Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Ha később altatok, miért nem...

Ha később altatok, miért nem kel később a baba?

Figyelt kérdés

Vagy csak türelem kérdése?

Eddig 7-kor fektettem és 6-kor kelt, közte egyszer vagy kétszer kellett etetni.

Most elkezdtük 8kor letenni, de ugyanúgy 6-kor kel egy vagy két ébredéssel.

Nem beszélve arról, hogy az elmúlt 3 napban hangosan és folyamatosan nyöszörög álmában és forgolódik.

Legyek kitartó, át fog állni a 7 órás kelésre? A délutáni alvása hosszabb lett.

Nem tudom hogy kellene csináljam, hogy mindenkinek jó legyen. Most vagyunk átmenetben hogy csak 2 alvása legyen nap közben, nem 3, emiatt néha extra fáradt viszont ha 3 alkalommal alszik akkor éjjel van fent.

9 hónapos.

/és tudom mi az alvásborulás/

2021. febr. 1. 08:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem négy hónapos a baba. Teljesen mindegy, hogy mikor rakom le aludni. Ha elalszik 8-kor akkor reggel fél hétkor kel. Ha 10-kor alszik el akkor is fél hétkor kel. Éjjel 3x kel fel enni. Nappal 3x alszik. Reggel két órát, délben 1 órát és délután is egy órát. De van, hogy estére sem fárad el és elhúzza az alvást. Úgy látszik kipiheni magát annyi idő alatt.
2021. febr. 1. 08:23
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Lányomnak is tök mindegy, hogy elalszik 20:30-kor, vagy dáridózik mittudomén 22:00-ig, ugyanakkor kel reggel. Sőt, az sem számít, hogy éjszaka 5x ébred meg, vagy egyszer sem.

A 4,5 éves fiam este 9-től alszik reggel 7-ig. Szilveszterkor hagytuk fent lenni, éjjel fél 1-kor feküdt le, tehát több mint 3 órával később, és 1 órával aludt tovább, azaz reggel 8-ig.

De ha 1 órával korábban lennének lerakva este, akkor tuti, hogy fel is kelnének reggel annyival hamarabb. Szóval abba az irányba működne a dolog, csak a másikba nem működik.

Rohadt bosszantó, de sajnos ez ilyen.

2021. febr. 1. 08:39
 3/7 A kérdező kommentje:

Hasznos és elkeserítő válaszok.

Ha később kelne akkor tovább fent lenne és többet látná az apját.

Még adok neki 4 éjszakát hátha megis később kel (3 napja próbáljuk)

2021. febr. 1. 09:35
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát azért azt is vedd hozzá, hogy egy 9 hónapos már nem alszik annyit, mint egy 3 hónapos. Szóval simán lehet, hogy ő ezt az órát az éjjelből csípi le. Ne hagyd délután sokat aludni.
2021. febr. 1. 11:26
 5/7 A kérdező kommentje:

Nem fogom szerintem se hagyni aludni ennyit délután. Tegnap nagyon rosszul viselte a nappalt, álmos volt biztos amiatt mert később lett fektetve és ugye időben kelt. Emiatt a délutáni alvása 2 óra 40 perc volt, és mi keltettük fel

1,5 órát szokott normál esetben aludni egy szundi alatt.

2021. febr. 1. 11:44
 6/7 anonim ***** válasza:
Mert megvan neki a rutin, hogy akkor szokott kelni.
2021. febr. 1. 11:44
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem idősebbek, 14 hónaposak, de szinte indig mindegy volt mikor raktuk le őket. 6 fél7jor kelnek, igy este 7kor már alszanak.
2021. febr. 6. 21:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!