Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Apukanak ejszakaznia kell a...

Apukanak ejszakaznia kell a ujszulott mellett?

Figyelt kérdés

Elso terhes vagyok es rengeteg forumon/facebook bejegyzesben latom, hogy nagyon durvan nyilatkoznak a kisgyerekes anyukak arrol, hogy szerintuk a ferjeiknek is fel kene/kell kelniuk a gyerekhez ejszaka (dolgozo ferjek).Mar-mar agresszivan. En egyelore ugy vagyok vele, hogy a ferjemnek aludnia kell majd ezert en arra probalom trenirozni magam, hogy birjam majd az ejszakakat. Ugy kepzelem majd, hogy tvzek meg ilyesmi szoptatas kozben, probalom majd elvonatkoztatni a gondolatsim

...Lehet, hogy naiv a gondolat!:) Mennyire kivitelezheto az elkepzelesem? A ferjem most meg azt mondogatja, hogy segiteni fog de szerintem kivitelezhetetlen. Amig dolgoztam (most tp-n vagyok) volt hogy 12 orat lehuztam es szerintem nagyon nehez lehet meg munka mellett ejszakazni is, kb elkepzelhetetlen nekem. Raadasul sokan ervelnek azzal, hogy 2-3 gyereket nevelnek. Miert vallal be akkor valaki ilyen sokat? Esetleg a masodiknal meg segitett a ferj? A harmadikat pedig ezert vallaltak be? Nem vitat szeretnek inditani, oszinten erdekel! A masik fontos kerdesem, hogy mennyiben masabb az otthoni es a munkahelyi munka? En utaltam a munkamat,tulhajszoltak allandoan es felelossegteljes donteseket kellett hoznom. Ezert lehet, hogy az otthoni munkat jobban fogom szeretni? Mik a tapasztalatok?

2020. jún. 3. 17:48
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
87%
Az első egy-két hétben itthon volt. Akkor kelt ő is. Amikor dolgozik akkor én. De hétvégén megint ugyan úgy kel ő is. Megbeszélés alapján. Nyilván szoptatni csak te fogsz tudni. De ringatni ő is tud 🙂
2020. jún. 3. 19:17
 12/34 anonim ***** válasza:
69%
2 hónapos korukig keltek kb, addig is egyszer. Nálunk általában úgy volt, hogy a férjem kivette, pelust cserélt és hozta nekem szoptatni, aztán büfi és vissza is vitte. De nálunk csak egyszer keltek az elején is, szóval nem voltunk zombik egyáltalán.
2020. jún. 3. 19:46
 13/34 anonim ***** válasza:
74%
Elsőnél mindig én keltem, mindent csináltam, hogy a férjem ne legyen kimerült a munkában. Belefért, mert mikor napközben aludt a baba, aludtam én is. Most a másodikkal már őt is keltem néha, mert sokkal nehezebb. Kis ovis a nagy, itthon van, le kell kötni egész nap. A babával felváltva alszanak, éjjel kb 3 óra alvás jut nekem szakaszosan. Sokszor etetem a babát és még fél óra múlva is pislog rám. Ilyenkor keltem apját, ringatja ő tovább alvásig. Nem bírnám egyedül, de megérti, mert ő még kevésbé tudná. Ő is fáradtabb, ez ilyen. Nem rossz, nem a világvége, de bonyolult és nem fér bele az egyik fél teljes megkímélése.
2020. jún. 3. 19:54
 14/34 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk nem kelt a férjem, hiszen nem tud szoptatni. Viszont elvártam, hogy ne cseszegessen, ha nappal bealszom.
2020. jún. 3. 20:01
 15/34 anonim ***** válasza:
67%

1. Vagyok

Nekem 19 hónap van a gyerekek közt.

A kicsi még csak 3 hónapos, de most megmondom, hogy legalább 2 évet ahánlok korkülönbségnek.

Az a pár hónap nahyon sokat számít.

Tudom, hogy később könnyebb lesz, de vannak rázós dolgok.

Pl terhesség elején volt egy kis problémám.

Nem emelhettem, a gyerekem pedig még nem jàrt..

Vagy még szoptattam, hozzátáplálással kb sehogy sem álltunk.

Vannak nagyon nehéz napok.. teljesen felesleges ijesztgetni, úgysem tudsz felkészülni rá..

Egyébként annyira nem érzem vészesbek, hogy már most gondolkodunk a 3. Gyereken.. 2-2,5 év különbséggel.

Első gyerek előtt azt mondtam h nem biztos, hogy képes vagyok a 3-ra.. ezért nyitva hagytuk a kérdést..

Szerintem rajtatok áll, hogy jó nektek.ismerek ilyan családot, aholmondenki azonosan kel éjjel.. és ilyat is, ahol a férfi még pelust sem cserélt életében sem...

