza:
91%

1) írod, hogy csönd van. Ha nem mondod, honnan kéne tudnia, hogy ébren vagytok? Az elvárásod jogos, nem vagy kevés, de az nem jogos, hogy nem mondod, hanem csak elvárod. Anyám volt ilyen, hogy dühöngve trappolt végig a házban, segítséget senkitől sem kért semmiben, de valamiért tudnunk kellett volna magunktól. (Ha vki csinált vmit az meg sosem volt jó, ami gondolom az évek alatt kialakul ha ilyen valakinek a felfogása, hogy mindenkinek tudnia kéne ki nem mondott dolgokat)

2) Te is tudod, hogy nem kell neki óránként cici igazából, hanem ez csak megszokás. Neked is lehetnek igényeid, nem vagy szar anya, ha ezt berekeszted.

2021. okt. 24. 11:58
 19/36 anonim ***** válasza:
17%

"Egy dolgozó embertől nem várható el, hogy keljen éjjel? Érdekes, amikor az anya visszamegy dolgozni, akkor ezek szerint már senkinek se kell kelni a gyerekekhez, hadd ordítsanak?"

Ez elég gyenge érvelés, ne haragudj. Ha majd mindketten dolgoznak munkahelyen, akkor nyilván fel kell kelni, akkor is, ha másnap korán kell indulni.

De amíg a pár egyik tagja dolgozik munkahelyen, addig miért ő neki kellene felkelnie éjjel, ha másnap korán kel?

Gyesen lévő anyaként napközben is lepihenhetsz, ha a gyerek is alszik. Munkahelyen nem nagyon, muszáj végig helyt állni és a maximumot hozni.

2021. okt. 24. 12:35
 20/36 anonim ***** válasza:
89%

"Gyesen lévő anyaként napközben is lepihenhetsz, ha a gyerek is alszik."

Ja, amíg csak egy gyerek van. Kettővel vagy többel ez már felejtős, hozzáteszem én is azt mondom, hogy ne az keljen hozzá, aki másnap dolgozni megy, de azért ez nem ilyen fekete-fehér. Nem csak altatás van, és nem csak éjszaka, ha az anya 2-3 év múlva visszamegy dolgozni, akkor neki sem kell majd foglalkozni a gyerek(ek)kel, mert fáradt?

Mint ahogy a férj sem megy haza az ő munkaidejében pelenkázni meg etetni. Tehát abban a mondjuk 8 órában, amíg dolgozik, ő végzi a saját munkáját, a nő meg végzi a gyerek (és a háztartás) körüli munkát. A különbség az, hogy utóbbi nem ér véget 8 óra után, és a gyerek k*rvára kettejük gyereke, nem csak a nőé. Tehát igenis vegye ki a részét, mert az anya sem csak reggel 8-tól délután 4-ig csinálja amit kell, majd utána a gyereket beb****a a sarokba, mondván mára vége.

2021. okt. 24. 12:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!