Mennyi idősen nem kellett már altatni a gyereked?
21 hónapos. 19 hós koráig cicin aludt el, majd egyik napról a másikra kitalálta, hogy tegyem be az ágyába, ő ott akar elaludni. Szóval most már több, mint 2 hónapja ott alszik el, de mellette kell ülni és fogni a kezét. Meseolvasás egyelőre este nem jöhet szóba, mert attól inkább felpörög. (Napközben nagyon sokat olvasunk, imádja a meséket).
De nekem gyerekkoromból nagyon kedves emlék az esti meseolvasás, így ezt szeretném majd a későbbiekben bevezetni.
Az első naptól.
Egyiket sem kellett altatgatni, rázni a popóját, kézben ringatni, hurcolni, stb. Nem szoktattam hozzá őket. Letettem őket a kiságyba, odaadtam a cumit (csak alváshoz kaptak) kijöttem és aludtak. Illetve a lányommal még jelen idő.
Mesét kb. 2,5 éves korától olvasok a fiamnak, akkor kezdett igénye lenni rá, ő most 5 éves. A lányom még csak 1, neki még nem kell.
Remek, látom sokaknak fáj, hogy van aki nem szoktatja hozzá a gyerekeit a kézben, ölben, cicin, stb. altatáshoz, hanem igyekszik már az elejétől kialakítani egy olyan rendszert, ami hosszú távon is jó mind neki, mind a gyerekeknek, és ezáltal később sem lesz kínlódás. Irigység...?
Szerintem teljes mértékben a kérdésre válaszoltam, nem bezzegeltem, nem mondtam hogy csak és kizárólag így jó, és legfőképp nem szóltam le senkit, aki máshogy csinálta/csinálja. Na mindegy.
(#4)
6-os, de ostoba vagy.
Azért mert a te gyerekeid szobanövények, ne hidd már hogy ismersz minden gyereket.
Szerinted ki az aki direkt úgy szoktatnà a gyereket, hogy ne tudjon magától elaludni? Kölcsönadnék neked egy hasfájós babát, meglátnám mire mész a szoktatásoddal, mikor örülsz, ha bárhogyan elalszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!