2020. jún. 3. 20:25
 16/34 anonim ***** válasza:
77%
Utolsó, ez babafüggő is. Nálunk a 2 nagy közt 13 hónap van, kicsit sem volt nehéz az eleje sem. Nem sokat vártunk a kicsikkel sem, ott sem volt gond.
2020. jún. 3. 20:29
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
Egy baba van (3 hónapos múlt). Első pár éjjel még felkelt a férjem is, mert új és szokatlan volt neki, hogy nyöszörög itt egy baba, meg nehezebb volt visszaaltatni. Aztán természetesen mivel én szoptatom, egyáltalán nem várom el, hogy felkeljen. Most úgy néz ki az esténk, hogy mocorog, cuppog az ujján, én fêlálomban megszopiztatom, peluscsere és megy is vissza aludni, nem annyira megterhelő. Szerencsére nem kell éjjel altatni/ringatni. Cserébe napközben nem alszik xD
2020. jún. 3. 20:54
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően az emberek szeretnek panaszkodni, nem azért mert minden sz.r, hanem inkább azért mert kibeszélik magukból a feszkót.

Nekem pokoli nehéz volt az első 3 hónap, nem is nagyon emlékszem rá. Extrém hasfájós volt, lényegében éjjel nappal ordított. És egyik csodacsepp sem segített csak az idő. Az én férjem nem kelt hozzá, mert mellette a házat is le lehetne bontani ha alszok. Sok volt a súrlódás amiatt, hogy én elkepeszto én fáradt voltam. Nappal is és éjjel is csak úgy tudott valamennyit aludni a baba ha ültem és ő rajtam pihent. Csak függőlegesben tudott aludni az első időszakban. Én meg nem tudok ülve aludni.. Szóval én megszenvedtem rendesen, ennek ellenére azt gondolom, hogy a férjem azért igyekezett napközben segíteni ha otthon volt, bár ő sajnos nem erőltette meg magát azért mindig cseszegetnem kellett hogy miben tudna segíteni. És újra és újra el kellett mondanom. Így két évvel később azt látom idő kellett neki is míg belerázódott az apa szerepbe. Bár nagyon várta a fiúnk születését az új szerep neki nehezen épült be. Most már majdnem két éves, és rengeteget segít ha itthon van.

De ez csak a mi sztorink, nektek lehet hogy sokkal sokkal könnyebb lesz. Lehet hogy jobban megy majd a munkamegosztás, vagy könnyebb természetű lesz a baba. Előre felesleges izgulni. A fáradságot is mindenki másképp kezeli. Én az első 4 hétben még jól kezeltem, aztán egyszer csak teljesen kimerültem.

2020. jún. 3. 21:17
 19/34 anonim ***** válasza:
90%
Ez teljesen helyzet és babafüggö. A mi lányunk nagyon jófej volt már újszülött korában is, kb. csak akkor bőgött amikor kérte a tápszert, 3 óránként, de én olyan szarul voltam szülés után, hogy gyakorlatilag fel se tudtam kelni, úgyhogy megcsinálta a férjem munka mellett, napközben meg az anyám jött segíteni, nem volt gond, működött, de ha nem ilyen nyugis a baba, akkor nem tudom mi lett volna.
2020. jún. 3. 21:22
 20/34 anonim ***** válasza:
25%

Sokan írtak, én annyit reagálnék az eredeti kérdésre, hogy tv és egyéb elfoglaltság szerintem nem fog kelleni. 3 gyerekem van, nálunk én keltem fel azonnal, mert éhség miatt ebrednek ezek a picikék. :) szoptattam, szoptatok. Én éjjel pelust csak kaki esetén cserélek. Tehát felébred, nyöszörög, átmegyek, megszagolom, megnézem bukás se volt-e, ha mégis, tiszta ruhát adok rá, peluscsere, stb, megetetem, belealszik. Még a böfi is gyakran kimarad, félálomban nem esznek olyan levegősen. Leteszem, bekapcsolom a figyelőt, pár másodpercet várok, hogy betaláljon a szájába a hüvelykujja. Most 4 hónapos a pici. 2 hónapos koráig cumis volt, akkor azt adtam neki. Mivel könnyen kiejtette, kb mikor visszabújtam az ágyba, mehettem volna visszaadni a cumit, így a párom kelt fel, cumit visszaadogatni, ha már sokáig nem volt ennek alvás a vége, átmentem felváltani. Ez kb heti 1x alakult így, a többi napon 2-3 cumi visszaadás után szépen elaludt. Most meg nincs cumi, nincs ilyen vándorlás, leteszem és elalszik. Ő 8kor alszik el kb, fürdés és szopi után, éjjel 11 felé szokott kelni enni, addig el se alszunk, majd hajnali 3 felé, tehát igazából 1x kelek fel hozzá, majd 8ig alszik.

A középső gyerekem és az elsőszülöttem egy másik apa gyermekei, ő nagyon korán kelt mindig dolgozni, ő nem kelt hozzájuk.

2020. jún. 3. 21:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!