Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Apukanak ejszakaznia kell a...

Apukanak ejszakaznia kell a ujszulott mellett?

Figyelt kérdés

Elso terhes vagyok es rengeteg forumon/facebook bejegyzesben latom, hogy nagyon durvan nyilatkoznak a kisgyerekes anyukak arrol, hogy szerintuk a ferjeiknek is fel kene/kell kelniuk a gyerekhez ejszaka (dolgozo ferjek).Mar-mar agresszivan. En egyelore ugy vagyok vele, hogy a ferjemnek aludnia kell majd ezert en arra probalom trenirozni magam, hogy birjam majd az ejszakakat. Ugy kepzelem majd, hogy tvzek meg ilyesmi szoptatas kozben, probalom majd elvonatkoztatni a gondolatsim

...Lehet, hogy naiv a gondolat!:) Mennyire kivitelezheto az elkepzelesem? A ferjem most meg azt mondogatja, hogy segiteni fog de szerintem kivitelezhetetlen. Amig dolgoztam (most tp-n vagyok) volt hogy 12 orat lehuztam es szerintem nagyon nehez lehet meg munka mellett ejszakazni is, kb elkepzelhetetlen nekem. Raadasul sokan ervelnek azzal, hogy 2-3 gyereket nevelnek. Miert vallal be akkor valaki ilyen sokat? Esetleg a masodiknal meg segitett a ferj? A harmadikat pedig ezert vallaltak be? Nem vitat szeretnek inditani, oszinten erdekel! A masik fontos kerdesem, hogy mennyiben masabb az otthoni es a munkahelyi munka? En utaltam a munkamat,tulhajszoltak allandoan es felelossegteljes donteseket kellett hoznom. Ezert lehet, hogy az otthoni munkat jobban fogom szeretni? Mik a tapasztalatok?

2020. jún. 3. 17:48
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
21%

Èn sem értem ezt a hozzáállást. Mintha kötelező lenne gyors egymásutánban szülni...

Sosem értettem, hogy lehetnek olyan önzők egyes emberek, hogy mèg a nagyobb is csak pár hónapos, teljesen a szülőre szorul, de anyuka azèrt gyorsan bevàllal mèg egyet.

Ès mi van, ha kifog egy végig fekvős terhessèget? Ki issza meg ennek a levèt? A szerencsètlen pár hónapos baba...

2020. jún. 3. 21:34
 22/34 anonim ***** válasza:
78%
Én keltem éjszaka míg kellett, férjem csak akkor kelt és virrasztott velünk ha nagyon rossz volt a helyzet mert nem aludt szopi után vissza hasfájós volt vagy a foga miatt nagyon sírt. Ugyse tudott ugy aludni . Ez mondjuk nem sokszor volt 7-8 alkalommal a 2 év alatt. Én extra jól bírtam amugy az éjszakázást, ő viszont extrán nem így nem is kértem tőle. Ő sokkal rosszabbul is viseli a kialvatlanságot a munkánál is olyankor.
2020. jún. 3. 22:05
 23/34 A kérdező kommentje:

18: nagyon sajnalom, hogy ilyen nehez volt az elsovel! Amit leirtal az alapjan teljesen ertheto hogy egy remalom volt es az irasodbol is atjon milyen kialvatlan lehettel. A tied szerintem extrem eset, az mi den tervet felulir!

21: ertem mit irsz, de en nem ezt a reszet nem ertem hanem hogy sokan rossz elmenynek allitjak be az elsot, aztan meg egyet bevallalnak ugy hogy max csak rosszabb lehet. Mondom mindezt ugy hogy meg 0 a tapasztalatom. Szerintem aki kis korkulonbseggel vallal gyereket, az azert van inkabb, hogy jo testverek legyenek stb. Kvazi jot akar a gyerekeknek. Az, hogy ki mit aldoz fel emiatt, azt nem tudom leven meg a tojashej a fenekemen :)

2020. jún. 3. 22:40
 24/34 anonim ***** válasza:
57%
Azt gondolom az éjszakázzon a babával aki alapvetően otthon van vele. Nyilván nem minden baba jó alvó nappal is de anyuka azért talán többet tud pihenni ha a pici engedi. Főleg akkor érvényes ez ha apukának elég erős koncentrációt igénylő munkája van esetleg ember életek mulnak rajta.
2020. jún. 3. 23:51
 25/34 anonim ***** válasza:
89%
Nem kértem a férjemet soha de kialakult egy rendszer, hogy egyszer én keltem a babához, egyszer pedig ő akkor is ha a gyerek hatszor kelt éjszaka és alkalmanként 45 perc volt visszaaltatni. Ezt ő maga vállalta én nem piszkáltam ezzel soha és főleg nem agresszíven elvártam. Sokszor mire én észrevettem, hogy sír baba ő már kipattant az ágyból vagy már a szobában sem volt.
2020. jún. 4. 00:23
 26/34 anonim ***** válasza:
88%
Ez teljesen az aktuális 2 ember dolga, hogy ki mit hogyan csinál.
2020. jún. 4. 07:02
 27/34 anonim ***** válasza:
80%

