Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Anyukák, hogy bírtátok ki...

Anyukák, hogy bírtátok ki azt, hogy 1-2 éven át nem aludtátok végig az éjszakákat?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy majd egyénileg fog eldőlni, hogy mennyit és hogyan fog aludni a babám.

De rettegek attól, amit sokan írni szoktak, hogy 1-2-3 éven keresztül éjjelente ébrednek a babához.

Én olyan vagyok, hogy ha 2-3 éjjel felkelt valami (pl. a kutyák), akkor teljesen kikészülök.

Az első hetektől nem félek, mert erre fogunk berendezkedni itthon (akkor fogok aludni amikor a baba -szerencsére nekem, nem okoz gondot a napközbeni alvás- és kb. csak feküdni fogok; anyukáink úgyis hadseregre fognak főzni az tuti, férjem pedig viszi a háztartást).

De azért egy idő után vissza kell térni a háztartáshoz, munkához.

Nem kicsit rettegek az évekig tartó nem alvástól :(

2021. jún. 27. 09:48
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Meg lehet szokni, pedig én nagy alvó vagyok.

Csak logisztika kérdése. Ha nagyon fáradt voltam, akkor besegített apuka is, kb. éjfélig, 1-ig. Addig én aludtam egyet. Mostmár megszokás, hogy a reggeli ébredést intézi. Fél 6-kor kelt mindig is, most a lányunk a pontos ébresztő óra 5 körül. Visszaaltatja, 8-kor kel legközelebb, így nekem jut egyhuzamban 6-7 óra.

Én mellette nem igazán tudtam napközben bóbiskolni soha sajnos, valamiért a biológiai órám nem érezte, hogy ki kéne kapcsolni akkorsem, ha volt rá lehetőség. Viszont sokszor csak lefeküdtem pihenni, amíg ő aludt, ha kemény éjszakánk volt.

Volt kb. 1,5 hónap óránkénti kelés. Akkor beköltöztem néhány nap után a szobájába. Jellemzően csak cici csekkolás miatt kelt, ha érezte, hogy ott vagyok, akkor pár perc után vissza is aludt. Könnyebb volt, hogy nem sír fel, nem kell kimászni az ágyból, átmenni hozzá, nem ébred fel teljesen, csak nyöszörög, cicit keres, majd félkómásan visszaalszik. Aztán egyszercsak nem kelt többé csekkolni, én pedig visszacuccoltam a férjem mellé.

Most 1,5 éves, általában kétszer kelünk, ez már teljesen elviselhető.

Ránézésre szerintem a mi alvókánkat örökölte, úgyhogy idő kérdése és aludni fog, mint a bunda.

Ha elfogadsz egy tanácsot, járjatok sétálni nagyon sokat!

Én elmegyek vele egyszer ebéd után és egyszer kora este a férjemmel közösen. A kislányunk is élvezi, csendben van, nézelődik, vagy alszik. Meg sem nyekken. Az én elmémnek és pszichémnek pedig iszonyatosan jót tesz! A környezetváltozás, a friss levegő, nem tudom mi, de sokkal frissebbnek, egészségesebbnek érzem magam, ha sétálunk. :)

2021. jún. 27. 19:56
 22/25 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat!!! ❤️
2021. jún. 27. 20:33
 23/25 anonim válasza:
A most 1 eves kisfiam 2 orankent kel(t) ejjel, kb 11 honapos koraig. Eleinte szuksegem volt arra hogy nappal is aludjak egy kicsit, de most mar nincs, siman kibirom ugy hogy nem alszom nappal. Az ember hozzaszokik valamelyest ehez a nemalvashoz. Most mar jobb, mert mar nem 2 orankent kel, hanem hosszabban alszik, mert most mar kezdem levalasztani.
2021. okt. 1. 10:01
 24/25 A kérdező kommentje:

Azóta 34 hetes lettem és már jó ideje minimum 2x kelek éjjel, mert pisilni járok :D

De legalább megnyugodtam, hogy nem fogok ebbe belepusztulni :D

Majd alszok együtt nappal a babával, most is ezt csinálom :D

2021. dec. 23. 16:47
 25/25 anonim ***** válasza:
aki irta hogy pszichozisos lett az alvashianytol igazat irt sajnos van ilyen. O szerencses volt mert kezeltek. amikor en szultem meg nem nagyon voltak ezzel tisztaban. majdnem ramentem en is es a gyerek is, ha idoben nem vettek volna eszre vegeztem volna mindkettonkkel. viszont mivel akkor idoben nem kezeltek ugy ahogy kellett volna egy eletre visszamaradt a mentalis serules. Kesobb mar kezelt pszichiater sokat segitett de 13 evig jartam hozza (kulfoldon elunk) mire helyre jottem valamennyire.azota is kell gyogyszert szedni szintentartas miatt.
2022. febr. 4. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!