Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Anyukák, hogy bírtátok ki...

Anyukák, hogy bírtátok ki azt, hogy 1-2 éven át nem aludtátok végig az éjszakákat?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy majd egyénileg fog eldőlni, hogy mennyit és hogyan fog aludni a babám.

De rettegek attól, amit sokan írni szoktak, hogy 1-2-3 éven keresztül éjjelente ébrednek a babához.

Én olyan vagyok, hogy ha 2-3 éjjel felkelt valami (pl. a kutyák), akkor teljesen kikészülök.

Az első hetektől nem félek, mert erre fogunk berendezkedni itthon (akkor fogok aludni amikor a baba -szerencsére nekem, nem okoz gondot a napközbeni alvás- és kb. csak feküdni fogok; anyukáink úgyis hadseregre fognak főzni az tuti, férjem pedig viszi a háztartást).

De azért egy idő után vissza kell térni a háztartáshoz, munkához.

Nem kicsit rettegek az évekig tartó nem alvástól :(

2021. jún. 27. 09:48
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
51%

En sosem értettem ezt a problémát és ezt a kérdést. Ti eddig “meghaltatok” este 10-kor és feléledtetek reggel 7-kor vagy mi?

En mióta az eszemet tudom éjjelente legalább 3x pisilek és vagy iszom ilyen formán egyszer aludtam végig 14 órát felkelés nélkül, mikor Amerikából jöttünk haza. Soha máskor nem aludtam felkelés nélkül. 32 éve. És meg elek.

Egyetlen cikis pontot tudok elképzelni, ha a gyerek hasfajos és nem alszik vissza ébredés után, de az meg nem tart szerencsére 1-2 évig.

Szoval gyerek felkelt, megetettem, visszaaltattam, aludtam. Neha aludtam vele délután, ha olyanban volt az éjjel és ennyi. Ez egy gyereknél meg nem téma. Kettőnél ahol mondjuk nappal nem egyszerre alszanak ott azért viccesebb lehet. De a lényeg, hogy túl fogod el i, mint mindenki más is.

2021. jún. 27. 11:05
 12/25 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem előre ennyire nem kell félni 🙂

Nálunk első 3 hónapban kelt többször a lányom, akkor én aludtam nappal is vele.

Ha véletlenül tápszeres lesz, akkor apuka is tud segíteni, ha te már nagyon fáradt vagy.

Pl nálam olyan 3-4 nap után van egy holtpont. Akkor segített a férjem, hogy pl este lefekudtem 20.00kor a babámmal egy időben és ő adott neki lefejt anyatejet az első keléskor (kB 23.00 óra), így én tudtam aludni 20.00-03.00 kB egyhuzamban, amíg újra nem kelt a lányom.

Persze ez megint összetett. Elfogadja-e a baba a lefejt tejet, apuka mennyire segítőkész....

Aztan végül olyan 4 hós korától már csak hajnalban kelt, 7 hós korától meg aludt végig.

Most lassan 2 éves és jó alvó.

Szóval nem tudhatod 🙂

2021. jún. 27. 11:20
 13/25 A kérdező kommentje:

#11 én tényleg olyan vagyok éjjel, mint akit fejbecsaptak.

Soha nem ébredek fel magamtól, csak ha rosszat álmodok vagy pisilnem kell (de az valamiért nem zavarja a pihenésem és sorozatosan soha nem fordul elő).

2021. jún. 27. 11:28
 14/25 anonim ***** válasza:
Kérdező. Akkor lehet tényleg neked kicsit nehezebb lesz, de ne parazz előre. Nővérem kislánya lassan két éves lesz. Egy hónapos kora óta vegigalussza az éjszakát. Reggel mikor felkel, nem sír, csak játszik a kisagyaban. Soha nem sírt. Kisbabakent sem. Mikor náluk aludtam és benéztem a szobájába akkor is láttam már fent van, nézelődik. Nem minden gyerek kel 100x éjjelente. Kar előre parazni.
2021. jún. 27. 11:31
 15/25 anonim ***** válasza:
51%

Én konkrétan sehogy. Nem véletlen, hogy nemzetközi törvények tiltják az alvásmegvonásos kínzást. Ha egy tömeggyilkossal csinálnák azt a börtönben, hogy minden éjjel 6-8x felkeltik álmából, akkor az összes jogvédő altivista tűntetne és kiállna a jogaiért. Az anyáktól meg elvárjuk.

