Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mennyi idősen nem kellett már...

Mennyi idősen nem kellett már altatni a gyereked?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, amikor nem kell ott ülni mellette, amíg elalszik... Hanem melléülök, beszélgetünk, mesét olvasok, aztán kimegyek a szobájából, ő meg elalszik egyedül. Ez mennyi idős korban reális?
2021. ápr. 14. 14:41
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
39%
Nálunk másfél éves kortól működött a többségnél. Az egyik lányom meg már babakorában is azt szerette, ha berugdostam a mózeskosarát egy sarokba, és békénhagytam. :) Ha ringattuk, felélénkült. :D
2021. ápr. 14. 14:54
 2/29 anonim ***** válasza:
25%
Igazából attól függ mihez szoktatod. Nálunk az altatás több órás művelet volt aztán meguntam hogy hajnalba is még azt várom hogy elaludjon. Úgyhogy 3 hónapos kora óta elalszik magától most már akkor se lehetne elaltatni ha akarnám.
2021. ápr. 14. 15:10
 3/29 A kérdező kommentje:

21 hónapos. 19 hós koráig cicin aludt el, majd egyik napról a másikra kitalálta, hogy tegyem be az ágyába, ő ott akar elaludni. Szóval most már több, mint 2 hónapja ott alszik el, de mellette kell ülni és fogni a kezét. Meseolvasás egyelőre este nem jöhet szóba, mert attól inkább felpörög. (Napközben nagyon sokat olvasunk, imádja a meséket).

De nekem gyerekkoromból nagyon kedves emlék az esti meseolvasás, így ezt szeretném majd a későbbiekben bevezetni.

2021. ápr. 14. 15:20
 4/29 anonim ***** válasza:
24%

Az első naptól.

Egyiket sem kellett altatgatni, rázni a popóját, kézben ringatni, hurcolni, stb. Nem szoktattam hozzá őket. Letettem őket a kiságyba, odaadtam a cumit (csak alváshoz kaptak) kijöttem és aludtak. Illetve a lányommal még jelen idő.

Mesét kb. 2,5 éves korától olvasok a fiamnak, akkor kezdett igénye lenni rá, ő most 5 éves. A lányom még csak 1, neki még nem kell.

2021. ápr. 14. 15:36
 5/29 anonim ***** válasza:
74%
Nappal is lehet meset olvasni. Mi nappal szoktunk, barmelyik napszakban amikor van kedve, es utana meg rajzolgat is rola. Nem kell ezt az esti meset eroltetni, van aki hulyesegeket is almod tole.
2021. ápr. 14. 15:37
 6/29 anonim ***** válasza:
42%

Remek, látom sokaknak fáj, hogy van aki nem szoktatja hozzá a gyerekeit a kézben, ölben, cicin, stb. altatáshoz, hanem igyekszik már az elejétől kialakítani egy olyan rendszert, ami hosszú távon is jó mind neki, mind a gyerekeknek, és ezáltal később sem lesz kínlódás. Irigység...?

Szerintem teljes mértékben a kérdésre válaszoltam, nem bezzegeltem, nem mondtam hogy csak és kizárólag így jó, és legfőképp nem szóltam le senkit, aki máshogy csinálta/csinálja. Na mindegy.

(#4)

2021. ápr. 14. 16:42
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
1 éves kora óta, esti mese puszi és kijövök.
2021. ápr. 14. 16:55
 8/29 anonim ***** válasza:
A nagy 8 hónaposan állt át az egyedül elalvásra, a kicsit már a kórházban is le tudtam tenni ébren, nem egy ölbebaba. 😄 Esti mese az első gyerkőc 3 napos korától van, eleinte szopi közben, most már diavetítőzünk a szülői ágyban este, aztán megy mindenki a helyére aludni.
2021. ápr. 14. 17:45
 9/29 anonim ***** válasza:
74%
#6 egy újszülöttet nem tudsz "szoktatni". És de bezzegeltél, pont ezzel hogy te mekkora ügyes vagy már mert nem szoktattad. Képzeld más sem, csak van olyan ám hogy egy csecsemő nem eszik-alszik baba, lerakod aztán úgymarad. De tudtam hogy fog jönni egy hozzád hasonló aki nem birja ki annyival hogy "nem kellett" muszáj hozzá a nagyképű körítés, meg az irigyezés.
2021. ápr. 14. 18:12
 10/29 anonim ***** válasza:
52%

6-os, de ostoba vagy.

Azért mert a te gyerekeid szobanövények, ne hidd már hogy ismersz minden gyereket.

Szerinted ki az aki direkt úgy szoktatnà a gyereket, hogy ne tudjon magától elaludni? Kölcsönadnék neked egy hasfájós babát, meglátnám mire mész a szoktatásoddal, mikor örülsz, ha bárhogyan elalszik.

2021. ápr. 14. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!