7 hetes babát hajnalban hogy altassam vissza?
Nálunk az vált be, hogy ebben a 4-5 órai kelésében is ugyanúgy csendben, sötétben megszoptattam és a karomban altattam tovább. Ez ment pár hétig, utána megpróbáltam visszatenni a szopi után az ágyába. Ha sikerült, szuper, ha nem, akkor aludt a karomban.
Persze olyan is volt, hogy full megébredt, ilyenkor sajnos ébredni kellett és másnap újra megpróbálni.
Ha rájössz a trükkre, engem is érdekel, a 7 hónaposom is mindig hajnalban felkel.
Amúgy szerintem ez normális, és egyébként is az alvás az egy folyton változó mintázatot követ. Én egyébként ezt a kérdést "elengedtem", ha az ilyen hajnali ébredésekkor nem látom, hogy ringatásra ellazulna, vissza akarna aludni, akkor nem erőltetem, hanem akkor felkelünk szépen, lerakom játszani, aztán majd elálmosodik (régebben, amíg még pár hetes volt, leraktam a kanapéra magam mellé- nem kapcsoltam lámpát-, kezébe adtam valami rongyit, aztán hagytam, hadd bíbelődjön vele, ameddig akar, általában max 20 perc után már elálmosodott annyira, hogy vissza tudjam altatni). Általában ha tényleg még túl korai volt neki is az ébredés, fél-egy óra után már vissza is alszik, és akkor nekem is van lehetőségem még egy kicsit visszabújni az ágyba.
Van, amikor hajnali 2-3 körül találja ki, hogy felkelne, akkor is ugyanez a forgatókönyv. Az éjszaka az alvásé ugyan, de tudod, ki fog szórakozni hajnalban órákig járkálni körbe-körbe, miközben ha kijátssza magát, 20 perc alatt le van tudva az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!