Anyukák, hogy bírtátok ki azt, hogy 1-2 éven át nem aludtátok végig az éjszakákat?
Tudom, hogy majd egyénileg fog eldőlni, hogy mennyit és hogyan fog aludni a babám.
De rettegek attól, amit sokan írni szoktak, hogy 1-2-3 éven keresztül éjjelente ébrednek a babához.
Én olyan vagyok, hogy ha 2-3 éjjel felkelt valami (pl. a kutyák), akkor teljesen kikészülök.
Az első hetektől nem félek, mert erre fogunk berendezkedni itthon (akkor fogok aludni amikor a baba -szerencsére nekem, nem okoz gondot a napközbeni alvás- és kb. csak feküdni fogok; anyukáink úgyis hadseregre fognak főzni az tuti, férjem pedig viszi a háztartást).
De azért egy idő után vissza kell térni a háztartáshoz, munkához.
Nem kicsit rettegek az évekig tartó nem alvástól :(
Nem minden baba ébred folyton éjjel. Az enyém mindig szeretett aludni éjszaka, nekem kellett kelteni az első hónapban (koraszülött), utána hamar átaludta az éjszakát, max. egyszer kelt fel.
De ha nem ilyen, sokat kel fel, akkor hozzá fogsz szokni.
Hozzà lehet szokni, ezt egy 1,5 èves mèg mindig 5x èbredő gyerek anyukàjakènt ìrom :D
Persze vannak nehezebb napok, de àtàll anyuka mòdba mindened, az alvàsod is.
Nehezen. Ráadásul ő nappal is csak kézben aludt nagyon rövid időket, a maradékban ordított
(éjszaka is mozgásban kellett lennie, különben felébredt, csak akkor nem, ha már min. 1 órája aludt, de akkor is elég volt egy ágy reccsenés és kezdhettem újra, aztán meg kelt enni)
Gyerek elött én is rengeteget gondolkodtam ezen. Életem volt az alvás kb 😅
Aztan tehesen megkezdtem az ejszakázást, a minimum 2 pisiléssel.
Meglett a fiam, az első évben 4-5x keltünk átlagban.
Azóta 2év 3hónapos, mai napig kel. Iszik, utana forgolódik, nehezen alszik vissza.
És hogy csak jobb legyen, úton a tesó, 26hetes terhes vagyok, ismét rákezdtem a pisilesre éjjel 😂
Az eleje nehéz volt. Elhatároztam, majd ha alszik alszok vele. 1x próbáltam, csak rosszabb lett.
Nekem a kv a mentőövem, 2t simán iszok nappal. Egyébként átkapcsol valahogy az agy, máshogy fogtam fel ezt, minf gyerek elött.
#8 huu én el se tudnám képzelni h legyen mégegy ha soha nem alhatok :D
A pisilés hála istennek nálam olyan, hogy a szervezetem szépen lassan felébreszt és utána reggel olyan, mintha meg se történt volna (rengetegszer álmodom azt h pisilek, mielőtt tényleg felébrednék :D )
Én is abban bízom amúgy, hogy ez egy ilyen természetes dolog, ezért az agyam és a szervezetem átáll, hogy ne pusztuljak bele.
Aludtam mikor aludt.
Oldalt fekve szoptattam es siman bealudtam a baba mellett.
Mivel nalunk alap h a hazimunkat megosztottuk igy nem szakadt a nyakamba a minden ugyan ugy csak a felet kellet megcsinalmom. Az igaz h attendeztuk es mas felosztasba csinaltuk.
Szoval nem volt zavaro mert ha ejszaka kellni is kellet akkor az potoltam napkozben 1-2 ora alvassal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!