Mikortól kell, vagy lehet kis puha párnát a gyerek feje alá tenni, milyen idős kortól ajánlott?
Figyelt kérdés
2014. jan. 21. 11:11
1/9 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy annál jobb, minnél tovább alszik párna nélkül, elvileg a felnőtteknek is úgy lenne egészséges, hogy minnél vízszintesebb felületen feküdjön.
Nekem a két éves kisfiam, de még nem használ semmilyen párnát.
2/9 anonim válasza:
nem egészen másfél éves koruk körül kaptak párnát, nagyon laposat, 3 évesen pedig memory szivacsos nyaktámaszos párnát, gyerekméretűt, nagyon imádják, rettentő kényelmes nekik, azóta nem is hajlandóak máson aludni, visszük magunkkal pl nagyikhoz stb, bárhol alszanak is.
3/9 anonim válasza:
Szerintem ovis korban még biztosan nem ajánlott, de az én kislányom annyira imád kispárnán aludni (én is szerettem, emlékszem, és mivel az oviban nem volt, a két kezemen aludtam), van neki egy egész kis lapos párnája, 5 éves. Szerintem igénylik ők is, nem tudom, miért, de kellemesebb így aludni, nem?
4/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :) Még csak 15 hónapos a fiam, tudom, hogy nem kell még jó ideig, csak kíváncsi voltam, mégis mikortól lehet, vagy ti hogyan csináltátok.
2014. jan. 22. 10:56
5/9 anonim válasza:
Mivel az ember oldalra fordulva és hason is alszik,a párna használata,egészségi okokból ajánlott és szükséges!Oldalt alváskor a váll miatt a fej lecsuklik,mintegy kibillen egyenes tartásából,ezért szükséges olyan párna,amely kitölti a váll és fej alkotta derékszöget.Hason fekve pedig könnyebb a légzés,ha fejünket a párna széléhez közel helyezzük,így szabadon maradnak az orrnyílások.Szerintem 2.5-3 éves gyerek csontjai már megerősödtek,nyugodtan használhat párnát.A fiam annyira megszokta a párna nélküliséget,hogy soha nem aludt még párnán,pedig már 30 éves.Szerintem ez is hozzá járult ahhoz,hogy hanyag tartásból kifolyólag kiskamasz korától kezdve gerinc ferdülése van,sajnos kigyógyítani nem tudták,most készül csontkovácshoz.
6/9 anonim válasza:
Amikor már igényli. Addig semmiképp, amíg "aránytalanul" nagy a feje, kb. ovis korra már biztos jól jöhet. Én egy nagyon vékony kis párnát próbáltam adni nekik 1 éves kor után, amit magam varrtam vatelin béléssel, és már 3 évesek voltak, amikor elkérték a mi kispárnáinkat. A 4 éves még ma is sokszor álmában kiszedi a feje alól, mert zavarja. Én nem adnék rendes párnát, esetleg felajánlanám, hogy próbálja ki, de csak 2 évesen.
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek is. A fiam 16 hónapos, de mikor oldalt alszik, lebillen a feje, nem úgy tűnik, mintha egyenes lenne a gerince és a nyaka, ezért kezdtem el gondolkodni a dolgon, mert így nem tudom mennyire egészséges neki..
2014. jan. 27. 11:17
8/9 anonim válasza:
A vatelinből varrt,lapos kispárna kiváló! 16 hónaposnak már lehet ilyet adni,kb.3 évesnek meg annyival magasabbat,hogy kitöltse a váll,fej alkotta derékszöget.
9/9 anonim válasza:
8-as vagyok,még annyit hozzá tennék,hogy semmiféle formázott, ,,anatómiai"párnát nem adnék gyereknek,mert veszélyes lehet a csigolyákra!Az ilyen párnáknak nincs a gyógyászathoz semmi közük,igen kényelmetlenek.Ezek gyorsan felfutó silány termékek,gyors haszonnal a gyártónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!