Anyukák! Ti mit csinálnátok másképpen hogy sikeres legyen végre az altatás?
Miért kéne minden kaja után aludnia? Abból már rég kinőtt, az én lányom is 8 hónapos, egyszer alszik kb. 11-12:30-ig, meg egyszer kb. 15:30-17:00-ig.
Illetve 8 hónaposan valószínűleg már minimum kúszik, tedd le, hadd fedezzen fel, erre szüksége is van!
8 hónapos kor körül kezdődik a szeparációs szorongás, ez kicsit megnehezítheti a dolgokat, látom jeleit a lányomon is...de ha lát engem, akkor teljesen jól elvan.
A kézben altatásra meg nem tudok mit mondani, arra te szoktattad rá, nem a kezedben kéne aludnia és onnan megpróbálni átpakolgatni, hanem eleve a kiságyban kéne elaltatnod. De ehhez tényleg nem tudok hozzászólni, hogy hogy lehet kíméletesen átszoktatni, mert én sosem altattam kézben az enyémeket, sőt még másoknak (pl anyósnak) sem engedtem, hogy ringatva altassák őket.
Fél éves kor után már a kétszeri alvás is elég lehet, de a napi három is normális. Ne erőltesd az alvást! Ha idegeskedsz rajta, azzal csak azt éred el, hogy a baba is feszültebb lesz és csak azért se fog aludni. Ha fél óra próbálkozás után nem akar aludni, akkor biztosan nem álmos. Játszatok tovább és amikor álmosodik, akkor tedd le megint. Mindig akkor fektesd le, amikor álmos! Hiába akarod lefektetni, ha még nem fáradt el eléggé, az álmosság jelei: lelassul, játék közben lefekszik, dörzsöli a szemét, fülét, ha felveszed hozzádbújik, ásít, nyűgösködik, semmi sem jó neki. Legyen napirendje! Nagyjából mindig ugyanakkor feküdjön le. Ez nem azt jelenti, hogy ne lehetnének elcsúszások néha, de a dolgok sorrendje mindig ugyanaz legyen, evés után játék, játék után alvás következzen és nagyjából mindig ugyanannyi idő teljen el ébrenlétben. Legyen átmenet! Amikor már álmos, akkor kicsit dédelgesd meg, bújjatok össze és olvassatok mesét elalvás előtt. A nappali alvásnál éppen olyan fontos a szertartás, mint az éjszakainál.
Már kezdettől fogva úgy kellett volna alakítanod, hogy a baba a saját ágyában magától, tehát minden altatás, ringatás, szopizás, babakocsiztatás nélkül aludjon el. Vannak néha nyűgösebb napok, amikor ez nem sikerül, de az legyen az alap, hogy így alszik el.
Ha már rászokott a segédletre Ha már megszokta a kicsi, hogy babakocsiban meg ringatva alszik el nappal, akkor csakis fokozatosan, legalább 7-10 napot rászánva az átszoktatásra, veheted rá arra, hogy magától aludjon el. Választhatod azt, hogy beteszed a kiságyba, és ha sír, kiveszed megnyugtatod, majd visszateszed. Ez az első alkalommal akár 1 órát is eltarthat, de végül rájön, hogy mit szeretnél tőle.
Azt írod, hogy gyakorlatilag atalussza az éjszakát. Azt azért sok anyuka elég sikeres altatásnak nevezné!
Én is úgy "szoktattam" hogy kézben alszik el(mert refluxos volt és ha egyből letettem mindent vissza bukott, így az éjjeli etetések során "rászokott" a beste hogy kézben aludjon el, így már nappal is ezt igényelte) amivel szerintem nincs is semmi baj, szerintem nálatok sem ez a baj, hiszen éjjel alszik. Szerintem fog ez a része változni,van amikor ficereg,leteszem és fenék paskolással elalszik, van amikor a karomban. Mindig ülve altatom, a kézben ringatasba nem akartam beadni a derekam 🤣
Ami viszont nálunk működik. Ébredés (8 körül) után 2-2 és fél órával fixen álmos, ezért ébredés után reggeli, egy órára rá tízórai tejpép. Amennyit kíván. Ha két kanállal akkor annyival. Így nem kavar be az ebédidőbe. 10 körül alszik, leggyakrabban másfél órát, aztán ebéd, ebéd után szoktam kivinni, régebben a második alvást a sétára időzítettem, de sokszor felébredt az elhaladó emberekre, kutyasokra így inkább akkor viszem amikor éber, itthon altatom addig nekem is van időm. A két nappali alvás között 3-3 és fél órát bír ki, utána bírja estig. Ezeket is meg kell figyelned, hogy mennyit bír ki ébren, inkább ez vezesse az alvasokat.
Ami még szemet szúrt. Miért külön eszel? Egyél akkor, amikor őt is eteted. Sokkal jobban fog neki is esni és te is tudsz fixen enni. Nálunk a vacsi az 6 körül van,fixen 3-an együtt eszünk, addigra az apja is végez a melóval.
Házi munkát igyekszem addig amíg alszik, de amúgy meg ott van velem. A konyhában egy szekrenyre nem tettünk babazárat, azzal szokott molyolni, "segít" a mosógépet, mosogatógépet bepakolni. Porszívózni is együtt szoktunk, igaz mostanában az első három percben guggolva kell,mert csimpaszkodik rám,mert fél a porszivotol.
Amikor reggel alszik, akkor öltözök fel és készülök el. Amikor lefekszik este én veszek egy fürdőt,lazitok és utána kapjuk össze a konyhát-nappalit a férjemmel. Próbáld ki,hogy egy kicsit jobban szabadjára engeded. Mi már rég felszedtük a habi tapit, tök fölösleges.
Ugyen ez jutott eszembe utolsó. Én tehettem a gyereket a kiságyba, ha orditott benne.. Brutal hasfájós volt.
Nem, nem ez az alap. Ez sírni hagyás, amire nincs szüksége a babának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!