Miért alszanak együtt a szülők a babáikkal?
Itt vannak válaszkész nevelést népszerűsítő cikkek. Vagy ebben hisznek, vagy nem találnak jobb megoldást egy nagyon rossz alvó baba mellett, aki pl "letehetetlen" a kiságyba, az anyja mellett viszont jól alszik.
Mi azért, mert nem kell 2-3 óránként kimászni, szoptatni, altatni, és vissza. Aztán egy óra forgolódás, mire visszaalszol, már újra ébred a baba. Mindenkinek kényelmesebb, ha félálomban marad a baba és anya is, és 10 perc után újra mélyen alszik.
Három gyerekkel aludtunk együtt. Mindketten (férjem és én) szerettük ezt az időszakot.
Olvass utàna: a bölcsőhalál esélyét is csökkenti.
Persze vannak szabályok: nincs nagypárna, se közös takaró, és mindig világit egy kis éjjeli fény.
Soha, még csak pici kezére se feküdt rá egyikünk se, pedig tudnak a kicsik nagyterpeszben aludni. Olyan viszont volt, hogy arra keltem, hogy a kis teste forró, és valóban 37,5 volt a láza. (Hőemelkedés, tudjuk, de úgy hülyèn hangzik.) Ezt a másik szobában fekve nem vettem volna észre.
3 éves korunkra gond nélkül aludtak a saját ágyukban.
Nem tudok semmilyen negatív tapasztalatot írni.
Mert párszor bejelzett a legzesfigyelo és a legújabb cikkek szerint a babák átveszik a szülők légzésének ritmusát, így mind a légzésük, mind a keringésük stabilabbá válik. Biutonsagos egyuttalvas esetén (no cigi, no alkohol, babaöböl-tehát ahol nem tudsz ráfeküdni meg ilyesmi) csökken a sids kockázata.
De van akinek annyiszor ébred a baba, hogy egyszerűbb ha mellette van, mintha rohangálni kene egyik szobából a másikba éjjelente 10x.
Amúgy nalunk ez is bejátszott. Ha felébred és megsimizem, azonnal visszaalszik. Mikor másik szobából kellett átmennek, már rég éberre ordította magat mire odaértem. És nincs nagy házunk. 10mp alatt felébred. Ha mellettem van, 1 mp alatt rajta van a kezem és alszunk tovább.
Szerintem nagyon baba függő. Baratnomek egy szobában se tudtak aludni a babával mert kinden neszre felébredt. Az enyém nem kel fel ha neszezünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!