Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Véletlenül sírni hagytam,...

Véletlenül sírni hagytam, nagyon rosszat tettem?

Figyelt kérdés
Külön szobában alszunk, és valahogy kikapcsolódott éjjel a bébiőr. A férjem ébresztett, hogy sír a baba. Addigra keresztben feküdt szegény az ágyában és üvöltött. 6 hónapos. Sosem hagytam sírni egy percig sem, és szándékosan sosem hagynám. Ezzel az egy alkalommal nagyon rosszat tettem vele? Vagy ő ezt elfelejti és nem marad nyoma? Ennyi ugye a későbbi érzelmi fejlődésre nincs hatással, csak hogyha rendszeresen hagyják sírni a babát?

2021. jún. 24. 04:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ennyire azért nem kell túltolni. Van olyan, hogy az ember nem tud rögtön ugrani. A férjed is megnézhette volna, hogy mi a gond és odaviszi hozzád.
2021. jún. 24. 09:05
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha ikreid lennének, vagy második baba lenne, eszedbe sem jutna ilyen ökörség.
2021. jún. 24. 09:06
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Utolsóval értek egyet. Ha több gyereked lenne, netán ikrek hozzájuk se tudnál egyből ugorni. Semmi baja nem lesz. Miért sírt egyáltalán?
2021. jún. 24. 11:46
 14/19 A kérdező kommentje:
Igen tudom, hogy néha túltolom neg túlaggódom ezeket a dolgokat. Egyébként fogzik, elég gyakran felsír szegény. Férjem sajnos sosem kel fel hozzá, ez az én "dolgom"... De köszönöm a sok választ, így megértettem, hogy nem tettem rosszat.
2021. jún. 25. 09:47
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Az elég jó szülő című könyvet ajánlom. Nem kell mártír csinálni magunkból, nem kell a maximális tökéletességre törekedni. Mindenből arany középút a legjobb. Nem az a válaszkész nevelés hogy egy alkalom után azon aggódok hogy mi baj leaz mert egyszer később reagaltam.
2021. jún. 25. 10:34
 16/19 anonim ***** válasza:
86%

De igenis teszel rosszat.

A szülésen, szoptatáson, terhességen kívül nincs olyan, hogy én dolgom, te dolgod. A gyereked majd ezt fogja tanulni, látni, hallani tőletek, hogy azért, mert valaki férfi, nem kell semmit se csinálnia, a nő meg szakadjon meg, mert az meg az ő dolga. Szép egy csalad vagytok, mit ne mondjak...

2021. jún. 25. 11:44
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Értem, hogy mondjuk a férjed dolgozik, ezért az éjszakázás (is) a tiéd. Nálunk is ez a felállás alapvetően, ugyanakkor van az a szitu, amikor mégis ő megy be hozzá. Elvégre van annyi köze ahhoz a gyerekhez, mint nekem, az meg eleve egy nagyon kényelmes felfogás, hogy “én dolgozom, engem hagyjon mindneki békén”.

Mi lesz, ha te is vissza mész dolgozni? Akkor hogyan osztódnak meg a feladatok? Akkor jön csak az igazi fekete leves, ha ő továbbra is így áll hozzá, akkor te fogsz megszakadni, ha ő akkor hajlandó esetleg átvállalni valamit, akkor meg ő nem fogja bírni. Nyugodtan átmehet ő is néha, már csak olyan alapon is hasznos, hogy a gyerek hozzászokik ahhoz, hogy más ölében is meg tud nyugodni, nem lesz az senkinek sem jó, hogy majd egy év múlva nem tudsz egy moziba sem beülni, mert apuka nem tud mit kezdeni a gyerekkel és a gyerek sem apukával.

2021. jún. 25. 11:51
 18/19 anonim ***** válasza:
Azért a pasas megéri a pénzéd. Ahelyett, hogy kivenné és megnyugtatná a GYEREKÉT inkább felkelt téged. Nagyszerű apuka... :/
2021. jún. 26. 17:11
 19/19 A kérdező kommentje:
Higgyétek el, hogy én is tudom, hogy ez így nem jó, amit leírtatok, az nekem is sokszor megfordulafejemben. Én sem ezt szeretném tanítani a fiamnak. De sajnos ebben ilyen a férjem, nem is szeretném, hogy keljen hozzá, mert párszor megkértem korábban, és nem igazán fektetett energiát abba, hogy megnyugtassa a babát. Nem gondolom, hogy emiatt engem el lehet ítélni. De ennyi miatt meg nyilván nem válunk el, mert egyébként jó a házasságunk. Szóval ez ilyen kompromisszum a részemről, más dolgokban meg ő enged.
2021. jún. 27. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!