Hogyan altassam el?
Sziasztok. Újszülött babáknál tudtok néhány altatási praktikát?
Az első néhány napban semmi baj nem volt. Mar 10nap utan kezdett este jokat aludni 2,5-3orat is aludt egyhuzamban. Aztan masnapra elvagtak a dolgot. Eddig ugy oldottuk meg hogy apuka levette az olembol es befektette a kisagyba. Na ugy egesz jo volt,de o visszament dolgozni en meg mikor egyedul probalom letenni annyi mozgassal jar hogy kozben felebred. Ha elalszik a cicin,bufi kozben ebred. Ha bufi kozben alszik el,a kisagyba tetelkor ebred. Mar napkozben magam melle raktam,ugy aludt is,de en nem tudok/merek mellette rendesen. Szuletese ota nem alszik jol a hatan,a korhazban javasoltak hogy aludjon hason mert megtudja forditani mar a kis fejet. Azota is csak ugy alszik,de meg akkor se mindig melyen. Enni eszik rendesen,anyatejes,mertem merlegen 50-60ml. Tegnap kiprobaltuk a cumit,jo is mert megnyugtatja,de 5percenkent kiverte a szajabol igy ugralni kellett. Most arrol szol egy altatas,hogy cici es vagy bealdozom magam es nem mozdulok mig alszik,ami kivitelezhetetlen,vagy beteszem a kisagyba,de ugy kb 10-15percet alszik,felebred es rosszabb az egesz mint elotte mert tulporog,vagy magam melle teszem,o alszik,de mi nem. Kilatastalannak erzem a helyzetet,nagyon faradt vagyok,ejszaka nincs turelmem mar semmihez,kovezzetek meg erte. Altalaban bealdozom magam hogy Apuka kipihenje magat. Mit csinaljak? Elore is koszi mindenkinek. Ja es igen kicsit hasfajosak vagyunk,de sokszor ugy erzem atver mert akkor is sir,ha nem huzza a labat,vettunk ra cseppet,en odafigyelek mit eszek. Segitsetek!!! :(
Ez a 4.trimeszter...
Nekem az első 3 hónapban erről szólt az életem.
Altattam, etettem. Éjjel nappal.
Ez ilyen "sajnos", túl kell élni 🤷♀️
Első 3 hónap sokaknál ilyen, nálunk is ez volt.
Az ilyen babákkal az apukáknak nagyon oda kell tenniük magukat, hogy az anyuka is tudjon pihenni.
Ami segíthet, az a hordozás, mert felszabadulnak a kezeid, még ha te magad nem is tudsz aludni, és az idő.
Felesleges cseppekkel, meg hasfájás elleni vackokkal tömni a gyereket, a sírás az nem egyenlő hasfájással feltétlenül.
Nálunk 8 napos a pici. Mióta hazajöttünk a kórházból , nappql mint egy kisangyaly eszik, alszik bárhova letehetem. Éjjel viszont sehogy sem megy, este 11 körül kap enni és aztán reggel 6ig nyüglődik.
Én nappal alszom mellette, amikor ő is, illetve ma éjszaka a mellkasomra téve aludtunk. Így egyszer kelt 4kor enni, aztán legközelebb fél 8 felé.
Nem szoktam háton aludni de a szükség törvényt bont.
Aztán úgyis naprol napra változnak ezek a dolgok, túl kell élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!