Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogy néz ki egy esti rutin...

Hogy néz ki egy esti rutin fürdetés nélkül?

Figyelt kérdés
7 hónapos a kislányom, eddig mindig az esti lefekvés előtt fürdettük, evett, aludt. Viszont most előbbre hoztam a fürdetést, mert már annyira élvezi, hogy szétpörög tőle, és már kész művészet utána elaltatni, teljesen felébred, nevetgél, játszana. Nagyon cuki, csak este fél 9-9kor ez nem akkora poén, hogy még egy órát eljátszadozna, mert felébredt a fürdéstől. Úgyhogy gondoltam azt csináljuk ezentúl, hogy ha felébred a délutáni alvásából 5 és 6 között valamikor, akkor megfürdetjük, elvagyunk még olyan 3 órát, aztán ha elálmosodik, akkor alvás. Csak ugye mindenhol olvasom h milyen fontos az esti rutin lefekvés előtt, hogy az esti altatás valamiben különbözzön a nappali altatásoktól, hogy tudja h most éjszaka jön. Nekünk ez eddig a fürdetés volt. Akik nem lefekvés előtt fürdetitek közvetlenül, nektek miben merül ki az esti rutin? Van ilyenetek?

2020. aug. 17. 20:22
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem teljesen jó, ha így csinálod. Nekem 11 hónapos a kislányom és kb 8 hónapos kora óta van új esti rutinunk, mert ő is imád pancsolni és lehetetlen. volt lefektetni közvetlen utána. Ő 4 körül ébred, 7-kor fürdés és 9-fel 10-kor már aludni szokott. Teljesen jól bevált. 7 után már nincsen nagy pörgés, nyugiban próbálunk lenni, könyvet olvasgatunk, játszunk kicsit, ezeket már mind a szobájában, hogy tudja, ha ott van, akkor az alvást jelent. ( Napközben nem játszunk ott, csak a nappaliban, a szobájában csak alszik, kivéve így esténként, így szerintem tudja.) Fél 9 körül beülök vele a fotelbe, ringatom, szopizik(nálunk ez a másik,amiből tudja,hogy alvás lesz, mert csak este szopizik), éneklek neki.
2020. aug. 17. 20:34
 2/8 anonim ***** válasza:
77%
Én sem lefekvés előtt fürdetek közvetlen,hanem másfél,két órával előtte. Ugyanezen okok miatt,hogy felpörög. Azt hogy honnan tudja,hogy az éjszakai hosszú alvás következik azt nem tudom,de tudja. Mondjuk az enyém 9 hónapos,de ez eddig is így volt. Hozd előre a fürdést nyugodtan,had pancsoljon,fárassza magát. Utána még pörög meg játszik. Úgyis elfárad annyira,hogy tudja hogy nem kell felkelni x idő múlva. Nekünk van ilyen zenélő kivetítős kütyünk,az félórát altató dallamokat játszik. Azt a nappali alvásnál nem szoktam bekapcsolni. Lehet abból is tudja hogy most az esti alvás jön. Meg hát azért egész nap pörög,kétszer alszik 1órat,elfárad ő is azért ahhoz hogy ne aludjon az éjjel.
2020. aug. 17. 20:39
 3/8 A kérdező kommentje:
Szuper, nagyon köszönöm a válaszod, akkor megpróbáljuk mi is így hasonlóan.
2020. aug. 17. 20:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Sokáig 2 naponta fürdettük a csajokat, ugyan az volt a menetrend fürdős és nem fürdős napokon. Pelenkacsere, átöltözés, dvitamin, villany le és kaja. Mindig bealudtak a cumisüvegbe, tök mindegy, hogy volt e előtte pancsi.
2020. aug. 17. 20:42
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Igen, én is gondoltam rá, hogy tudni fogja magától is most már, azért nem újszülött, beállt a bioritmusa vagy mije, hogy mikor van éjjel és mikor nappal. Akkor nem gondolom túl a dolgot, lefekvés előtt kicsivel már egy kis nyugi, aztán pelenkacsere, pizsi fel és alvás.
2020. aug. 17. 20:54
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk az jelenti az alvást, ha megkapja a hálózsákot és az esti tapszert. Persze előtte furdetunk, de az alvásidőt a hálózsák jelenti. Épp ezért ha nagyon pörög még este, rá sem adom addig.
2020. aug. 17. 21:12
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk abban különbözik az esti alvás, hogy ilyenkor tovább alszik, nincs semmilyen rituálé. Volt hogy délelőtt fürdettük, mert ragadt, nem is éljük kottára pontosan az életünket, fürdés sose volt egyazon időben, étkezés is csak kb-ra, meg amikor éhes volt, mégis rendben elaludt minden este :)
2020. aug. 17. 21:18
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi is fürdés után még elvagyunk vagy másfél órát, kimozogja magát és szépen szól (vagyis elkezd nyűgösködni) amikor alvás jön. Mindegy, hogy aznap hányszor és mikor aludt, mindig tudja, hogy mikor jön az éjjeli alvás. Nekünk annyi a különbség, hogy napközben nem szopi után alszik el, hanem csak simán elringatom, az esti alvás előtt viszont teleeszi magát. Onnan tudom, hogy ez már az esti lesz, mindegy, hogy hat óra vagy nyolc óra van. 6 hónapos.
2020. aug. 17. 21:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!