Hogy fogom tudni altatni, szoptatni az újszülött babát az akkor másfél éves tesója mellett?
Nálunk 2ev lesz közöttük, de azt olvastam eddig h a második baba többnyire alkalmazkodobb, és igen, bár kezdetben nehez lesz, de nem megoldhatatlan :)
Természeti népeknèl fel sem merül, mint "probléma"...mindenki együtt cicizik, és együtt alszik el :) úgyhogy csak pozitívan, kar előre aggódnunk. ;)
Nalunk is ennyi a korkülönbség a 2 gyerek között, mivel a fiamnak (most 23 hónapos) volt már megszokott napirendje ezért azt követtük/követjük. Amíg a férjem fürdeti őt addig én megszoptatom a lányunkat és utána cserélünk, és én altatom a fiunkat. Mikor ő már alszik utána átveszem a lányomat is, ha még nagyon éber akkor addig nem viszem be a gyerekszobába, de mikor már fárad akkor a gyerekszobában szoptatom újra meg és ő is elalszik.
Előfordul néha (mostmár egyre ritkábban) hogy a lányunk éjjel hirtelen felébred és már sír is minden átmenet nélkül, amire a bátyja is felébred (megijed). Mikor először csak mozgolódni kezd a pici és halkan panaszkodik, arra szerencsére a fiunk általában ébred fel.
Mikor egyedül vagyok a két gyerekkel akkor persze nehezebb a dolog, de max tovább tart míg mind a ketten elalszanak.
De vannak nagyon mélyen alvó gyerekek, vagy olyan is van, hogy a nagy hozzászokik az új éjszakai 'zajokhoz' és nem ébred fel rájuk egy idő után ... szerencse kérdése is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!