7hónapos a kisfiam és rettenetesen alszik 2hónapja! Már kipróbáltam amit az orvosom ajánlott mert ő is azt mondta már át kellene aludja az éjszakákat! Valami jól bevált taktika van erre?
Az én 7 hónaposom is kb így alszik, talán 2-3 hónapja, pedig előtte hamar átaludta az éjszakát. De szerintem is normális, főleg, ha fogzik. Sok gyerek még 2 évesen is ébred, sőt, ha nagyobbak meg kijárnak pisilni stb...
Napközben én sem tudok pihenni, mert van egy ovisom is, ő már nem alszik nappal.
Majd jobb lesz, kitartás. :)
A fiam 16 hónaposan aludta át először az éjszakát, amikor leválasztottam a ciciről. Egyedül a szomjúság vagy a fogzás ébresztette.
Amikor a 6 hetes vizsgálaton voltam, akkor mondta a doki, hogy már át kellene aludnia az éjszakát a babának! ???WTF????
Az én fiamnak is megmondta mindenki, apa, anyukám, anyósom, barátnők, rokonok stb. stb., hogy xy idősen már bizony bizony át kellene aludni az éjszakát, és hát na, az én fiam pont le......, hogy mit kellene csinálnia. Ilyen idős korában pont így aludt éjjel, ahogy a tiéd. A legdurvább az volt, amikor 2-3 órákat fent volt éjjel, pedig akkor még a foga láthatóan nem jött, mondjuk a védőnő mondta, hogy attól, hogy nem látom az ínyében már javában tarthat a mocorgás és az sem túl kellemes. Próbáltam ilyen-olyan babateát, homeós bogyókat, igazából egyik sem nagyon vált be, ő egyszerűen ilyen volt. De! Másfél éves korában került bölcsibe, azóta átalussza az éjszakákat. Szóval nálunk az volt a fordulópont.
Mondjuk én elég rossz alvó vagyok, lehet, hogy ez is benne van.
Egyet tudok mondani, kitartás és ahogy már előttem is írta valaki, dőlj le Te is, amikor a kisfiad alszik. Ha nem is alszol, csak csukd be a szemed és pihenj, nekem azok a kis szusszanások vagy néha 20 perc alvás is sokat tudtak segíteni.
Olyan jót röhögök mindig ezen az át kellene aludnia az éjszakát szövegen :D Minden baba más, nem gépek. A felnőttek se alusszák át mindig az éjszakát. Elmúltam 29, és felébredek arra, hogy szomjas vagyok, pisilnem kell stb. A lányom elmúlt 2 éves, és egyszer ő is felkel inni, meg szól, hogy menjek mellé, vagy ő szeretne mellém jönni. Ritka, mikor ébredés nélkül alszik reggelig.
Egy 7 hónapos gyakorlatilag nonstop fogzik, mozgásfejlődik, alakul a szeparációs szorongás, teljesen normális a gyakori ébredés éjjel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!