Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Csak számomra ennyire abnormál...

Csak számomra ennyire abnormális dolog, hogy alvó gyereknél síri csendnek kell lennie?

Figyelt kérdés
Férfiként kérdezem, tényleg kíváncsi lennék. Nem egy olyan rokonom, ismerősöm van, aki állandóan hisztériázik, hogy nem fog tudni aludni a gyerek, ha nincs csend. Meg sem lehet szólalni, lábujjhegyen kell járkálni stb. Anno az unokatesóméknál is ez ment, a gyerek aludt a kisszobában, bezárták rá az ajtót, de még a ház másik végében lévő konyhában is csak halkan lehetett beszélni, mert mi van, ha felébred a gyerek. Vagy mondjuk ugat kint a kutya, akkor mi van, ha az is felébreszti a gyereket. Nem azt mondom, hogy zajt kell csapni, de számomra ez borzasztóan irritáló. Mondjuk főleg faluhelyen vagy kisvárosokban tapasztalok ilyen mentalitást, és mindezt úgy mondom, hogy én is falun lakom. Városban talán le kellene állnia a forgalomnak és a termelésnek, mert a sok száz vagy ezer gyerek közül éppen mindig alszik valahol néhány? Én azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy ők ugyanúgy végzik a házimunkát alvó gyerek mellett is, vagy normális hangon beszélgetnek, a gyerek meg nyugodtan durmol. Azért akadnak ilyen ismerőseim is (falun, kisvárosban egyaránt), nem egy nő mondta, hogy ők az alvó gyerektől függetlenül is csinálják a dolgukat. Kíváncsi lennék, hogy ki hogyan látja ezt. Ha nekem gyerekem lesz, én sem úgy akarnám nevelni, hogy ne tudjon úgy elaludni, ha körülötte van némi zaj.

2020. nov. 15. 12:08
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
82%
Baromsag a zajban altatas,Vida Agi babapszichologus is megmondta,h ugy nem tud pihenni az agy, ilyenkor nolnek,fejlodnek. Nekem kicsinek mindketto ebredt a parketta reccsenesre is. Volt arra h elmentem elotte es az arnyek ravetult. Ugyhogy erre en is harapok,lehalkitom a telot es felrerakom a kaputelefont. Halkan beszelunk vagy netezunk,filmezunk. Felmosas is mehet,hajtogatas,vasalas. De nem hangoskodunk.
2020. nov. 15. 17:59
 32/39 anonim ***** válasza:
74%
Ezt gyereke válogatja. Van aki mellett porszívózhatsz is, meg se kottyan neki. Az én gyerekem nehezen aludt és könnyen ébredt. Fél óra kínkeserves alatatás után a szomszéd kutya nyekkent egyet és bizony felébredt a gyerekem én meg idegbajt kaptam mert egy ku,va kávét nem bírtam meginni.... igen nálunk ilyen volt. Ha szerencséd lesz jó alvó gyermeked születik, akkor ilyen gondod nem lesz. Nálunk volt, és ha aludt a gyerek bizony csöndbe voltunk, mert csöndbe kellett lenni.
2020. nov. 15. 19:02
 33/39 anonim ***** válasza:
72%

Ha gyerekes családhoz megyek alap hogy alkalmazkodom. Ha megkérnek rá hogy csendesebben legyünk akkor természetes hogy odafigyelünk. Ebben semmi kivetnivalót nem látok. Az anya tudja hogy milyen alvó a gyereke.

De ha hozzánk jönnek gyerekkel akkor nekik kell alkalmazkodni. Volt olyan hogy ismerős gyereke bealudt, ő pedig betette a hálószobába (persze az engedélyünkkel) és rácsukta az ajtót. Aztán szükségem volt valamire abban a szobában, gondoltam beosonok erre rám szólt hogy lehetőleg ne menjek be mert alszik a gyerek. Csak pislogtam. Persze bementem, hisz én voltam otthon.

Szerintem ez az irritáló kategória.

2020. nov. 15. 19:25
 34/39 anonim ***** válasza:
86%
Én is zajhoz szoktattam őket, de mikor 1 ora altatás után arra felkeltek hogy az ajtót becsuktam , na onnan kuss van ha alszanak.
2020. nov. 15. 19:38
 35/39 anonim ***** válasza:
63%
Amugy érdekesek a kommentek meg a pontozások. Más kérdések alatt azt szokták javasolni hogy addig végezze a házimunkát az anyuka, rendezze magát pl. zuhany, wc, kaja amíg alszik a gyerek. Itt pedig aki így tesz le van pontozva. Senki nem írta hogy direkt zajong, hangoskodik amikor alszik a gyerek, csak azt hogy akkor van ideje elvégezni a dolgait, és hogy vannak alapzajok amiket nem feltétlen lehet megszüntetni. Fura emberek járnak ide.🤔
2020. nov. 15. 20:00
 36/39 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem erről azután lehet érdemben beszélgetned, ha már van gyereked. Ugyanis nem kicsit kimerítő sokszor már maga altatás. Küzd az ember 20-30-40 percet kb ugyanilyen hosszú alvásért (ezt napjában többször), akkor kiborító, ha megébred. Vagy ha már hosszabbat alszik és tudod, ha azt nem alussza meg, mert felébreszti valami vagy valaki a közepén, akkor iszonyatosan nehéz lesz vele a nap további része. És ezt senki nem kívánja magának.

Én is elképzeltem, hogy majd zajban fog aludni. Kb 4 hónapos korától ébredt mindenre. A napi nyugalmam többet ért. Ha valaki aki nálunk van nem érti meg, hogy halkan legyen míg alszik a lányom, akkor nem kell jönnie. De ilyen még nem volt 😅

2020. nov. 15. 20:03
 37/39 anonim ***** válasza:
78%
23-mas vagyok. Most nyitottam be a gyerek szobájába, mint egy ninja, hogy bekapcsoljam alatta a légzésfigyelőt. Amikor lenyomtam a kilincset, visítva ébredt fel. Pedig ő aztán nincsen csendhez szoktatva... :D
2020. nov. 15. 20:06
 38/39 anonim ***** válasza:
86%

Nem tőled függ a gyerek mire kel fel, hanem tőle. Tudod amikor 40 percig ölben ringatod és letéve max 10 percet alszik és ezt naponta 4x 5x kell csinálni, te is csendben maradnál hidd el. Vagy amikor az ágy reccsenésére is kipattan a szeme, fekszel mellette és azt kívánod, bár higany módjára le tudnál folyni az ágyról...

Én azt gondolom nem a csendhez szoktatjuk a gyereket, hanem így alakul és mindenkinek az az érdeke, hogy jól aludjon a gyerek. Sok anyának az a 20-30 énidő jut míg alszik a gyerkőc, persze, hogy nem akarja, hogy bármi is felkeltse a gyereket.

2020. nov. 16. 06:39
 39/39 anonim ***** válasza:
67%
Jo ez a higanyos duma.😅 En mikor benezek ra alvas kozben meg a lelegzetem is visszatartom akaratlan es mikor kiosontam veszem a nagylevegot 🙈😄
2020. nov. 16. 14:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!