8,5 hónapos volt a fiam amikor megtanítottam aludni. Sosem bántam meg, nem lett belőle kötődére képtelen pszichés problémákkal küzdő gyerek. De én is ember vagyok, szükségem van az alvásra. A betegségekhez kötött éjszakázás bőven elég volt.

2021. jún. 27. 11:36
 16/25 anonim ***** válasza:
91%

Együtt alszunk egy bazi nagy ágyon. Este elaltatjuk, alszik egyedül simán 3-4 órát, aztán lefekszünk mi is. Ha éjjel kel megsimizem vagy szopizik, kb fél perc és visszaalszik. Tény,hogy más, mint amikor még csak ketten voltunk a férjemmel, de abszolút élhető. Próbáltam kiságyba szoktatni, nem vált be, hihetetlen változás van,amióta velünk alszik. Előtte óránként kelt, felosztottuk az éjszakát a férjemmel.Utál a gyerek külön aludni. Ha majd lehet vele kommunikálni, megbeszéljük veme a különszobát. Azok az anyák könnyen beszelnek, akiknek bárhol alszik a gyereke, meg leteszik és alszik. Egy gyerekhez azért kell alkalmazkodni.

És igen szexelünk minden héten a nappaliban, fürdőben, konyhában, nem csak a háló van. Minden gyerek próbára tesz egy házasságot, az is,aki alszik,mint egy mormota.

2021. jún. 27. 11:47
 17/25 anonim ***** válasza:
70%
Én már teljesen hozzászoktam. Ha ő nem ébred,én akkor sem alszom egyhuzamban 2 óránál többet.
2021. jún. 27. 12:07
 18/25 anonim ***** válasza:

#7!

Az első babám 70-30 arányban tápszeres-anyatejes volt, hiába kelt fel hozzá a párom éjszaka és etette meg, egy idő után muszáj volt átvennem, mert velem nyugodott meg (na meg az ordítástól úgysem tudtam aludni), pedig az apja is ugyanannyira csinált vele mindent, mint én

2021. jún. 27. 12:57
 19/25 anonim ***** válasza:
56%
4 gyerekem van. A legidoebb 15 lesz a legkisebb 19 hónapos.1 kezemen (vagy akár annyi sem) meg tudom számolni hányszor aludtam végig egyetlen egy éjszakát. 1 gyerekem volt csak jó alvó ami azt jelentette hogy ő csak 1szer kelt este. De a többi kB 1 éves koráig 1,5 óránként fent volt. Most a nagyok alszanak már, kivéve ha valakinek ki kell menni WC re vagy épp szomjas. És olyankor ha meghallom hogy felkelt valaki pattanok ki hogy mi van. A kicsi meg most is felkel kB 4szer ha szerencsém van. Ki lehet bírni. Nekem is baromi nagy volt az alvás igényem. De már beerem egy egybe függő 3oras alvással is. Atvalt az ember agya.En sose aludtam nappal mikor aludtak a picik. Első gyereknél meg megoldhqto lett volna (ha közben nem építkezünk) de a többediknél nem teheti meg az ember hogy punnyad mert ott bizony el kell látni a többi gyereket is. És oké van az 3mbern3k férje, de ők legtöbbször oda vannak reggeltől estig dolgozni.
2021. jún. 27. 13:55
 20/25 anonim ***** válasza:
Beleszoksz majd, kérdező. Attól nem lesz jobb, ha rettegsz tőle. Majd megoldod ott és akkor.
2021. jún. 27. 15:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!