Hogy szoktassam rá a 7 éves kislányomat, hogy egyedül aludjon?
3 éve elváltam az apjától, azóta velem alszik. (Tudom, nem szabadott volna engednem, de ezen már nem tudok változtatni) Az elmúlt időszakban megismerkedtem valakivel és bár még nem költözünk össze, arról beszéltünk, hogy itt aludna a hétvégén, hogy kicsit összeszokjunk. Hétfő óta próbálom a szobájába lerakni, mondtam neki, hogy már nagylány, itt az iskola stb, de folyton sír. Ma is már azt hittem, hogy végre sikerrel jártam, elaludt a szobájában, kijöttem, tíz perc múlva hallottam, hogy zokog bent a szobájában a sötétben egyedül... van éjjeli lámpája, csak elaludt és nem kapcsolta vissza. Minden tippet szívesen meghallgatok, de a kioktatást hanyagoljuk, tudom hogy én rontottam el és a legjobban a kislányommal szúrtam ki.
28/N
Próbáld meg először, hogy együtt alszotok, de az ő szobájában. Ha másképp nem megy, tegyél az ágya mellé a földre egy matracot, és te ott aludj. (Kényelmetlen lesz, de ez van.)
Aztán beszéld meg vele, hogy maradsz, amíg elalszik, de aztán átmész a saját szobádba. Ha felébred, akkor úgyis átmegy majd hozzád, szóval ez egy hosszú folyamat lesz. Kitartás, ezt nem fogod néhány nap alatt megoldani.
Esetleg elalvás előtt hagyd ott neki a pólódat, annak "anyaillata" van, hátha segít.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!