Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mit tegyek hogy kicsit több...

Mit tegyek hogy kicsit több idő jusson magamra, ha így alszik?

Figyelt kérdés
Első babás anyuka vagyok és a napokban töltötte be kislányom a 6 hónapot. A napirendje kezd megváltozni és hétvégétől próbáltunk mindent előbbre hozni. Reggel 7kor szokott tápszert enni aztán eddig mindig fél 9kor vissza is aludt úgy 1 órára, így utána rendbe tudtam tenni magamat. Most mindig leviszem olyan fél 8 körül az etetőszékbe és eljátszik a játékával, míg reggelizek. Viszont már 8 előtt nyűgös kezd lenni így alig tudok enni valamit mert van hogy ki kell venni. 8 után hiába altatom nyűgös lesz sír de nem akar elaludni. Fél 10 körül szokta megadni magát és rendesen elalszik. Viszont amint berakom a kiságyba egyből hasra fordul és felébred . Kézben viszont jól alszik. 10 körül már fel is ébred vagy ha 9kor alszik fél 10 után ébred. Negyed 11 kor szoktam tízóraiztatni alma banán vagy csak banán. Utána fél 12 körül szokott újra elaludni de negyed 1kor már fel is ébred. Aztán sokszor le kell hoznom az etetőszékbe hogy főzeléket tudjak neki főzni és ebédelni is tudjak. Negyed 1 fél 1kor etetek már és jön a nagy alvása. Legelőször negyed 2től fél 4ig aludt de azóta negyed 3kor már fel is kel. Egyre nehezebb így bármit is megcsinálnom mosni takarítani stb. Régen délelőtt mikor aludt megcsináltam mindent de ilyen kevés alvások mellett egyre nehezebb. Ha lerakjuk a járokába nyűgös lesz főleg ha nem lát mikor a konyhába vagyok. Nem tudom mit tegyek h többet aludjon vagy játszon egyedül is.
2020. dec. 16. 15:03
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Ez csak egyre rosszabb lesz, mindjárt elkezd mászni, mindent lerángatni, futhatsz utána, aztán már csak egyszer fog aludni egy nap délután, nem lesz egyszerű.
2020. dec. 16. 15:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Írok néhány tippet, én miket csináltam ebben a korban, hátha segítenek. Amikor a babám 6 hónapos volt, akkor kezdett nyáriasodni az idő. Teregetni kivittem magammal a csatos hordozóban az udvarra, ha akkor járt le a mosógép, amikor ébren volt. Ha főznöm kellett, kivittem a konyhába a habtapit, de arról folyton lekúszott, így körben elkerítettem a terepet, ahol szem előtt is van. A másik joker kártyám apa volt, ha végképp nagyon nyűgös nap volt, megvártam, amíg apja haza nem ért, és gyorsan összedobtam egy ebédet másnapra. Addig meg mindig volt a fagyasztóban egy-két adag főtt kajánk amit lefagyasztottam, ha szaladós volt a nap. A babának pedig nem az ördögtől való, ha egy-két üveges kaját nyomsz neki, sehol nincs megírva, hogy minden nap konyhatündérként kell előállnod a pürécsodákkal :) Nem tudsz többet tenni annak érdekében, hogy "többet aludjon", neki ennyi az igénye, ez mindig változni fog majd. A lényeg, avasd be apát is a gondokba, ő is aktivizálja magát, hogy utolérhesd magad.
2020. dec. 16. 15:35
 3/8 anonim ***** válasza:
25%
Ha nyűgös, akkor hagyd nyűglődni, vagy akár sírni is. Nem kell állandóan felvenni és mellette lenni. 6 hónaposan már tud egyedül is el lenni az ágyában.
2020. dec. 16. 15:47
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

Én szăranya vagyok, de én nem sząrakodok a pürékkel. Van nagyon jó választék itt ahol élek a polcokon. Lehet nem tudom leellenőrizni a készótést, de ha nem magad termeled akkor a zöldségesnél vett zöldséget se tudod milyen talajból származik.

Szóval én ezen spórolok időt, illetve mindent kúszó magasság fölé tettem, így kb körbekússza a lakást, míg én mondjuk felszelem a húst. Hálisten a konyhából mindent belátni.

Nem akarom járókával gátolni a szabad mozgásban.

Illetve mostanság raszoktam a gyorsan elkészithető kajákra, pl taco, ahhoz összekutyulok konzerv babot meg kukoricát, megpirítok kb 250 gr pancettát (húsos szalonna kocka) összekeverem, megfűszerezem, tortilla lapokat elnégyelem muffin formába teszem, megtöltöm ezzel a kb 5 perces töltelékkel, sajt, és sütés. Eskü 10 perc és a férjem oda van érte.

Reggelente vigyázzon a babára a férjed ha tud és szánj magadra 10 percet.

Reggelizz egyszerű kaját. Pirítós fokhagymaval, paradicsom, olivaolaj nagyszemű só.

A kávéból én keverősre kaptam rá.

Nem kínlódok feleslegesen, annyival frissebb vagyok a gyereknek. Nem szeretek mártírkodni, és nem emiatt leszek az év legrosszabb szülője.

2020. dec. 16. 16:04
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Csatos hordozó vált be nekünk, enyém is 6hónapos.

Illetve amíg a reggelit összekészítem a férjem vigyáz rá a szobában, csak amikor reggelizni kezdek akkor viszem ki a konyhába pihenőszékbe. Vannak olyam játèkai, amiket csak a konyhában tartunk, így érdekesek neki. Ha nagyon nem bírja, beviszem a szobába,megkapja a kedvenc játékait, amikkel elvan, közben mellette reggelizem.

2020. dec. 16. 16:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne az etetőszékbe tedd, hanem a földre.
2020. dec. 16. 16:13
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Pont azt akartam írni amit az utolsó is. Olyan helyre tedd, ahol szabadon mozoghat és biztonságban van. Nem baj, ha nem vagy vele egy légtérben vagy nem látod (HA biztonságban van).
2020. dec. 16. 20:45
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Fiam is ilyen volt. Nem akart aludni. Egyedül vagyok vele első naptól, segítség nélkül, minden nap főzök, mosok takarítok.

Nálunk is a földre játszó szőnyeg, azt itt játszott mellettem a konyhába amíg főztem. Vagy nagyritkán a pihenőszékbe üldögelt.

Amikor elkezdett mászni, 8hós kora elött nemsokkal, akkor meg le volt zárva az a szoba ahova nem mehet, meg ahol nem látom, azt míg csináltam a dolgom, randalírozhatott a lakásban.

Sosem ültettem le egyhelybe, csak a kajához. Így sosem volt probléma.

2020. dec. 17. 09:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!