Helyzetfüggő szerintem. A nagy lányunk nagyon jó alvó, születésétől átaludta az éjszakát 3 hónapos koráig, aztán kB fél éves koráig kelt, 3-4-szer is éjszaka, viszont napközben még mindig jól aludt. Akkor úgy alakult az alvásom, hogy éjszaka kB 2x2 óra fixen, és napközben volt egy hosszabb, 3 órás alvása, akkor én is végig aludtam. Férjem természetesen mindig felajánlotta, hogy kel hozzá, de én azt mondtam, hogy a nappali alvással együtt egész jól elvagyok, de ha esetleg kimerülök, szólok. Fél éves korában egyik napról a másikra, ismét aludt egész éjszaka. Kis korkülönbséggel szerettünk volna gyerekeket, másfél éves volt a nagy, amikor megszületett a kicsi. Tisztában voltunk vele, meg is beszéltük, hogy ha olyan lesz a helyzet, hogy éjszaka nem tudok aludni, akkor neki is kelnie kell, semmi problémája nem volt vele, természetesnek gondolta. A picinek az első három hónapja volt kegyetlen, letéve kB. 2x1,5 órát aludt, és az volt a jó helyzet. Olyan is volt, hogy egy percet nem aludtam, olyan is, hogy egy órát, vagy 2 órát, kB 6x megszakítva. Csak úgy aludt az éjszaka többi részében, hogy hordozókendőben sétáltam vele. Sajnos az elejétől nem szoptathattam, ezért a cicin megnyugtatás, amikor legalább ülhettem volna, nem volt opció. Délelőtt volt hosszabb alvása, meg délután, akkor meg fent volt a nagy. Kétségbeesetten próbáltam összehangolni a nagy alvását a picijével, hogy legalább plusz másfél órám legyen délután, de nem sikerült. Oké, hogy a férjem dolgozott akkor is, de szerinted igazságos lett volna, ha ő minden éjszaka kialussza megszakítás nélkül a kényelmes 8-9 óráját, én meg a 2x1,5 órával vegetálok úgy, hogy azért a napközben se volt egy sima ügy a lányokkal? Soha nem volt ebből problémánk egyébként, sikerült úgy osszehozni, hogy mind a ketten viszonylag jól éreztük magunkat. De ha nem ilyen hozzáállása lenne a férjemnek nem vállaltam volna kis korkülönbséggel másodikat. (elsőt se, de az másik történet)

De egyébként szerintem egy babával nem lesz gond, ha éjszaka nem is annyit, valószínűleg nappal fog még annyit aludni, hogy bírd a férjed nélkül. De majd meglátod, ahogy nektek jó lesz. :) A kis korkülönbséget pedig csak alaposan átgondoltan, maximális csapatmunkával érdemes bevállalni, legalábbis ha az is fontos, hogy a szülők is kiegyensúlyozottak legyenek.

Másik kérdésedre válaszolva, nekem sokkal könnyebb volt eddig bármelyik munkám, mint a gyerekekkel otthon, de ahogy írod, te nem szereted, amit csinálsz, és nagyon lefáraszt, szóval gondolom te jobban élvezed majd az otthoni munkát.

Boldog babavárást, később pedig jó babázást kívánok! :)

2020. jún. 4. 08:17
 28/34 anonim ***** válasza:
87%
24 én ezeknél a válaszoknál egyet nem értek. Úgy érted hétvégén is? Mindig anya éjszakázzon? 24/7-ben? Mert nekem evidens, ha korán kel apa, nem fog ő ringatni, de a hétvége egyik napján hadd aludjon már anya is. Szerintem. Amúgy meg pl az en fiam 30 percet alszik max nappal egy huzamban. Nagy bajban lennék, ha akkor kene kialudnom magam. Az arra jó kb, hogy ki-bepakolom a mosogatogepet meg letorlom a konyhapultot. Amúgy jó gyerek, nem kell non-stop szórakoztatni, de azért aludni mégsem lehet, amikor ő fent van.
2020. jún. 4. 11:36
 29/34 anonim ***** válasza:
85%
28 nak. Azt gondolom alapvetően mindenki ugy csinálja családon belül ahogy nekik megfelel ha az mindkét félnek megfelel és KIVITELELEZHETÔ! Ezt mar fentebb is írtam, hogy nem mindenhol megoldható hogy apuka éjszakázzon, vannak olyan munkák beosztások ahol egész egyszerűen ez nem megengedett. Pl: te szeretnéd ha az a sebész aki épp műteni készül téged elötte megemlítené, hogy kicsit álmos fàradt mert ő éjszakázott épp a picivel? Vagy épp felszállnál egy repülővel jó kis 10 órás útra elötte a pilóta bemondaná, hogy épp ő volt a soros éjszaka fent volt a babával nincs épp a helyzet magaslatán?! Én nem szeretném megmondom őszintén. De akinek a férje olyan munkát végez, hogy ez bele fér az tegye rendben is van, de én ezért írtam hogy NEM minden esetben várható el hogy éjszakázzon apuka is csakmert anyuka is.
2020. jún. 4. 13:28
 30/34 anonim ***** válasza:
76%
Persze ezzel egyet is értek. De az én apám pl pont pilóta. Na ők se dolgoznak minden egyes nap. Ráadásul össze-vissza dolgoznak. Hol reggel 6-kor indul hol éjfélkor. Légy nyugodt, sokszor fáradtak a pilóták. De nem is ez a lényeg. Azt továbbra is értem, ha be van osztva, aludjon előtte, akár éjjel akár nappal. De ha nincs? Ha másnap szabadnapos? Szerinted akkor sem kell/illik átvennie anyától egy éjjelt? Engem igazából ez az ami érdekel a gondolkodásodban.
2020. jún. 4. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!