Anyukák! Ti mit csinálnátok másképpen hogy sikeres legyen végre az altatás?
Reggeli, tízórai és ebéd után is altatod? Minek?
Ennyi idősen napi 2 alvás elég. Egy kb 1-2 órás délelőtt, 1-2 órás délután.
Egy ilyen korú gyereknek egy bababiztos szobában a helye, ahol kedvére mozoghat!
Nem az etetőszéken!!
El kell fogadnod, hogy már nem kisbaba, hogy minden etetés után aludjon......
Fél éves elmúlt, játszószőnyegre fektesd, legyen, ami motiválja! Vidd levegőre, utána aludni fog. Délelőtt is 1x és délután is 1x.
Bőven elég ennyi.
Amikor meg ébren van, legyen a szőnyegen!!!
Az etetőszéken persze, hogy nyűgös lesz... Miért nem rakod le?
A szabad mozgás fontosságáról hallottál már? 8 hónapos, nem 8 hetes..
Amikor főzök, ott matat mellettem a konyhában, kúszik, felfedez, szöszmötöl. Most is lent van a szőnyegen és a macska kaparófáját kapargatja meg dobol rajta :D Oké, nekem elég jól elvan magában, de alapvetően hagyom felfedezni és játszani, ha mondjuk mosdóba megyek, akkor is úgy hagyom a nappaliban, hogy éppen kapott egy "új" játékot (amit már pár napja nem látott), vagy átraktam a hálóban a tükör elé (olyan, mint egy papagáj, nagyon jól elvan a tükörképével). Mondjuk még csak 6 hónapos, nem 8, lehet később macerásabb lesz, de akkor majd kitalálok valami újat.
Viszont ennyi idősen is már csak napi 3x alszik a lányom nagyon max, te szerintem túl sokszor próbálod altatni. Ha nem álmos, nyilván nem fog aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!